• Guinness
    1.9k
    Izgleda top jedino mislim da Slavonski Brod i Marsonija ne trebaju stadion za više od 4.5k - 5k. I to ako / kada se vrate u 1. ligu.SAS1987

    Pa ne treba baš napamet pričati.
    Ok, 3 hnl koja se igra godinama nije mjerilo, ali i tu je u sezoni na 5-6 domaćih utakmica brojka išla preko 1.000...
  • deda
    26.3k
    Brod je nekad u prvoj ligi imao br9jnu publiku, ali ja mislim da je 6 tisuća više nego dosta za ovu generaciju.
  • SAS1987
    13k
    Pa ne treba baš napamet pričati.Guinness

    Idelano je da je prosječna popunjenost stadiona 50%+ jer ti to garantira super atmosferu na svakoj utakmici, viši prosjek, manje novca za održavanje itd.
  • db-izbjeglica
    11.8k
    Pa možda u brodu žele stvoriti uvjete za prvoligaša i tek onda napasti prvu ligu. Puno bolje nego napraviti momčad za prvu ligu, a uvjete ostaviti na razinama niželigaša pa onda igrati na tuđim stadionima i slično. To je siguran put u ponovnu propast.
  • xavier
    11k
    Pa možda u brodu žele stvoriti uvjete za prvoligaša i tek onda napasti prvu ligu. Puno bolje nego napraviti momčad za prvu ligu, a uvjete ostaviti na razinama niželigaša pa onda igrati na tuđim stadionima i slično.db-izbjeglica

    Ja bih iskreno volio da svi tako razmišljaju, a ne samo o igračima, a što se tiče infrastrukture..."a naći ćemo neki stadion u okolici koji zadovoljava uvjete". I što onda? Pa nije ti valjda plan biti samo jednu sezonu u višoj ligi.

    Kako sam napisao, svaki zagrebački klub koji uđe u prvu ligu i igra na Kranjči umjesto na svom stadionu, izgubi publiku i više nikog ne zanima. Lokomotiva je posebno nakaradni primjer. Meni je vrh što ih novinari i dalje nazivaju "klubom s Kajzerice"...kakve oni veze imaju s tim dijelom grada?!
  • deda
    26.3k
    Pa tamo treniraju i igraju im sve mlade selekcije.
  • xavier
    11k


    Po toj logici Milan nije sa San Sira, United s Old Trafforda, Liverpool s Anfielda i tako dalje...

    I kažem, ajde jedna sezona ako za to vrijeme radiš na svojoj infrastrukturu, ali sve preko toga nema nikakvog smisla.
  • deda
    26.3k
    Ti si pitao kakve veze oni imaju s Kajzericom, ja odgovorio. :cool:
  • xavier
    11k


    Hahahaa :up:
  • The Undertaker
    3.7k
    Meni ste vi zabrazdili u prošlosti. Zagreb treba imati 2-3 zajednička prvoligaška stadiona sa top infrastrukturom gdje će igrati svi oni koji se plasiraju u 1.HNL. Klubovi trebaju raditi kampove kao što je Loksa napravila i kao što Dinamo treba napraviti. Kome je teško sa Kajzerice otići u Kranjčevićevu toga gledanje nogometa ne zanima. Gdje stoluju uprave Intera i Milana? Na San Siru? Teško.
  • xavier
    11k


    Klub koji nema svoj "dom" (što je za mene stadion prve momčadi, a ne trening kamp) gubi velik dio identiteta. Moraš shvatiti bitnu razliku između prvoligaškog gledatelja i onog niželigaškog. Prosječan "navijač" niželigaška želi moći prošetati do stadiona ili se voziti autom 10 minuta i nemati problema s traženjem parkinga. Želi sresti tamo susjede, popiti s njima pivu prokomentirati što se događa u kvartu. Tamo igraju i veterani, često se događaju i druge stvari oko igrališta. Igrališta niželigaša su često centar (muškog) društvenog života. Kad klub utakmice igra ne "stranom" stadionu gdje svega toga nema, da, ljude više ne zanima. Pokazalo se sa svakim zagrebačkim niželigašem koji je igrao na Kranjči.

    A ako govorimo o nekoj višoj razini, što klub uopće čini klubom? Po meni su to stadion, navijači, povijest i sam "duh kluba". Recimo pravna osoba koja je današnji Dinamo osnovana je tek 1996. pa nitko od nas ne misli da klub postoji tek od tada.
  • The Undertaker
    3.7k
    Načelno si u pravu ali to vrijedi za neka bogatija društva i ona koja puno više ulažu u sport. Ako je klub standardan prvoligaš onda treba imati "svoj" stadion koji ne mora biti u kvartu. Koliko znam, Kajzerica nema nikakav stadion, čak ni igralište (mimo kampa od Lokomotive). Ako se radi o ovim prolaznim prvoligašima (HD, Sesvete), onda za njih nema smisla za jednu sezonu raditi stadion. Što kad bi se Orijent, Solin ili Sesvete plasirali u 1. Hnl. Radili bi nove stadione za njih? Po meni, radije da u HNL-u igraju konkurentne ekipe nego da ih se eliminira zbog infrastrukture na račun manje kvalitetnih klubova.
    Ako klub hoće biti profesionalan, onda ova kvartovska druženja u i oko stadiona (po birtijama) otpadaju. To je za amaterske klubove.
  • Infinity
    14.9k
    Ligu moraju igrati najjace ekipe, al koliko je fer da npr. Marsonia ulozi 10 necega u ekipu i 10 necega u stadion, a onda visi rang igra npr. Dragovoljac koji je u ekipu ulozio 12 necega i u stadion 0 necega?

    S druge strane, stadioni nisu u vlasnistvu klubova i u njih cesce ulaze lokalna zajednica nego klubovi, pa onda tko ima srece, a tko nema.

    Moje misljenje je da svaki prvoligas, tj. svaki klub koji izbori prvu ligu ima moc da napravi stadion. Mislim da Lokomotiva moze napraviti stadion od 3.000 mjesta bez problema, ali interes ocito ne postoji, jer oni ulazu u Kranjcevicevu.
  • LovroZG
    1.3k
    Kod nas je najveći problem šta se većini klubova, posebno zagrebačkih, ne isplati radit stadion. Za koga da naprave stadion od 3-4.tisuće gledatelja ak ih više od 500 dolazi samo na Dinamo i Hajduk, i to da navijaju protiv njih.

    Klub koji ima navijače i kojemu je stalo do njih će prije gradit stadion nego klubovi poput Lokomotive i Dinama jer u navijačima vide neku prednost i mogućnost povratka uloženog. To Lokomotiva i ostali kvartovski klubovi ne mogu dobit ak ne mogu ni privuć navijače pa im je lakše krpat Kranjču i ulagat u kamp i momčad.
  • Mali dioničar
    13.4k
    Lokomotiva i ostali kvartovski kluboviLovroZG

    Lokomotiva nije kvartovski klub. To su prestali biti kad su postali druga momčad Dinama kako su se sami predstavili jasno i glasno.

    Jasno je da ni jedan ne samo zagrebački nego ni hrvatski klub ne može izbjeći ovakvu ili onakvu suradnju s Dinamom, ali Lokomotiva je očigledno procijenila da im se više isplati pupčana vrpca za Dinamom nego gradjenje vlastitog identiteta.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.