• rokikaciga
    1.7k
    Rudeš se postavio na noge jer im nisu popustili pod financijskim zahtjevima, pa sada udaraju ovako kontru. A cifra koju bi dobili klubovi a da ova dva kluba ne mogu ispast je jako lijepa cifra koja pokrije godišnje troškove prve ekipe...a nekima čak i više.
  • Sajla
    9.2k
    već nekoliko ljudi je napisalo nešto u stilu "cifra koja pokrije troškove prve ekipe". ako se radi o 2x 400k, i to podijeli na ostalih 14 klubova, pričamo o malo više od 57k eura po klubu. nije za baciti, ali baš da pokrije godišnje troškove...
  • rokikaciga
    1.7k
    Nije to ta cifra koju bi dobila svaka ekipa 2.hnl.
  • Sajla
    9.2k
    kaj propuštam? "Opcija A je da druga liga ima 16 klubova, u njoj sudjeluju druge momčadi Dinama i Hajduka koje ne mogu ispasti, a za to plaćaju 400.000 ili 500.000 eura godišnje." znači 800k-1mil eura koje dijeli ostalih 14 klubova. koji su još novci u igri?
  • dmil
    720
    50 tisuca nije za baciti, Vukovar je navodno imao budzet oko 800 tisuca, sto vjerujem da je jedan od vecih u ligi, s tih 50 tisuca bi pokrio 6.25% svog budzeta. A vjerojatno je cifra za ostale klubove između 8-15% sto nikako nije zanemarivo
  • Sajla
    9.2k
    pa to i velim, nije zanemarivo. ali nije isto što i "godišnji troškovi prve ekipe".
  • rioda
    8.6k
    Nije ni "budžet" i "troškovi prve ekipe" isto
  • The Undertaker
    8.1k
    Zapravo je dilema da li dobijati 50k svake godine i imati druge ekipe odmah u ligi ili ne dobiti ništa i imati ih u ligi vjerovatno dogodine. Kad se tako gleda, i nije neka dilema.
    Jedino ne znam kako je to isplativo Dinamu i Hajduku.
  • Sajla
    9.2k
    pa kaj moram crtati? ni ne pričam o cijelom proračunu. zar je 50-70 tisuća eura dovoljno da 25 nogometnih (polu) profesionalaca odradi jednu sezonu u drugom rangu hrvatskog nogometa?

evo taj Rudeš, prema TMu ima 28 igrača, ako im daješ plaću svaki mjesec to je 28 x 12 = 336 plaća. ako bi podijelili 1mil eura na 14 klubova jednako, Rudeš dobije 71.428,57 eura. podijeliš to na 336 plaća = 212,58 eura.
    pa nek imaju i pola igrača posuđenih i na plaći kluba od kojih su posuđeni, a ovo rasporede na ostale, to je 425 eura po igraču. a bruto minimalac u Hrvatskoj je dvostruko veći.

kaj propuštam? ili jednostavno nije istina da bi im ovo pokrivalo troškove prve ekipe? pomoglo bi, dobro bi došlo, ali ako se sa prosječno 60k eura može pokriti sezona za prvu ekipu kluba u 1.HNL onda je to jako jeftino, po mom mišljenju. to je 5k mjesečno. ili kaj, plaća nije trošak prve ekipe?
  • rokikaciga
    1.7k
    Ja ti kazem da iznos koji bi klubovi dobili od ulaska Dinama i Hajduka nisu ti koje ti spominjes. To znam 100%. Ne znam koliko bi platili Dinamo i Hajduk, tj jel bi razlika dolazila od HNSa ili nekih trecih strana ali veci je iznos.
  • Sajla
    9.2k
    e jebiga sad :D cijelo vrijeme se priča o tim ciframa, prvi put čujem da bi još neki treći novci bili u igri. tko bi to platio i s kojim motivom, zakaj to nije javno?
  • deda
    37.4k
    Nemojte se zbunjivat nepotpunim informacija. Drugoligaši dobivaju novac od tv prava i nešto direktno od HNSa. Ta lova je uvijek postojala. Ovo što bi mi i tovari dali to je posebna priča.
  • deda
    37.4k
    Kod ulaska drugih ekipa nema neke filozofije. Svaki klub lige bi dobio 10% iznosa koji daju Dinamo i tovari ( cca. 70-80.000).

Lova koju dobiju od tv prava i od hnsa ne ovisi o tome.
  • Sajla
    9.2k
    zvuči kao nekakva muljaža kad to tako napišeš. u medije se ide s 2x400k, a u financijskom izvještaju bu pisalo 2 milijuna? "pojačali iznos" - tko? HNS? Hajduk, Dinamo? televizija? kladionice? svi? netko treći? zakaj to nije javno ako je sve čisto i po propisima? pa i javnost bi drugačije reagirala kad bi se govorilo o tome da će 1.HNL klubovi dobiti npr. po pola milijuna svaki, a ne 50k.
    ne znam, ne sviđa mi se to što pišeš :(
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.