• Neki tip
    19.3k
    I mora se priznati, srbi su uvijek bili ispred nas kada su u pitanju umjestnosti, ponajvise film i glazba. (izuzevsi nekog novog vala). Tako su i njihove zabavne 'kvalitetnije' od nasih, i ima ih daleko visejedan u nizu

    Za film se mogu složiti, mada smo se i po tom pitanju smjenjivali u određenim razdobljima. Percepcija o nenadjebivom srpskom filmu živi iz i od 90ih, jer prije toga se 40ak godina film nije doživljavao ni srpskim ni hrvatskim, nego, "domaćim" (jugoslavenskim).

    Kada je film postao srpski, odnosno hrvatski, razlika je bila nebo i zemlja, ne zato jer je to "uvijek bilo tako", nego jer su se naši filmaši uhvatili državotvorstva i radili preglumljene, prepatetične pamflete, a ne filmove. Nešto tipa Dara iz Jasenovca, ali malo lošije.

    Kasnije je snimljeno dosta dobrih i srpskih i hrvatskih filmova, ali na tako maloj sceni, kakva je filmografija hrvatska ili srpska, dovoljno je imati jednog kvalitetnog i plodnog autora, kakav je npr. Dragan Bjelogrlić i eto ti supremacije..

    No, ajde, da ne kompliciram, neka bude da Srbi snimaju bolje filmove, vjerojatno bismo svi lakše nabrojali veći broj dobrih srpskih, nego hrvatskih filmova ma koliko mislim da stoji sve što sam gore napisao.

    Druga je stvar glazba.. Prvo, kad je o filmu riječ, postoji tu neka kanonska estetika, zna se što je dobar film čak i ako ne voliš žanr. I dobre su šanse da ćeš pogledati i neki jebeni ratni film, iako inače voliš komedije.

    Kod glazbe baš i nije tako. Nju slušaš ili ne slušaš, sviđa ti se ili ne, a rokere obično ne zanima estetika i kvaliteta techna (to je samo primjer, da se sad ne javi roker koji baš jako voli i dobar techno - mada ja takvog nisam upoznao, ne znači da ih nema).

    Kaj hoću reći.. da je o "kvalitetnoj glazbi" puno nezahvalnije govoriti, nego o "kvalitetnom filmu".

    Ali ajde da i to zanemarimo (premda je dobro imati na umu).

    Reći da su Srbi uvijek bili ispred nas kad je u pitanju glazba je baš glazbohuljenje. :) Naravno da imaju izvrsnih autora i bendova i pjevača, kao što ih imamo i mi, u različitim žanrovima i epohama, no kad podvučeš crtu ne znam po kojem to kriteriju i u kojem to "filmu" su Srbi u regiji poznatiji po dobroj (uz sve ograde za koje sam gore naveo razloge) glazbi.

    Jedino u čemu prednjače (a to se recimo dobro vidi na filmu) je izostanak inhibicija. Manje glumatanja, preseransa, umatanja i skrivanja. Kad je šund, onda je autentični šund i zato narodnjaci, po meni, tako dobro prolaze kod nas.
  • jedan u nizu
    6.1k
    Reći da su Srbi uvijek bili ispred nas kad je u pitanju glazba je baš glazbohuljenje.Neki tip

    ok, poklopit cu se usima i priznati da sam pretjerao. Za film drzim i dalje do svog misljenja. I da, istina je kad imas jednu takvu figuru koja radi takvu razliku, al jbg, ispred nas su. Mi i dalje snimamo pateticne filmove. Mozda mogu nabrojati na prste jedne ruke filmove u zadnjih 10-15 godina da su bili kvalitetni.

    Sto se tie glazbe, nije nuzno da su bolji u smislu kvalitetniji, ali da bolje rade to je svima jasno. Njihova produkcija i kolicina cajki je veca nego nasa, dovoljno je poledati preglede njihovih zvijezda, i usporediti ih sa nasim. Jest da su vece trziste, ali njihvoo trziste je cijela ex yu. Dok jako malo nasih moze reci da imaju takvo trziste.
    S kojim nasim glazbenikom se mozemo pohvaliti da ce napuniti arene u Beogradu, Sarajevu, Skopju i to vise puta? Oni se mogu pohvaliti sa vise njih. Oces Prijovicku, oces lepu brenu, oces Jala brata i klince sa roditeljima ispred Besta.
    Glaba je industrija. Oni imaju puno bolju glazbenu industriju nego mi.
  • puxigadjurdja
    1.4k
    "Zrak je dobar, samo smrdi" T.T
  • Gražvydas Mikulėnas
    11.8k
    “Bolje ispasti budala nego iz vlaka.” Grunf
  • The Undertaker
    4.1k
    Od Senfa se nije očekivalo (barem to nije realno) da u tri godine riješi problem Jakuševca ali se očekivalo da definira najbolje rješenje, pronađe pare za njega, riješi papire (dozvole) i barem pokrene projektiranje. Pa da znamo da je rješenje takvo i takvo, na lokaciji toj i toj, da će koštati toliko i toliko i da će biti gotovo za x godina. Mislim da ništa od ovoga nije napravljeno. Dakle, sa rješavanjem Jakuševca smo trenutno na nuli. Ako se varam, neka me netko ispravi.
    Sa Maksimirom smo isto tu negdje, barem trenutno.
  • Nolifer
    6.7k
    "Zrak je dobar, samo smrdi" T.Tpuxigadjurdja

    Da se ne zaboravi - Best of the best :lol:
  • Gražvydas Mikulėnas
    11.8k
    kada malo očekuješ ne možeš se puno ni razočarati

    dobili smo klupicu na zrinjevcu pofarbanu u dugine boje, zadovoljite se time, ciao
  • Neki tip
    19.3k
    Oni imaju puno bolju glazbenu industriju nego mi.jedan u nizu

    E s tom zadnjom rečenicom si posve u pravu, kad o glazbi pričamo, no to vrijedi za zadnjih maks. 10 godina. Stvar je u tome da se glazba nije počela vrtjeti 2013., a ja sam se referirao na tvoju tvrdnju "uvijek su imali..", ne aktualno stanje.

    Jebiga, nekad će oni biti jači od nas na nekom nogometnom prvenstvu, ali neće time postati oduvek bolji u fudbalu. :)

    Uglavnom, razumijemo se sad.
  • jedan u nizu
    6.1k
    "Zrak je dobar, samo smrdi" T.Tpuxigadjurdja

    pa ako cemo iskreno. Zdravstveno ispravan zrak ne znaci nuzno da ne smrdi.
    Recimo, ako udises ovaj smrdljivi zrak nece ti nista biti. Dok recimo ako si udisao onaj zrak od onog pozara u Osijeku, mogao si imati zdravstvene posljedice.

    Treba znati citati sa razumijevanjem.
  • Dudu9
    443

    " Tomašević je rekao kako je za zatvaranje Jakuševca najprije potrebno izgraditi centar za gospodarenje otpadom u Resniku.

    "Okvir definira država i zato tražimo da nas se u tome bar ne opstruira makar sami financirali. Do kraja mandata očekujemo da se usvoji studija i riješi projektna dokumentacija", rekao je.

    Naveo je i da je nakon razgovora s Europskom komisijom zaključeno da je financiranje iz EU fondova moguće jedino ako su sva tri postrojenja na jednoj lokaciji, i to u Resniku gdje se nalazi pročišćivač otpadnih voda. "Treba nam signal iz vlade vezano uz lokaciju. Inzistiramo da to riješimo s vladom, i HDZ je u Gradskoj skupštini glasao za to", 
  • The Undertaker
    4.1k
    O tome i pričam. Oni razgovaraju, čekaju signal, očekuju da se usvoji studija...
    Što konkretno imaju napravljeno? Vjerovatno ništa.
  • Neki tip
    19.3k
    "Zrak je dobar, samo smrdi" T.Tpuxigadjurdja

    Zdravstveno ispravan zrak ne znaci nuzno da ne smrdi.
    Recimo, ako udises ovaj smrdljivi zrak nece ti nista biti. Dok recimo ako si udisao onaj zrak od onog pozara u Osijeku, mogao si imati zdravstvene posljedice.

    Treba znati citati sa razumijevanjem.
    jedan u nizu

    captain.jpg

    Naj se srdit, ovo gore je samo zajebancija, ali jebemu pa nisi otkrio toplu vodu, jasno je posve sigurno i @puxigadjurdja i svakom starijem od 12 da smrad ne znači nužno otrov. Svejedno je smiješno, jer dobar zrak u očima većine ljudi ne podrazumijeva samo izostanak štetnih čestica. :smile:

    Mislim, i iza mene na wcu je zrak dobar, ali svejedno nikome nije milo ući.
  • Dudu9
    443

    Pa čekaju sufinanciranje od strane europski fondova, jer do sad nije toga bilo
  • Nolifer
    6.7k
    Mislim, i iza mene na wcu je zrak dobar, ali svejedno nikome nije milo ućiNeki tip

    Kod mene na vratima na wcu piše da je kontaminirano i ulaz na vlastitu odgovornost :lol:
  • The Undertaker
    4.1k
    Daj, daj, to su priče za malu djecu. Nešto čekamo je eufemizam za ne radimo ništa. Kolega Boss je u pravu da ne treba generalizirati već pričati o konkretnim stvarima a ovdje su konkretno na nuli i to svojom krivnjom.
    S obzirom na priču koju su oko smeća pričali dok je Bandić bio živ, ovo im treba trljati na nos svakodnevno.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.