• Patak
    2.2k
    Četiri su posljednje stvari o kojima bi svaki čovjek trebao razmišljati: smrt, sud, raj, pakao. Inače, vodi se rat za svaku ljudsku dušu između Boga i sotone.
  • Efes Pilsen
    6.9k
    Jel ima gdje izvjestaj kao za ulaznice ili?
  • mali M
    3.5k
    svi ćemo dobit izvještaj kad dođe vrijeme! :wink:
  • jedan u nizu
    6.1k
    Vaznije pitanje, jel im rade brojaci tamo? I da li se mogu pod drugo ime profurat unutra?
  • The Undertaker
    4.1k
    Ako nemate što pametno napisati, preskočite temu. Ovo je za nas neduhovite.
  • Nolifer
    6.7k
    Nije li ovo sad bogohuljenje i ruganje?
  • masacusec
    3.1k
    Momci, aj se malo prebacite na guz´ce i sise, fali vam!
  • Patak
    2.2k
    Pa to ide zajedno. Vjera i prirodne ljepote koje je Bog stvorio.
  • Dalmatinec
    585
    Kako vrag ne da mira.
  • Bosskovitz
    7.5k
    Tako za slikovnice, hvala ali ne hvala.Patak

    Ali opet se vraćamo na početak: poanta te slikovnice je potaknuti toleranciju među klincima i spriječiti diskriminaciju, ne uvjeriti tebe u neko zakonsko rješenje. Sori, uz posao i DP zaista nemam vremena iščitavati znanstvene studije ali iz onoga što znam, znam da je metodologija studija općenito vrlo često bila problematična s obje strane, a ključno je što obiteljsko okruženje nije jedino ključno za emocionalni razvoj i psihičko zdravlje djece i mnoga djeca su bila izložena diskriminaciji, bullyingu i sličnom zbog činjenice da su iz "duginih" obitelji, što je itekako utjecalo na njihovo psihičko zdravlje.

    Tu lagano ulazimo u spiralu problema kao kad se počelo o tome pričati u Hrvatskoj pa su neki ljudi, tobože iz brige za djecu, govorili kako se istospolnim parovima ne smije dati da posvajaju djecu jer će ih druga djeca zadirkivati u školi - ali upravo su njihovi stavovi bili ti koji bi bili izvor i katalizator tog zadirkivanja. S obzirom da razvijena društva generalno postaju tolerantnija i liberalnija glede "duginih" obitelji, automatski je i stigma manja, negativni utjecaj okoline manji, a shodno tome i rezultati odrastanja bolji. No ponavljam - to nema veze sa slikovnicom.

    Neke životinje jedu svoje potomke, a neke jedu jednostavno govna. Pa nećemo svoditi čovjeka na razinu inteligenije životinje.Dalmatinec

    Naravno da nećemo, ali onda nećemo niti koristiti "to nije prirodno" kao argument.

    Tehnički čin koji dvoje homoseksualaca smatraju spolnim aktom nije nikakav seksualni odnosDalmatinec

    Sve vrste spolnih odnosa, koji može biti oralni, vaginalni i analni, klasificiraju se kao seks, stoga je važno da ih i mi tako shvaćamo i doživljavamo. - https://spolnozdravlje.hr

    Onda ga šalji na etiku ili na druge izborne predmete umjesto vjeronauka i bok.mali M

    Nemam klince pa ne znam kako je danas, ali dugo godina ako ne i još uvijek nije postojala alternativa vjeronauku u osnovnim školama. To je duboko problematično, kada ti država kaže "pošalji dijete da uči o jednoj vjeri ili ćemo ga pustiti da luta po školi 45 minuta".
  • Bosskovitz
    7.5k
    il su im povrijeđeni osjećaji, ili nemaju argumenata pa će vikati da lažeš, ili izvrtati izrečeno. nema tu puno kvalitetnog dijaloga.. I svi će tvrditi da žele svima svu slobodu, da svi imaju prava, ali... naravno da ne baš svi svi.. pa zašto bi Crkva imala slobodu, to neka se zatvori u svoje građevine.mali M

    Ne daš se ti, ha? I dalje izmišljaš teze pa ratuješ protiv njih? :D
  • The Undertaker
    4.1k
    Kolega Boss, o kojem broju djece govorimo da bi se zbog njih radila slikovnica? Preciznije, zna li netko koliko trenutno djece ima u osnovnim školama u HR a da imaju istospolne roditelje? Koliko uopće ima te djece?
  • Ludovic IX
    5.5k
    jel ima koje usvojeno, uopće? ili samo udomljeno?.. ali znam da postoje ona koja su rođena u heteroseksualnom braku pa nakon rastave jedan od roditelja izadje iz ormara i onda odgaja djete sa istospolnim partnerom..
  • The Undertaker
    4.1k
    Nebitno kako su došli do njih, samo da imaju istospolne roditelje i da su u OŠ. Da vidimo prvo o čemu pričamo.
    Ako se ne varam, usvajanje je dozvoljeno tek preklani tako da ne vjerujem da takve djece ima više od 10.
  • mali M
    3.5k
    Ma naravno da se radi o nikakvom broju. To je pravljenje žrtve iz ničega. Opet ponavljam, mi smo za vrijeme francuskog radili svakakve bedastoće, igrali nogomet u dvorani, jaaaaaaaaaako smo bili izostavljeni i povrijeđeni od školstva. i danas osjećamo te posljedice kako su mali francuzići bili privilegirani. Sate i sate nogometa smo mogli utrošiti na "u-la-la"... dok mi je djete sigurno i u školi tako mi je svejedno gdje će ga smjestiti dok netko uči svoj izborni predmet, ako već nije usklađen s mojim izbornim predmetom.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.