• Enco
    472

Imali smo i imamo, ali ako je netko "sa strane" top talenat treba ga uzeti .
    Evo npr. Belihno .
    Ono di se griješi je da se takve klince gura u nebesa kroz medije (agenti), stvaraju se od njih zvijezde i ne znam što sve ne , a oni su samo top potencijali , a pitanje je da li će taj potencijal ostvariti.
    Onda nakon svih tih uzdizanja ispliva jedan Jagušić, Valinčić dečki oko kojih se nije radila fama i dečki o kojima se u toj dobi nije pisalo.
    Moje mišljenje je da je jedan Olmo u Dinamu i da ćemo ga teško ponoviti.
  • Droljo
    16.6k
    OlmoEnco

Isto ga se jebački guralo. Puno jače nego naše neke klince.
    Ali mislim da nisi skužio foru od @Mali Zeus :lol:
  • JakovK6
    89
    jesi to mislio kad je Olmo dolazio? Ne govorim da je Varela novi Olmo (nadam se da će biti barem blizu), ali ajde ovo je ko da slušam svog starog od 65 godina. "Nemamo mi naših domaćih dečki, kaj će nam Portugalac?". Ak je Potrugalac takav talent kak se priča i možemo i zaradit i još više podići reputaciju kluba, ne kužim gdje je problem.
  • Enco
    472

A jbg. :grin:
  • Mali Zeus
    17.4k
    Ti stranci dolazeju i uzimaju našim dečkima posel a kaj su ti stranci nekaj bolji? Ma jesu vraga, a naši dečki onda propadneju.
  • Droljo
    16.6k

Smiri malo. Viš da te ne kuže ljudi.
  • IvanS
    286
    Nekako sam dojma da se više priča o tome kako na Vareli zaraditi novac nego o tome što nam može donijeti igrački.

Mene zanima da li on može biti novi Olmo u smislu igre, rezultata, golova, asistencija i sl.

Znam da je novac jako bitan u ovom poslu, ali uvijek bih igru i rezultat stavio ispred zarade.
    Doduše, dobra igra i učinak na terenu odmah znači i kasniju zaradu.

Ali prvo igra i rezultat! Uvijek.
  • Droljo
    16.6k
    Doduše, dobra igra i učinak na terenu odmah znači i kasniju zaradu.IvanS

I momentalnu! Mali zabije dva komada u playoffu lige prvaka i eto ti love veće od bilo kojeg transfera... Uz koju pobjedu u lp naravno... Treba doći na razinu da prodajemo zato što su igrači prerasli klub a ne što nam lova treba.
  • IvanS
    286
    Treba doći na razinu da prodajemo zato što su igrači prerasli klub a ne što nam lova treba.Droljo

Upravo to!
    I naravno da u datom trenutku imamo spremnu zamjenu.

Tako je npr. Baturina čekao transfer Olma i nznm Majera i nakon toga dobio punu minutažu.
    Isto očekujemo i danas sutra nakon Batijevog transfera, da nasljednik uskoči u "njegove" kopačke.

I ponoviti ću rečenicu od @Droljo, "Treba doći na razinu da prodajemo zato što su igrači prerasli klub a ne što nam lova treba".
  • CastAway1986
    3k
    Prvo se treba dokazati u B momčadi iako mislim da bi mogao ići čak i na pripreme s prvom ekipom
  • mali M
    7.6k
    Prvo se treba dokazati u B momčadi iako mislim da bi mogao ići čak i na pripreme s prvom ekipomCastAway1986

meni jedno ne isključuje drugo, baš naprotiv točno tako bi i napravio. Na pripreme s prvom momčadi da vidimo kako izgleda potencijal tog svijetskog talenta u jačoj konkurenciji i da on malo osjeti puls Dinama i onda bi ga stavio u B momčad..
  • Ivdzo11
    6.7k
    Doduše, Dinamu u inicijalnoj prodaji ne bi pripalo svih pet milijuna eura, nego skoro upola manje. Naime, krilni napadač je pri potpisu s Dinamom dogovorio da se iznos od prodaje podijeli u omjeru 57:43 posto. Dinamu bi, slijedom spomenute otpusne klauzule i postotka, pripalo 2,7 milijuna eura, a menadžeru Andyju Bari i Cardosovoj obitelji 2,3 milijuna.

Međutim, kad je novopridošli predsjednik Uprave Zvonimir Boban pregledao ugovor i shvatio da otpusna klauzula nema vremenskog ograničenja, brzo je krenuo u novu akciju.

Boban je u svom velikom manevru održao sastanak s Varelinim agentom Barom, a potom nazvao i Barceloninog sportskog direktora Deca. I, kako doznajemo, praktički je uvjerio sve strane, uključujući obitelj samog igrača, da Varela treba ostati sljedeće dvije sezone, a minimalno barem sljedeću.

Imao je Boban dobre argumente: Varela u Barceloni ne bi imao suviše prostora za pokazivanjem jer mu je na lijevom krilu glavni konkurent Raphinha, plus što bi iz Liverpoola mogao stići Luis Diaz. U Dinamu, pak, Varela ide na pripreme s prvom momčadi s idejom da će već na jesen biti važnim dijelom rotacije.

Usput je Boban uspio isposlovati i to da Barcelona Dinamu plati pet milijuna eura na ime prava "prvokupa", ali i dodatne klauzule vezane uz Varelin broj nastupa u Barceloni, nakon što ode na Camp Nou. S tim bi klauzulama Dinamo mogao zaraditi i debelo više od deset milijuna eura.

Dogovor još nije konačan, ali sve ide u tom smjeru, pravnici već naveliko slažu nove ugovore. Barca bi Dinamu odmah uplatila pet milijuna kako bi bila sigurna da će Varela biti njezin igrač, a Varela bi ostao u Maksimiru najmanje jednu, a vjerojatno dvije sezone.
  • dumitrumitu
    1.4k
    Ne vidim smisao u ovom poslu sa Varelom. Zašto bi razvijali igrača za siću. Ako ne želi potpisati normalan ugovor neka ide.
  • jedan u nizu
    13.6k
    Po tome smo se dog da ga Barcelona kupuje za 2 godine za tih istih 5mil (+ bonusi), a dvije godine cemo ga mi razvijati.

Kako da ne.

Da je tako, vec bi ga prodali, pa ostavili na posudbi kod nas besplatno.

U svakom slucaju, pricalo se kako nema profesionalni ugovor tako da nista ne vjerujem u ove novinarske gluposti.
  • deda
    37.4k
    Imali smo 0 prije par mjeseci, sad imamo 2,7 dok Boban želi osigurati 5. Prosta matematika, ne vidim što tu nije jasno.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.