• GaijiZG
    581

    Ne trebaš ih žaliti, ali problem je što će njihovu "bijelu" krivnju plasirat na sve Europljane i time opravdat nasilno dovođenje azijskog i afričkog stanovništva.
  • db-izbjeglica
    12.6k
    Velika britanija je od nas udaljena jednako kao i alžir.

    mi svoje društvo možemo urediti kako hoćemo, samo trebamo biti pametni.
    ako nismo dovoljno pametni, uopće mi neće biti žao ako svi skupa izumremo. ni prva - ni zadnja civilizacija i narod kojem se to dogodilo.

    ako svarno trebamo uvoziti ljude iz tisućama kilometara udaljenih (ne)kultura da bi nam kuhali splaćine i dostavljali to smeće od hrane preko wolta/bolta/glova ni ne zaslužujemo ništa drugo od izumiranja.
  • miro
    3.1k
    Sumnjam da Bolt i Wolt zapošljavaju toliko stranaca, ali građevina i turizam da. U tim granama jedina radna snaga koja je zadovoljna plaćama koje se nude dolazi iz Nepala, Filipina, Indije, Bangladeša itd...

    Nema tu emocija, neće Pero koji vodi građevinsku firmu ponuditi domaćem, ili Ukrajincu ili Rumunju 2 soma eura ako će Filipinac to odraditi za soma. Kapitalizam je to, zato i jesu Englezi manjina u Londonu
  • Sljeme
    1.8k
    Tomašević s dresom Građanskog. Vjerojatno bude mu poslužil za potpalu trnjanskih kresova, kak je i onima koje slavi, 1945. godine poslužila klupska arhiva Građanskog kojeg su htjeli uništiti.

    DSC-3754-5ae3538a-9244-4093-942b-cedffa215160-1200x799.jpg
  • db-izbjeglica
    12.6k
    Sumnjam da Bolt i Wolt zapošljavaju toliko stranaca, ali građevina i turizam da. U tim granama jedina radna snaga koja je zadovoljna plaćama koje se nude dolazi iz Nepala, Filipina, Indije, Bangladeša itd...

    Nema tu emocija, neće Pero koji vodi građevinsku firmu ponuditi domaćem, ili Ukrajincu ili Rumunju 2 soma eura ako će Filipinac to odraditi za soma. Kapitalizam je to, zato i jesu Englezi manjina u Londonu
    miro

    svaki dan sam na gradilištima.
    svi ti strani radnici neeuropski radnici su u većini slučajeva popriično beskorisni. rade pomoćne poslove i ako se jedan od 10 pokaže upotrebljiv, to je puna šaka brade. prvo, fizički su apsolutno inferiorni europljanima, jedan kosovar će napraviti 4 puta više posla na gradilištu od nepalca. drugo, nemaju pojma o ničemu, armaturu nikad nisu vidjeli, a kamoli da znaju čitati nacrte i slagati koševe.

    ja osobno još nisam vidio da netko od njih radi iole složeniji posao, vrhunac je par indijaca koje sam vidio da zidaju pregradne zidove i par knaufera.

    to što si opisao je kapitalizam, platit ću ono što mi je jeftinije. međutim, što je to kad firma u kojoj radim svaki mjesec mora izdvojiti suludu količinu novca od koje ja na kraju vidim cca pola? i onda još kad odem u dućan nešto kupiti i tu me oporezuju sa 25%.
  • db-izbjeglica
    12.6k
    mislio sam ga obući danas, al čim sam ga vidio u njegovim rukama naglo sam izgubio volju...
  • miro
    3.1k
    Sve to stoji, ali motiv onog koji zapošljava je da plati što manje za količinu posla koja se treba odraditi. Pretpostavljam da će ti koji loše rade za 3 mjeseca ili naučit posao ili dobit cipelu. Kad kažem kapitalizam, ne mislim tu ništa loše ni dobro, to jednostavno sustav koji svaki čovjek najbolje shvaća i prema tome se ravna. Da se Pero hoće strpit pa novi BMW kupit za 5 godina, a ne za 2, ili da Mirjana hoće kuhat ko njena mama i baka, možda bi se neke stvari promijenile, ali to se ne bu dogodilo
  • Bosskovitz
    7.3k
    Koji vam je k? Tomašević je Dinamovac, zašto bi spalio naš dres? Prestat ćete nositi dres zato kaj ga on ima? Pa jebemu mater mi smo Dinamo, iznad svake politike smo, prestanite nas svako malo gurati ispod nje zato kaj vam se ovaj ili onaj političar sviđaju ili ne sviđaju. Čovjek je demokratski, od strane Zagrepčanki i Zagrepčana izabrani, legitimni gradonačelnik našeg grada i s njim se grade pristojni odnosi kao što se trebaju i sa svakim sljedećim - jer je to jedino normalno.
  • db-izbjeglica
    12.6k
    neću ga prestati nositi, al mi je zgadio ideju da ga nosim danas :roll:
  • Sljeme
    1.8k
    Nitko ovdje ne gura Dinamo nigdje. Ovo je samo komentar na čovjeka kojemu su idoli Tito i partizani, a fotka se s dresom Građanskog u ruci. Taj isti skače preko vatre svake godine na trnjanskim kresovima i slavi one koji su nas "oslobođali" od Građanskog i Perške legende kluba. Tebi Bošković to ne izgleda smiješno?
  • Jaro
    5.4k
    zakaj ih drze onda ak su beskorisni tolko? Zasto onda vlasnici firme ne zaposle 4 Kosovara, daju svakome placu koju daju za 3 Azijata? Nije mi jasan poslovni model po kojem drzizi placas hordu beskorisnih radnika...
  • jedan u nizu
    5.7k
    Hocete prestati i nositi naocale jer ih TT nosi?
    Dajte najte
  • db-izbjeglica
    12.6k
    zakaj ih drze onda ak su beskorisni tolko? Zasto onda vlasnici firme ne zaposle 4 Kosovara, daju svakome placu koju daju za 3 Azijata? Nije mi jasan poslovni model po kojem drzizi placas hordu beskorisnih radnika...Jaro

    gradilišta su uglavnom kao protočni bojler, ljudi dolaze i prolaze, radi se filter i ajmo dalje. nije gradilište ured na koji svaki dan dolaze isti ljudi, koji imaju ugovore na neodređeno.

    nadalje, gradilišta uglavnom imaju svoju hijerarhiju, svaki dionik u procesu ima svoje obaveze i svoje dužnosti opravdava onomu tko je u hijerarhiji iznad.

    u većini slučajeva, svi radovi na gradilištima kasne u odnosu na inicijalni plan, onda se rade izmjjene, produljenja roka, aneksi ugovora, potpisivanja vantroškovničkih radova itd, itd... resursi su jako bitna tema u tim razgovorima i svima treba ljudi. tvrtke svoju poziciju jednostavno brane tako, angažiraju agencije, dovlače se ljudi, jeftina radna snaga, napumpaj količinu, upiši 80 radnika u građevinski dnevnik i gradi si poziciju za kasnije pregovore. logika, situacija je teška, al barem pokušavamo. svi oni bi rado zaposlili kosovara prije nego nepalca, al nije kosovo kina ili indija pa da ih ima u praktički neograničenom broju.

    sve skupa je to jedan ogroman kružni tok, procesi za koje svi znamo da neće uroditi plodom, al se svejedno vrti i pokušava, svatko brani svoju poziciju i svi skupa se vrtimo u krug.
  • mali M
    3.3k
    Ako je @db-izbjeglica češće na gradilištima zna točnije, ali moj poslodavac ima nekoliko aktivnih gradilišta i po onome što vidim tamo i što mi kažu frendovi koji se bave građevinom radi se o tome da rasporede te azijate po gradilištima kako bi mogli prihvaćati čim više poslova. Evo kod mene na dva gradilišta na svakom po jedan bosanac i 4 azijata lupkaju kamečniće po cijele dane. Garantiram da se nađemo mi sa Zone da bi više napravili. I to rade jer znaju da mogu jer ne možeš nać novu građevinsku firmu da preuzme posao.

    Edit. Sad vidim da je db već odgovorio. Ja mislim da je to dugoročno neodrživo takvo poslovanje građevine i da su svjesni da će ih večina propast kad se krene tražit kvaliteta za svoj novac, pa sad udaraju tko može da čim više natrpa đepove
  • Kwedi
    3.8k
    345057763_1405136513418609_5570956373684115286_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=WY0tZCsz8nsAb6fdMZ6&_nc_ht=scontent.fzag4-1.fna&oh=00_AfC2V-1Hf_I93WP7bxuCVwudzWMPANHMVM2kUr8uJq-8KQ&oe=6616D339

    Grozan odnos aktualne gradske vlasti prema Građanskom. Grozan.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.