• Zagi
    4.9k
    Velim, jedino što ja od Jakira u sljedećoj sezoni želim vidjeti su manje distance između igrača sa boljom popunjesti sredine terena.Banana 2
    Ne postoji trener koji će ti u ovom udovoljiti bez brzog centralnog stopera, dobrog u zraku. Znaš to i sam i zato se zalažeš za kupnju takvog profila kao prioritet na ljeto.
  • cibona
    1.4k
    Zagovarateljima jakirovica predlazem da jos jednom procitaju ovaj odlican krizijev osvrt



    Jakir mora biti bivsi na kraju sezone. Nema druge opcije, u protivnom cemo samo odgadati neodgodivo.
  • Zagi
    4.9k
    Ps - govorimo o kojekakvom odlicnom nizu za nas, a u svakoj utakmici smo bili zreli primiti par komada da nam na golu nije bilo nevistica, kojeg je jakirović mjesecima šikanirao zbog poluveterana koji vise nije niti na klupi, vec je na tribinama.cibona
    Koliko god bio voljen, Livaković je vjerojatno najpodcjenjeniji igrač prošle ere.
    Koliko je on lopti skinuo i bodova sačuvao.... To smo uzimali zdravo za gotovo.
  • Debelko
    161
    Jakirovic je mozda ok trener za HNL, ali ako hocemo iskorak u Europi on nema sta trazit u Dinamu.
  • austrijanac
    2.6k
    Možemo se pitati je li Jakir kapacitet za toBanana 2

    Ako idemo tim putem, možemo se zapitati da li imamo kvalitetne/adekvatne igrače za to.

    Želim emergentne rombove, kombinacije i smanjene distance. Više driblinga, pass and move kombincija i slično.Banana 2

    Za ovaj način, treba otpisat bar 9 igrača iz Dinama, od kojih barem 3 standardnih trenutno. Barem.


    Tek ćemo onda vidjet. Za mene je i dalje potkapacitiran trener, no rado ću se posut pepelom ako nastavi unaprijeđivati.
  • Neki tip
    19k
    sa fokusom na dinamičnu manipulaciju suparnikom odnosno eksploataciju emergentnih prostora kroz tehničku superiornost.Banana 2

    Jebomepas ako ne bi @Majki2111 jednostavnijim jezikom objasnio, nemam pojma, "preparaciju željezovog acetilacetonata", nego kaj ti opisuješ nogomet. :lol:

    Jasno je da imaš više teorijskog (ne znam, valjda i praktičnog) nogometnog znanja od (nas) laika, ali daj ga malo uprosti. ;)
  • Zagi
    4.9k
    Kad sam pročitao tu rečenicu, došlo mi je da si ispečem kokice u iščekivanju prvog komentara :rofl:
  • Banana 2
    380
    Jakir mora biti bivsi na kraju sezone. Nema druge opcije, u protivnom cemo samo odgadati neodgodivo.cibona

    I dovest ćemo koga, Čabraju?

    Meni se sviđa Pušić iz Šahtara, ali njega ne vjerujem da možemo dobiti dok tamo ne popije otkaz. S tim da mi se više sviđa kako trenutno igramo pod Jakirom nego Pušićev stil.

    Jedno divlje ime koje mi je interesantno je Fabregas koji je pomoćnik u Comu. Ne znamo kakav bi bio kao prvi trener, ali sve što sam dosad čuo od njega po pitanju njegovog viđenja nogometa mi je jako pozitivno. Imamo tamo Šempera pa možemo njega pitati kakav je i misli li da ima potencijala kao prvi trener.
  • Banana 2
    380
    Za ovaj način, treba otpisat bar 9 igrača iz Dinama, od kojih barem 3 standardnih trenutno. Barem.austrijanac

    Pa nama generalna rekonstrukcija ekipe ovo ljeto i treba.
  • scooniepenn
    1.7k

    Daj mi navedi ekipu u Europi, uključujući i onaj ešalon najboljih poput Cityja i Reala, koja u svojoj ligi nije zrela za primiti par komada po utakmici? Osim toga, daj me molim te podsjeti pod kojim trenerom Dinamu protivnik ne bi stvorio niti jednu šansu u HNL-u. Ja stvarno ne uzdižem Jakira jer ga smatram ni više ni manje nego vrlo dobrim trenerom, nikako maksimumom koji Dinamo može dovesti, ali ovo mi je doslovce razina FIFA-e na plejki gdje igraš s maloljetnim nećakom pa mu se izruguješ do te razine da mu ne dozvoliš da opuca po golu. Je, Istra je mogla zabiti na Maksimiru još gol ili dva, a mi istovremeno jedno 6. Ista stvar je bila protiv Gorice gdje bi realan ishod bio 6:1.
  • DiddyGuela
    826


    Mene uhvatilo nekakvo susramlje.
    Banana je zapravo Marko Lozo!
  • Zagi
    4.9k
    Ali kada smo već kod Zagija i Nevistića...
    Jeli to bio krivi ili pravi potez?

    Zagi definitvno nije za prvog golmana. Svaki put kada bih ga vidio na pripremama kada brani umjesto Livakovića, meni je to bilo komično. Al ajde imamo Livija, koga briga ...
    No, u jednom trenutku odjednom Livija nema. Neva ulazi, ok.

    Klub u borbama na granici pucanja, pritisci sa svih strana.
    Prvih par utakmica Nevistić katastrofa. Šutala nema , obrana se urušava, Tko god mu pukne, Nevistić popije gol. Nevistić izgleda kao jelen u farovima.

    Mladi golman očito nema samopouzdanja. Gurati glavom kroz zid ili ga odmoriti?
  • cibona
    1.4k
    Jakirovic nije zasluzan za nova rjesenja, on nije nikakav vizionar, vec se u nedostatku drugih opcija pokusava izvuci iz vlastitih govana.

    Ne mogu vise gledati njegovo iskaljivanje na slabijima, a s druge strane šuti ko zaliven na ekspadacije senatora.

    Unistio je karijeru Šutalu, iskaljuje se na Ogiwari i Vidovicu, a na jadnog Ljubicica su vec svi zaboravili.

    Usporava razvoj vrbancica samo zato da bi veteran ademi mogao dobiti svojih 10 minuta slave na terenu.

    Ne smijemo zaboraviti što je sve radio nevisticu, perkovicu, kaneku i bernaoeru.

    Suma sumarum glasi, trebamo ga pustiti da odradi sve utakmice do kraja sezone, ali prvi potez nove uprave kada zavrsi sezona mora biti njegov otkaz. Sa sobom neka povede i svoju raketu hoxhu.
  • mali M
    3.3k
    netko je dobro rekao, svi bi mi rado pojeli svoje šešire, ukoliko se Jakir nastavi rasti i prilagođavati sebe i i taktiku i momčad. Nemam nimalo problem s time. Jako sam sretan sa njegovim nizom, nek ga nastavi do posljednjeg kola. Ponavljam, mene više muči što i dalje se ne snalazi u toku utakmice. Onaj srednjeklubaški mentalitet zatvaranja utakmice protiv Rudeša, Istre, Belupa kad vodiš samo jedan razlike, zamjene redovito iste i nelogične, nemogućnost da ukoliko vidi da nešto ne prolazi ne mjenja, tvrdoglavost po davanju šansa igračima koji bi mu više donjeli na određenoj poziciji.. ma masa toga.. kad ga vidim onako zbunjenog, prekriženih ruku kako gleda u teren već mi je jasno da mu u glavi vjerojatno svira neka sevdalinka i da zapravao o ničemu ne razmišlja. i onda po špranci, ništa, Ademi ustani, Šutalo ustani, Bulat ustani. Pa da su njihove zamjene do tog trenutka najjače i najaktivnije u terenu on će te zamjene napraviti...
    Ukratko, Jakir mi je enigma samo takva. Imaš osjećaj da može biti vrh trener, ali ničime to ne pokazuje, imaš osjećaj da zna hendlat igrače, ali to ničime ne pokazuje, imaš osjećaj da može bit autorite, al to ničime ne pokazuje, imaš osjećaj da je hrabar u odlukama, al to nije ničime pokazao.. Totalno je ispao kontra od onoga kakvog sam ga zamišljao i podržavao kad je dolazio...
  • Banana 2
    380
    Jasno je da imaš više teorijskog (ne znam, valjda i praktičnog) nogometnog znanja od (nas) laika, ali daj ga malo uprosti. ;)Neki tip

    I ja sam laik, ali možda ovo ima dodirnih točaka sa nekim drugim poljima interesa pa zato.

    Mislim da u posjedu naša prednja linija stoji previsoko. Previše su fiksirani oko suparničke zadnje linije u maniri Pepovih ekipa. Između njih i obrane + Mišića je prevelika rupa za moj ukus.

    Sada je to nešto bolje sa Sučićem koji je jako mobilan i Baturinom pa i Petkovićem koji se više izvlače, ali i dalje su distance prevelike. Želim da odbacimo tu pozicijsku fiksiranost i fokusiramo se više na aktivne kombinacije nego dogmatsko traženje fiskiranih igrača u međuprostoru. Takva kombinatorička igra unosi dinamiku koja otvara sasvim nove prostore i puteve za progresiju koje se ne može sasvim predvidjeti.

    Znaš ono kako Luka, Kova i Broz igraju za repku? Jesi gledao kad Tribinu pa čuo njihove kritike da se Luka, Kova i Broz previše uvlače jedni drugima u krilo? Ja želim da upravo to radimo, da smanjimo distance i kombiniramo intuitivno te da to bude i značajnije nego što je za repku kod Dalića, da više igrača u tome sudjeluje.

    To znači da ćemo sa manje igrača pritiskati suparničku liniju nazad dok je lopta u srednjoj trećini, u posjedu, ali tada protivniku daješ izbor da te ostavi brojčano nadmoćnim u centralnoj zoni i tako ti osigura lagodan posjed i relativno sigurnu progresiju ili da izađe prema tebi u sredinu i posljedično otvori prostor iza leđa. U obje opcije tehnička superiornost ti daje izraženu prednost. Bilo kroz kratke kombinacije na tijesnom prostoru, bilo kroz dubinska dodavanja iza suparničke zadnje linije.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.