• Tercel
    369
    Ak voliš ljuto, radim neki domaći svoj svake godine, sve sa svog vrta, ljutina od Habanero Orange, imam još nešto za prodat pa se javi u inbox slobodno. Radim i ukiseljene Jalapeno, najbolja stvar, ali to je otišlo. :naughty:
  • ksapi
    2k


    Pogledaj malo profil, dobar si :strong:

    Prvo sto mi je zapelo za oko je kruh iz lava lonca, ja ga radim gotovo identicno. Mogu potvrditi da je savrsen kruh

    D173682-B-E0-BD-4688-A087-A2-A5-EE6-FEB12.jpg
  • ksapi
    2k


    Spremi meni jedan ljuti umak za kad se vidimo iduci put
  • mali M
    3.3k
    Ak voliš ljuto, radim neki domaći svoj svake godine, sve sa svog vrta, ljutina od Habanero Orange, imam još nešto za prodat pa se javi u inbox slobodno. Radim i ukiseljene Jalapeno, najbolja stvar, ali to je otišlo. :naughty:Tercel
    uzimao sam ukiseljene Jalapeno od bivše kolegice na poslu, ona ih je rezala na kolutiće pa su me čudno gledali na poslu jer je bila ta teglica kraj mene za kompom i to sam izrokao u dan, dva..
    A umak koji radiš ću svakako probati, radim i ja jedan sweet chilli sauce, jedva sam našao dobar recept, ali ja ga ne radim ko ovi kupovni koji su čisti šećer, nego je kod mene zbilja "sweet :fire: CHILLI :fire: sauce".
    Ja i žena ne da volimo ljuto nego nam se život čini malo isprazan kada nam ponestane pravog čilija.
    Zanimljive su mi i te kupovne razine ljutoga, recimo neke sušene paprilice imaju 5/5 i slične kategorizacije u broju feferončića ili plamenčića, i to mi je ništ, a kad uzmeš jedne sušene Peperonicinije od Kotanya, koji imaju oznaku 2/5 su tri puta ljući.. doduđe, ja zdrobim pola mužara za jedno jelo pa možda ima i tu nečega. Imamo jedan mužar samo za ljuto, jer je u njega toliko već u stjenke utisnuto ljuto da ništa drugo u tom mužaru nemremo drobiti. Mada, nisam ti baš za "tabasco" tip umaka. ne sviđa mi se tolika kiselina u umaku.. zato volim domaće, pa makar trajali 10 puta kraće... Najviše volim ili svježe ili sušene čilije, kiselina izaziva malo druge "probleme" :snicker:
  • Tercel
    369
    Naravno! Ove godine je najljući dosad. Mislim da ga nisi još probao.

    Da, ja ih isto režem na kolutiće i kiselim, meni najbolja kisela zimnica od svega. A umak kuham već jedno 6. godinu zaredom. Nikad nije isti, ali je svake godine sve ljući :rofl: Sve sam sadim, ne špricam ništa itd. I nije tip tabasca, ne radim fermantaciju itd, nisam nikad imao vremena. Jer ovo uvijek dobro ispadne. Uglavnom neki okvirni sastojci se znaju pa kuhanje i blendanje. Iako bi fermentirani trebali biti kvaliteniji. Što se tiče sušenih papričica, sadim i sušim Cayenne. Ove godine sam napravio neki mix Cayenne i neki domaći feferoni s placa, za kolinje i za kuhinju. S obzirom da žena ne voli ljuto, na tu razinu sam je bar donekle uspio naučit kroz godine pa bar s njime začinjava hranu, a ja dodatno ubijam sastrane naravno..
  • manikk
    230

    Iako sam ga bas skupo platio, taj lonac mi je nešto najdraže u kuhinji. Sve radim u njemu, od kruha, preko gulaša do jela koje lagano pečem u njemu po 5 sati
  • ksapi
    2k


    Ma to je dozivotna kvaliteta prakticki.

    Postoji kod nas ducan ‘Lonci & poklopci’, imaju i web shop. Jako cesto su tamo lava lonci na debelom popustu, ja mislim da ovaj svoj nisam platio vise od 50e.
    Imam 3 lonca i tavu od tamo, sve vrijedi svake lipe.
  • Mihaljević
    7.9k
    Majstore kad ćeš u Masterchef? Ozbiljan si na Instagramu :grin:
  • manikk
    230

    Prije nekad sam razmišljao o tome ali vjerujem da ću to ipak preskočiti, i ovako mi dobro ide za sada.
  • ksapi
    2k
    @manikk vidim sa nudis usluge u stilu privatnog chefa.. jesi imao posla do sada?

    Ja razmisljam u neke ugostiteljske vode jednog dana, a tako nesto bi mozda bio dobar pocetak, zato pitam
  • manikk
    230

    od prošle godine sam odradio dosta privatnih evenata, ova godina mi je isto super krenula iako je trenutno najgori dio godine kada je to u pitanju.

    ako živiš u nekom većem gradu još ti je lakše

    meni je IG dosta pomogao jer sam preko njega došao do dosta ljudi, odnosno oni do mene

    samo se odvaži, nemaš šta izgubiti
  • Mališan
    1.7k


    Nema boljeg od sourdougha u dutch ovenu.



    Imaš sjemenja za papričice mozda?
  • marcio amoroso
    31.9k

    Prijavi se na Masterchef da mogu ženi reći, evo, ovo je onaj dečko sa Zone :fire:
  • Bosna86
    11.5k
    Ma bježi tamo… I ovako pratim sve sto ima veze s Dinamom, još najbolje da i masterchef pocnem gledati
  • mali M
    3.3k
    i još daš materijala ženi da ti kaže: kad sam ti pričala o Danku iz Bjelovara u Masterchefu nisi htio gledati, ali kad je dečko sa Zone onda pratiš bez micanja...
    U pravu si, nedajmo još argumenata ženama... :lol:
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.