• superhik
  10.6k
  fgzpu55ws392r37f.jpg

  Ne znam neke posebne detalje, ali koliko me sjećanje služi, fotografija je nastala u Hrvatskoj Posavini tijekom 70-ih godina.
 • Baneki
  740
  Evo , i mene zanima sve oko ove gore slike. Nikad prije ju nisam vidio, ali je fantastična, jel se zna tko je malac?
 • marcio amoroso
  34.3k

  Pogledaj video iznad tvog posta.
 • Navijač Dinama
  7.9k
  Hrvatskoj Posavinisuperhik

  Bosanskoj* a čovjek je veliki prijatelj bio pokojnog glumca, Ive Gregurevića, koji je iz istog sela, kao i Pero. :smile:
 • superhik
  10.6k
  Naišao na ovaj zanimljiv dokument. Zapisnik sa izvanredne skupštine HAŠK-a iz 1946. godine na kojem je usvojena odluka da se HAŠK spoji s Akademičarom.
  Dakle, pada u vodu teorija da je Dinamo nasljednik HAŠK-a pošto je očito HAŠK djelovao paralelno s osnutkom Dinama.

  vp6kji4tuhvdzubz.jpg
 • deda
  30k
  Car si :clap:
 • Stihl
  3k

  Ovo je Dinamo - Međimurje 5:1, 2.4.2005. Ja osobno ovu utakmicu pamtim po tome što je taj dan umro Papa Ivan Pavao 2 i po dva gola Karduma (ovo ne znam zašto pamtim). A da su bila svakakva skandiranja Drpiću i Zahori tada, jesu. Mislim, ne samo njima nego i Nivesici i raznom voću i povrću, kasinima, kurvama, kumovima


  Ima netko malo bolju ovu sliku? I jel zna netko koja je ovo tekma? Ak dobro kužim, Istok je u pitanju.
  Evo, malo kasnim ali našao sam ti malo bolju fotku...
  vp1lxi0kh60n80dv.bmp

  @Miro93
  Spomenuo si da ovu tekmu sa međimurjem pamtis i po tome da je umro papa, pa evo onda fotka sa tekme protiv kamena iduće kolo, 09.04.2005. 0-0
  b7sneqjpn5rwzv0y.bmp
 • Stihl
  3k
  Btw. ovo je isto ta tekma protiv kamena 09.04.2005.
  a2w43bowhs9kg4ew.bmp
  nxqzs9k9wpso0r05.bmp
  ntq3rokido54t95j.bmp
  4hlbrvz2k2wq614p.bmp
  tt0pqemgxhzvg6gb.jpg
  dbx70eo9po7gwfm2.bmp
  ct2lnxe3ndgg9k8a.bmp
 • Stihl
  3k
  I još dodatak na ovo međimurje od 02.04.2005.
  so90rdzo3o6y7ful.bmp
  cehzdkuxou4vwhks.bmp
  aki3voor1h9jph1y.jpg
 • Đuka
  91
  Ovo nije nikakva tajna.1945. su osnovani Mladost( društvo srednjoškolaca, koje je nosilo bijelu boju) i Akademičar (društvo studenata i akademske zajednice, koje je nosilo crvenu boju). Akademičar je od samog početka privukao velik dio HAŠK-ovaca, iako mu je trebalo dugo vrijeme da oformi nogometnu sekciju koja se natjecala. Akademičar nije sudjelovao u Prvenstvu Zagreba 1945/1946, a prvo natjecanje na kojem je sudjelovao je Zimski cup, 1946. Za Akademičar je primjerice igrao Medarić te Miloje Gabrijelić, koji je potpisan na ovom dokumentu. Nakon što je Akademičar priznat kao nasljednik HAŠKa spojio se s "bijelom Mladosti" u zajedničko društvo "Mladost" čime je ta nova Mladost postala nasljednik HAŠKa. Teoretski da Mladost danas ima nogometnu sekciju ona bi bila pravni i povijesni sljednik predratnog nogometnog HAŠKa. Ovaj isti dokument se nalazi u monografijama Mladosti. HAŠK zapravo nije niti postojao od 1945., ali je ovdje "uskrsnuo" kako bi se na dokumentu Akademičar službeno prikazao kao pravni sljednik.
 • superhik
  10.6k
  Naravno da nije tajna. Postavio sam ovaj dokument kao rasvjetljavanje istine oko teorije da je Dinamo više nasljednik HAŠK-a nego Građanskog koju neki pokušavaju podvaliti. Najviše zbog činjenice da su Dinamo "osnivali" Medarić (koji je igrao i za HAŠK i Građanski) i Ico Hitrec (kojem je brat igrao za Građanski, a i on sam je nastupio na dvije prijateljske utakmice za Građanski, međutim u Dinamu se zadržao čitava tri mjeseca kad osniva Mladost)
 • Đuka
  91
  Ne znam tko ti je podvalio da je Hitrec osnovao Mladost jer je to laž. A na osnutak Dinama je svakako utjecaj imao i HAŠK, kao i Gradjanski, ne znam zasto netko ima potrebu dokazati koji od njih je vise utjecao. Činjenica je da su oboje imali utjecaj, ogroman.f4onfs21s2mgz6xc.jpg
 • Deleted User
  0
  super slike. koreo d42 super ispao na istoku...općenito su mi naša izdanja na tom istoku bila dobra u ligi za bedaka.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.