• Stihl
    3k
    Zoki me malo iznenadio ovom odlukom, a zapravo mozda i nije. Realno Zoki je prikupio dosta simpatija kao predsjednik, misljenja sam da bi na idućim predsjedničkim izborima pomeo sve, vec u prvom krugu. E sad svjestan je i on "popularnosti" koju je stekao kao predsjednik, tako da sad SDP pokušava to iskoristit na svoj mlin, jer realno oni u trenutnom sastavu nemaju ama baš nikakve šanse za pobjedu. Ulaskom Zorana Milanovića u ovu utrku za premijera i realno jedinog dostojnog protivnika Plenkoviću na hrvatskoj političkoj sceni, šanse im se povećavaju. Nebi isključio i mogućnost da je ovo bilo smišljeno i prije nego je postao predsjednik, jer mu je popularnost bila malo pala, izgubio je izbore za premijera. Kandidirao se za predsjednika, pobjedio je i kad se pogleda, cijeli njegov mandat je jedna mala kampanja kontra HDZ-a i moguće pripremanje terena baš za ovo kaj se sada događa.
  • Captain America
    13.2k
    Mogla bi biti najveća izlaznost u zadnjih 20 godina. Sučeljavanja će prštiti od krkanluka. Vrhunskih mjesec dana je pred nama :lol:
  • Mlađi referent
    10.3k
    Milanović je jedini ozbiljan politički protivnik Plenkoviću, to je bitka junak na junaka. Pitanje je ima li on moć u ovakvom kontekstu. S obzirom da predvođenjem SPD-a gubi de facto sve nove glasače koje je stekao zadnje 4 godine, jer oni dolaze uglavnom s desnice.

    No, ako Plenković i drugi** put našamara Milanovića, a ovaj još izgubi mjesto predsjednika, ostat će Zoki zapisan kao opasan luzer hrvatske politike.

    Edit: zaboravio da je Karamarko dobio one 2015,, a ne Plenković
  • rob ljubavi
    772
    Najzalosnije je kaj svako normalan zeli da HDZ izgubi, a tko god da pobijedi nije dobar izbor. Krimosi koji su nas pokrali i raselili protiv ovih upitnih ideoloskih svjetonazora ...
  • Logistika
    1.1k
    Milanović je ovdje ušao all in. Ili premijer ili politička mirovina. Netipicno za nase politicare da nicim izazvani izadu iz komfor zone.
  • Captain America
    13.2k
    politička mirovinaLogistika

    Ući će u sabor i kao zastupnik imati plaću cca 2500€ (sada ima 1000 više).
  • Brusa
    649
    Mislim da ipak Zoki neće moći biti kandidat, ako ne da ostavku na mjesto predsjednika. Ustav mu to po meni brani, ne izričito doduše. I da će i u tom smjeru ići i ustavni sud.
  • Logistika
    1.1k
    financijski to stoji. Ali politički sumnjam da bi se pojavljivao jer bi doslovno bio sprdan. Cijeli mandat bi ovi jahali na tom...sad u glavi vidim scene sa slavlja iz stožera HDZ
  • Captain America
    13.2k
    . Ustav mu to po meni brani, ne izričito dodušeBrusa

    Nisam pravnik, ali članak 96 Ustava kaže:

    "Predsjednik Republike ne može obavljati nijednu drugu javnu ili profesionalnu dužnost.

    Nakon izbora Predsjednik Republike podnosi ostavku na članstvo u političkoj stranci, o čemu obavještava Hrvatski sabor."

    Kandidatura na izborima nije dužnost, a predvodit će koaliciju kao nezavisan kandidat.
  • Brusa
    649
    sve si točno napisao, ali bit tih odredbi je da je predsjedniku "zabranjeno" bilo kakvo drugo političko djelovanje, osim predsjedničke funkcije. To je naravno samo moje mišljenje i tumačenje tih odredbi.
  • Bosskovitz
    7.2k


    To ti je pitanje “duha ustava”. Ustav se ne tumači gramatički nego teleološki (ne teološki, nije tipfeler), odnosno kad tumačiš ustav ideš za time koji je bio cilj unošenja neke odredbe u Ustav.

    Da se razumijemo: ovo što Zoki radi je ustavno, ali je u potpunosti protivno duhu ustava. U zdravoj i razvijenoj demokraciji niti jedna ozbiljna, mainstream stranka ne bi podržala ovakav ustavnopravni egzibicionizam, ali opet u takvoj demokraciji ljudi ne bi dozvoljavali mnoge druge stvari koje dozvoljavaju i tako u krug.

    Po meni, ovo je posljednji čavao u lijes SDP-a. Stranka koja u 34 godine nije uspjela razviti apsolutno nikakav identitet, ideologiju ili set vrijednost osim “mi smo protiv HDZ-a”. Prosječan birač lijevog centra u Hrvatskoj bi svim silama bio protiv kandidata poput Milanovića, da nije kandidat s njihove strane. Nakon njega, SDP će biti minorna strančica s 5-10 mjesta u Saboru. Gone with a bang.
  • Captain America
    13.2k
    Oboje pišete smislene stvari. Pričekajmo ipak ponedjeljak i sastanak ustavnog suda pa ćemo biti pametniji.
  • wolfgang14
    1.1k
    Bio sam za DP kad je tek izašao ali su mi počeli smrdit nakon što su izbacili Škoru, tako da sad smatram da je to rezervna HDZ stranka, tako da mi oni otpadaju. Lijeve stranke ne želim ni gledat. Tako da mi je jedini izbor MOST, ako ništa barem su kršćanski orijentirani.

    Ja sam se nadao da će isplivati neka radikalna desnica jer mi je pun kufer ovih ljevičara i HDZ-a koji je postao centar. Cijela europa je sad na tom desnom valu, ali nažalost kod nas nitko nije došao, očito još nije dovoljno zaglibilo kod nas kao i u ostatku europe, ali bude na sljedećim izborima kad nas ovi idioti odvedu u potpunu propast sa migrantima, inflacijom i ostalim sranjima
  • Noel
    3.9k

    Nema desnice kod nas ni blizu kakva bi trebala bit. Pravaši su uništeni pomoću agenata Đapić i Tomašić.
  • wolfgang14
    1.1k


    Nažalost da. Ali smatram da je samo pitanje vremena kad će isplivati neko novi. Ali svakako tužan izbor na desnoj strani da
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.