• Mlađi referent
    10.3k


    I tako jeftina i amaterska greška Fokusa. Neshvatljivo šurovanje s ljevicom im je odnijelo dobar broj glasača koji su ih duže vremena pratili i simpatizirali njihove postupke i mišljenje.

    Sad osim kaj su izgubili njih, ovi im uvale još Milanovića u koaliciju pa ostaneš i bez nje.
  • Mali Zeus
    9.3k
    I tako jeftina i amaterska greška Fokusa. Neshvatljivo šurovanje s ljevicom im je odnijelo dobar broj glasača koji su ih duže vremena pratili i simpatizirali njihove postupke i mišljenje.Mlađi referent

    Da, baš su si zabili autogol. Sad vade kestenje iz vatre, ali se bojim da je kasno.

    Mislim odavno je jasno da SDP ide na izbore bez bilo kakvog plana i programa osim svrgnuti HDZ, sve se to još podebljalo otkad se luđak uključio u priču koji samo ponavlja da će biti premijer, a što će biti poslije će razmišljati nakon toga. Fokus je valjda mislio da kad uđu u koaliciju da će SDP smisliti i nekakav program kadli eto nije.
  • Bosskovitz
    7.2k
    Jedini liberali u Hrvatskoj su ovi iz Fokusa.NitkoBitan

    Nakiću, jesi to ti? :D

    Liberalizam nije kad pročitaš Misesa i kreneš u libertarijanski džihad, ima razne podvrste od socijal-liberalizma preko klasičnog liberalizma do ordoliberalizma i drugih. Hrvatska nominalno ima nekih 6 liberalnih stranaka u Saboru: HSLS i IDS s po dva zastupnika te Fokus, Centar, Glas i Reformiste s jednim. Tih šest stranaka su bliže jedne drugima ideološki nego bilo kojoj drugoj parlamentarnoj stranci u Hrvatskoj. Nejedinstvo liberala u Hrvatskoj, sukobi njihovih ega i međusobno nepovjerenje zadnjih 20-ak godina vide se i na našoj ekonomiji, jer minimalno, gotovo kozmetički uspjevaju utjecati na HDZ/SDP makroekonomski duopol.

    Ali kad govorim zaista o liberalima u mainstream shvaćanju klasičnog liberalizma, govorim o Fokusu i HSLS-u. HSLS i Fokus su ideološki dva krila iste stranke, ideološki se preklapaju u 99+ posto tema, ali su na dijametralno suprotnim stranama što se tiče pristupa politici: Nađi politiku gleda kao aktivizam, mora biti po njegovom ili nikako i ne želi surađivati ni sa kim da se ne bi kompromitirao pred svojim fanovima, a tako nikada ništa neće napraviti na nacionalnom nivou; dok je s druge strane Hrebak spreman koalirati i s crnim (plavim?) vragom, dizati koalicijsku ruku za hrpu pizdarija u koje ne vjeruje, samo zato da bi progurao 2-3 liberalne politike u zakonodavstvo. I jedno i drugo je legitimno, ali ispravan pristup je u sredini.
  • Mlađi referent
    10.3k
    Kaže Hegel da se povijest ponavlja, prvi put kao tragedija, drugi put kao farsa.

    Mene zanima koliko se SDP-u puta povijest mora ponovit da nauče nešto. Njima je svaki izlazak na izbore zapravo isti, uz cirkus i dramu idemo rušit HDZ bez plana i programa. Kad dođu na vlast, to plate već na idućim izborima.

    HDZ sad ponovno, samo treba šutit i glumit umjerenu stranu na političkoj sceni, oni nemaju potrebe radit bilo kakvu kampanju. Uvrštenjem najvećeg klauna hrvatske politike u redove ljevice, stisnut je gumb za samouništenje SDP-a i ovi to kroz mir i uz kokice mogu promatrat. Ali u ovom slučaju se SDP-u ne radi samo o ovim izborima, nego i o njihovoj budućnosti
  • Mali Zeus
    9.3k
    Još u petak se Zokijev performans činio kao potez koji bi mogao SDP-u donijeti ako ne pobjedu onda tijesnu borbu s HDZ-om, ali već danas, 5 dana poslije, taj se potez sve više i više čini kao teški autogol koji bi ih, upravo suprotno, mogao još više udaljiti od njihovog svetog grala - grabljenja vlasti pod svaku cijenu.
  • Fanboy
    2.1k
    HSLS i IDS s po dva zastupnika te Fokus, Centar, Glas i Reformiste s jednim. Tih šest stranaka su bliže jedne drugima ideološki nego bilo kojoj drugoj parlamentarnoj stranci u HrvatskojBosskovitz

    Pa blizu su jedni drugima jer su sve stranke osim Fokusa te HSLSa pripadnici klasične ljevice, nemaju oni ništa toliko sa liberalnosti. Zadnje dvije su praktički HDZ sjevera koji su kroz državnu vlast pogodovali vlastitim firmama u privatnom vlasništvu kroz te državne projekte. Čisti primjer toga su Čačić, a bome i Mrak Taritaš.
    Svi oni (IDS, GLAS, Reformisti) na lokalnom nivou djeluju isto kao HDZ. Gore na sjeveru Hrvatske ne možeš tj. nisi mogao zaposlit čistačicu bez Čačića, IDS je alfa i omega u Istri i muljaže sa zemljištem su navelike...
    To su stranke proizašle iz nekih opet lijevih kao HNS u ovom slučaju ili su bili nezadovoljni politikom SDP-a te su se izdvojili, no njih u ideološkom pogledu ništa ne razlikuje.

    HSLS je kombinacija, nekad oporba desnici, ali sa naglašenim opet desnim vrijednostima još od Gotovca preko Budiše iako su tada bili uz lijevu vlast te se raspali. Kasnije su koalirali sa HDZ-om te su polako nestajali sa scene. Kad je HSS koji je također bio otišao otišao u lijevo sa Beljakom te doživio raspad. Hrebak je pametno iskoristio situaciju i ugrabio BB županiju te grad Bjelovar sa širim spektrom glasača od HNS-a, HSS-a i onda pokupio nezadovoljne iz SDP-a i HDZ-a.
    Njemu je državna vlast potrebna jer vuče brojne projekte, da je premazan jest, kao i bahat ali u tom ideološkom smislu balansira gdje će recimo zabranit tj protivit se cajkama i istovremeno zabranit imena nekih ulica. Ovo su najradikalniji potezi i praktički jedine zabrane da nebi ispalo kako je tiranin, ali da ilustriram kako većinom pliva u nekoj sredini zbog čega je druge izbore za gradonačelnika dobio sa 67% i praktički uzeo glasove ljevice i desnice...

    Gradonačelnik Pule je takav primjer isto mu je Gotovac uzor i recimo u Vžu bivši član HSLS-a Čehok. Njih trojica balansiraju i dijele iste vrijednosti. Sva trojica su u sukobu sa ovim gore strankama na svom teritoriju i to zato što je ljevica tamo jaka. U Varaždinu baš radi sukoba SDP-a, Reformista i HNS-a je HDZ iskoristio trenutak i dobrim radom na lokalnoj sredini dobio župana, mislim čak prvi put u povijesti ili tamo od 90-ih.
  • andrija91
    610
    mislim da je ispod radara prošla odluka doživotnog uhljeba i štetočine da proglasi ničim izazvan radni dan kao neradni zbog izbora. ta odluka dovoljno govori o kome je riječ. niti jedan tzv medij nije pitao niti jednog poduzetnika što misli o toj odluci. osobno mi je to još gore od odluke uhljeba da se miješa u parlamentarne izbore s pozicije predsjednika. znači štetočino, nisi dana radnog staža proveo u realnom sektoru i nemaš blage veze, niti te zanima, što znači neradan dan u pol tjedna. i to bez ijednog razloga. eto njemu je čefnulo. nažalost, previše debila ima u ovoj državi pa im je taj doživotni uhljeb i štetočina čak i simpatičan.
  • Medvedgrad
    82
    Pričaju mi starci da je Milanović kao mladić bio kod mene u dvorištu, pred kućnim vratima, prodavao je neke usisivače. Tak da, ipak je nešto radio van politike i diplomacije.
  • NORTE
    8.9k
    Ustavni sud je potpuno ispravno postupio.

    Oporba je i prije Zokija imala neke šanse u borbi za vlast, a mislim da ih ima i sad kad su im iz koalicije otišli IDS i Fokus koji su jamčili 4-5 mandata maksimalno.

    Sdp bez Zokija je bio osuđen na malen broj mandata.
    Sdp je zapravo jako profitirao, dobit će puno više mandata nego bez Zokija, ali on će u Sabor samo ako formira koaliciju za vlast.
    Zoki može sam protiv Hdz-a, a koliko će to bit uspješno na kraju vidjet ćemo jer ključne će biti postizborne koalicije, sve ostalo su priče.
  • db-izbjeglica
    12.6k
    Ajd nek meni netko objasni ovu sdp-ovu koaliciju koja se raspala u valjda 2 tjedna. Tko je tu kome što tajio?

    Najvažnije pitanje, jel peđa uopće znao za milanovića i njegove planove? :rofl:
  • andrija91
    610
    saznao je u one 2-3 minute dok su hodali od audija do mikrofona. di ćeš više :)
  • jedan u nizu
    5.6k
    Ja sam nekako misljenja da ce svi ovi koji su izasli iz te koalicije, vratit se njima i formirati vladu ako bude potrebna vecina za sabor.

    Izasli su van zbog populizma, i da privuku neke 'svoje' glasace, kako bi se ogradili od poteza Milanovica.
    U slucaju Milanovicevog/SDPovog dobrog rezultata, oni ce s njima krojiti vladu, u to budite sigurni.
    Isto kao i Mozemo koji sada nije s njima u koaliciji.

    Ako bude prilike za srusiti HDZ sa svestranom koalicijom, oni ce to napraviti, nemojmo se lagati
  • Nolifer
    6.4k
    Ponašat će se poput žetončića za potrebe fotelja, ali ni ti to im neće uspjet
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.