• Mr Blue
    3.2k
    Radi bolje preglednosti, otvaramo temu za sve općenite futsal rasprave. Slobodno pišite o drugim hrvatskim klubovima, hrvatskoj futsal ligi, rastućoj popularnosti ovog sporta diljem države, ali i o našoj reprezentaciji. Naravno, svi upisi i o drugim ligama, klubovima i natjecanjima su i više nego dobrodošli. Vjerujem da će aktivnim praćenjem ove teme i osobe koje futsal ne interesira previše, vrlo brzo uvidjeti atraktivnost ovog najbržeg rastućeg dvoranskog sporta na svijetu, kao što je to nedavno prepoznala i UEFA. Kao i u nogometu, naša zemlja pršti od talenta u ovom sportu i doista je potrebna veća medijska eksponiranost. Nadam se da ćemo mi ovdje na Zoni Dinamo pridonijeti upravo tome.

    Za početak dvije vijesti.
    Hrvatska futsal reprezentacija trebala bi ovaj vikend odigrati dvije zatvorene prijateljske utakmice protiv reprezentacije Srbije. Kažem, trebala bi, zato što na HNS-ovim stranicama još uvijek nigdje ne postoji službena vijest o odigravanju utakmice. Više o tome i medijskom ignoriranu futsala pročitajte u novinarskom osvrtu na: http://hrfutsal.net/hns-znate-li-da-ovaj-tjedan-igramo-sa-srbijom/


    Od drugih zanimljivosti, vrijedno je istaknuti kako je prvenstvo u dvije jake futsal zemlje ušlo u svoju samu završnicu. U Portugalu, Benfica će 13. lipnja tražiti pobjedu protiv Sportinga u gostima kako bi podignula pehar prvaka, dok se u Italiji 16. lipnja igra majstorica za prvaka između Pesaro i Acqua e Sapone, dvije ekipe koje su i regularni dio sezone završile na dvije vodeće pozicije. Više o ovim utakmicama, kao i highlighte, možete vidjeti ovdje: http://hrfutsal.net/benfica-na-korak-do-naslova-u-italiji-se-igra-majstorica/
  • BluePhone67
    3k
    0nf4r9c8nplqgvur.jpg

    Hrvatska ce odigrat cak 2 prijateljske utakmice protiv Srbije. Nije nitko pozvan iz Futsal Dinama
  • Kwedi
    3.8k
    Kažem, trebala bi, zato što na HNS-ovim stranicama još uvijek nigdje ne postoji službena vijest o odigravanju utakmice.Mr Blue

    objavili jučer oko pol 6
    https://hns-cff.hr/news/20115/futsal-dva-prijateljska-susreta-hrvatske-i-srbije/
  • Mr Blue
    3.2k
    Zanimljiv članak o popularnosti futsala, odnosno zašto nije popularniji? Vjerujem da će ova kolumna izlaziti u nastavcima. http://hrfutsal.net/zasto-futsal-nije-popularniji/

    Izjave izbornika Mavrovića pred utakmice protiv Srbije. http://hrfutsal.net/mavrovic-pred-srbiju-i-nakon-zdrijeba-u19-eura-kod-nas-svi-igraci-igraju-futsal-i-vole-ovaj-sport/
    Zanimljiva je njegova izjava kako mladi reprezentativci drugih država igraju nogomet i onda tek 3 mjeseca futsal, dok se naši mladi reprezentativci bave samo futsalom.


    Od ostalih futsal vijesti, El Pozo Murcia izjednačila finalnu seriju španjolskog prvenstva protiv Barcelone. http://hrfutsal.net/break-elpozo-slavio-u-barceloni-i-izjednacio-seriju/
  • Mr Blue
    3.2k
    Brojne rošade na trenerskim pozicijama u 1.HMNL.
    Pjer Malvasija je napustio klupu Vrgorca, a zamijenilo ga je poznato futsal lice Nikola Tomičić.
    Marinko Mavrović je napustio Split Tommy, no nedugo zatim preuzeo je trenersku palicu u Uspinjača-Gimki.
    Teo Strunje, koji je dvostruki prvak Hrvatske s Novo Vrijeme Makarska odlučio je napustiti klupu hrvatskog prvaka, a očekuje se kako bi mogao preuzeti upravo Split. Makarane će u novu sezonu povesti novi-stari trener Ivica Osibov.

    Spomenimo još i kako je bivši Dinamovac Matej Horvat nakon epizode u Italiji potpisao za novog prvoligaša MNK Olmissum iz Omiša, a kako će Novo Vrijeme Makarska i ove godine biti domaćin svoje grupe kvalifikacijske runde Futsal Lige Prvaka.
  • nkdz
    825
    da malo upotpunim rubriku dolasci/odlasci iz hr futsala:

    Uspinjaca je nakon novog trenera kojeg je gore naveo Mr.Blue potpisala dva igraca od kojih je bar jedan sigurno pojacanje.

    Potpisali su Renato Rumbak iz jesenja koji je ak nisam nekaj krivo zapamtio bio njihov kapetan i mislim prvi strijelac (na polusezoni je bio ziher prvi strijelac sa 7 golova) i igra na mjestu pivota.
    Drugi je Andrej Pandurević, po meni definitivno pojacanje za ekipu Uspinjace, jako dobar igrac koliko sam imao prilike vidjeti, statistiku mu pretjerano ne znam i igrao je u Osijek Kelmeu
  • nkdz
    825
    Prema jednom futsal portalu Pandurević neće potpisati za Uspinjacu makar su postojali kontakti ali ce
    zato navodno potpisati Kristijan Postružin, povremeni reprezentativac Hrvatske i dosadasnji igrac Dobovca, prije je igrao za Nacional, Alumnus i nešto u Španjolskoj i Francuskoj.

    Uz Postružina potpisuje i Josip Nimac, koji nije toliko poznat bar kaj se tice 1.HMNL.
  • nkdz
    825
    Dario Marinović prešao iz Splita u Real Rieti calcio
  • Mr Blue
    3.2k
    Split oslabljen tim transferom, vidjet ćemo koga će dovesti. Doduše, znalo se za Marinovića da je samo privremeno natrag u Hrvatskoj. Mislio sam iskreno da će nazad u Španjolsku.
  • nkdz
    825

    makar je imao dosta problema s ozljedom i povratkom u formu ocekivao se povratak u Španjolsku
    on je debelo po kvaliteti prerasao našu ligu i bilo je nerealno ocekivati da ostane, vidjet cemo uskoro kaj Split planira po pitanju novih igraca i kak ce Strunje to posložiti
  • Eduardo
    16.8k
    Kolika je tarifa Marinovića tj. za koliko je igrao u Splitu ako se zna?
  • Zambatine škude
    1.9k
    5 tisuća eura. I to je odgovor na sve silne upite o pojačanjima, zamisli da pljuneš cca 80 k eura (kad uračunaš sve plaće i doprinose) (četvrtinu budžeta) na takvog igrača i ne uzmeš prvenstvo. Dapače, ne prođeš ni u polufinale. Di si dogodine?
  • Eduardo
    16.8k
    Tko u Hrvatskoj ima mogućost izdvojiti tolike cifre na plaće?
  • Eduardo
    16.8k
    Vrlo je upitno s kakvim će igračkim kadrom novu sezonu Prve HMNL dočekati Split, posljednjih godina jedna od najboljih hrvatskih futsalskih momčadi.

    Mnogi su se odlasci dogodili tijekom ovog ljeta iz Splita, a najnoviji je vezan za Antonija Sekulića, povremenog hrvatskog reprezentativca.

    Sekulić će karijeru nastaviti u novom prvoligašu, omiškom Olmissumu, kojem je Sekulić treće ovoljetno pojačanje. Prije njega ovu ambicioznu momčad pojačali su Matej Horvat i Valerije Jurić.

    Sekulić ima 20 godina te je prije Splita igrao za zagrebačke klubove Alumnus i Nacional.
  • Mr Blue
    3.2k
    Sinoć je održan plenum klubova 1.HMNL, doneseno je dosta zanimljivih odluka. Sezona počinje tjedan dana ranije nego inače, zadnji vikend u rujnu. Kup će se cijeli odigrati u 2019. godini, a finale se igra u finalu four formatu. Više na linku: HRfutsal: Održan ždrijeb sezone
  • Mr Blue
    3.2k
    Vuković za HR futsal: Cilj je raditi na što kvalitetnijoj organizaciji natjecanja “Lige 10”

    Dosta zanimljiv intervju kojeg je za HRfutsal dao Borislav Vuković, predsjednik plenuma prvoligaša. Dotaknuo se dosta zanimljivih tema, od prve Lige 10, formata natjecanja, uvođenja Superkupa, televizijskim prijenosima, itd. Svakako se isplati pročitat.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.