• Eduardo
    16.8k
    U ovoj temi posvetit ćemo se financijskoj stabilnosti, likvidnosti i sigurnosti kluba u budućnosti.

    Smatram da tema ima potencijal, stoga neću puno (uopće) pisati u uvodnom postu da ne zbrljavim nešto, pošto nije moje područje. Pogurao sam, a znam da ima vas koji ste puno upućeniji u to pa si dajte oduška...

    Na slici ispod vidimo prihode i rashode u proteklih 5.god.
    image.png

    Bilanca kluba:
    image.png
  • SAS1987
    13k
    Odlična tema. Ako je netko ovdje strucnjak za ekonomiju bi bilo odlično da nama na kratko objasni kaj ove brojke zapravo znace za trenutacnu i buducu financijsku situaciju u klubu. Su financije dobre, ok ili možemo ocekivati probleme?
  • Slepipap
    26
    Financije Dinama ovise o plasmanu u LP. Ako se ne plasiramo u LP, prodaju se najvrijedniji igraci kako bi se zatvorila godina (ovisno o FFPu). Barem za financije Dinama ne moras biti ekonomski strucnjak jer je stvar vrlo jednostavna. Sve ovisi najprije o plasmanu u Europi a onda ovisno o plasmanu/zaradi kroz Europu prodaju se igraci.

    Za onaj drugi dio price Dinamovih financija opet ne moras biti ekonomski strucnjak vec Uskokov istrazitelj.
  • Kwedi
    3.8k
    Financijski stoje dobro, odnosno 2019. bi trebala bit najbolja ak se poklope Venera i Mars, odnosno uđe u L. prvaka i plus transferi i plus nekaj love od proljeća u Europi.

    U igračima imaju ogroman kapital za prodaju, u odnosu na prošlu godinu nije bilo velikih ulaganja u igrače i ak se nastavi tendencija iz prošle godine trebali bi ove otplatiti malteški kredit.

    Jedina stavka koja mi je možda preveć nabrundana su troškovi igrača. Okej, ugovori su jebački jer je takav kadar,al sigurno Perić, Šitum, Leško i Andrić imaju više od onog gdje bi drugdje dobili
  • Dragon1Warrior123
    2.8k
    Plus realno samo prolaz skupine lige prvaka donosi preko 20 miliona eura samo ako se uđe u el, a ako se bude drugi ili prvi, to je već i preko 30 miliona. Mislim da bi se isplatilo bolje platit igrače da to uspijemo. :)
  • Kwedi
    3.8k
    Dinamo još uvijek ne igra u prvoj diznilendskoj ligi pa malo realnosti o prolasku skupine LP
  • The Undertaker
    3.7k
    Prolaz skupine LP je stvarno SF, čak i da dobijemo najlakšu moguću grupu. Sam plasman u grupe i igra u kojoj nećemo biti kanta za napucavanje je vrh za ovaj Dinamo.
  • Dragon1Warrior123
    2.8k
    ma nisam ja ni reko da budemo prošli, sam pokušavam reć da je ovaj novi sustav dost isplativ jer realno samo prolaz skupine nam osigurava buđet da više lipu ne isprihodimo nigdje drugdje
  • Dudu
    2.6k
    Isto tako ako se kvalificirano, pa osvojimo Ligu Prvaka to ce bit dovoljno za 2 godine da se pokrije budzet :D
  • deda
    26.3k
    Dinamo ima nevjerojatan potencijal propušten u matchday prihodima, kao i u prihodima od marketinga, ulaznica, suvenira, televizije. Istina, veliki pomaci su napravljeni sa ova dva fanshopa i porastom broja prodanih godišnjih ulaznica.
  • Dragon1Warrior123
    2.8k
    ma ja bi radije da za te novce dovedemo Ronalda, šta će nam buđet za dvije godine :P
  • Kwedi
    3.8k
    Dinamo ima nevjerojatan potencijal propušten u matchday prihodima, kao i u prihodima od marketinga, ulaznica, suvenira, televizije. Istina, veliki pomaci su napravljeni sa ova dva fanshopa i porastom broja prodanih godišnjih ulaznica.deda

    mislim da sva lova od fan shopa bude ostala u dinamovom d.o.o.


    https://sudreg.pravosudje.hr/registar/f?p=150:28:0::NO:28:P28_SBT_MBS:081220039
  • deda
    26.3k
    Hoćeš reći da u biti nismo vidjeli RDG tog d.o.o.
  • Kwedi
    3.8k
    tek iduće godine, friško osnovano ove godine.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.