• deda
    27.3k
    A znamo kak se prelazilo tamo
  • marko Komiža
    33
    Danas je na Visu pokopan barba Pave Tomić Kurtelacić. Viški težak staroga kova. Pišem ovo jer je Pave od davnih 50 ih godina vjeran navijač Dinama i vjerojatno zadnji Viški Dinamovac. Pričao mi je da tih godina nije bio jedini te da su namjeravali osnovati i klub navijača Dinama otoka Visa. Imao je on i člansku iskaznicu navijača Dinama vjerojatno sa datumom starijim i od očeva većine forumaša...a možda je bio i najstariji Dinamov navijač. Onako po starinski, sa radiom i jednom slušalicom u uhu, na svakoj utakmici. Kako mu je rečeno danas na sprovodu, "voli je Dinamo iz jubavi, gušta i dišpeta". Adio barba Pave.
    1928 - 2021
  • marcio amoroso
    31.8k
    Počivao u miru barba Pave :pray:
  • Mali dioničar
    13.9k
    Ima jedan veliki Dinamovac na Visu, živi sa obitelji u Komiži, doselili su se prije 10tak godina.
  • Mali dioničar
    13.9k
    da nije Trnjan ?marko Komiža

    Nije.
  • marko Komiža
    33
    hm. ma ima nas na Visu za klub zagrepčana
  • Bosna86
    11.5k
    Daj sliku dotičnog i objaviti ćemo na društvenim mrežama
  • superhik
    10.2k
    Na današnji dan 19. listopada 1924., na utakmici protiv sarajevskog SAŠK-a svečano je otvoreno igralište “Pobjede”, odnosno stadion Građanskog u Koturaškoj.

    Gradsko poglavarstvo klubu je zemljište dodijelilo još u svibnju 1923. godine, ali se njegova finalizacija odužila prvenstveno zbog velike poplave Save, ali i financijskih poteškoća.

    Prvotno je planirano da će za izgradnju stadiona trebati izdvojiti 500.000 dinara, međutim troškovi izgradnje na kraju su dosegli 2.400.000 dinara.

    Igralište je otvorio Stjepan Radić, a blagoslovio ga je župnik crkve svetog Marka, monsinjor Svetozar Rittig.

    “Nogometni teren bio je veličine 110m duljine i 76m širine. Na zapadnoj strani podignuta je tribina kapaciteta 1684 sjedala, popularna ‘drvenjara’.
    Podnožje tribine građeno je od betona, dok je u ostalom dijelu bila ozidana drvena konstrukcija. Ispod tribine bio je uređen prostor s 23 sobe, i to 13 klupskih prostorija za sve sekcije kluba, svlačionice za igrače, 4 sobe s po 8 tuševa, dok su ostale sobe poslužile za 'farmu'.
    Meho Brozović pojasnio je što je bila 'farma': ‘Stanovao sam, zajedno s još nekim igračima, na igralištu ispod drvenih zapadnih tribina. To se zvala farma. Sjećam se da su igrači prve uvijek davali 'pinklec' za farmu.’ ”

    Nakon što je komunistička vlast nasilno ugasila Građanski, Dinamo nastavlja ovu slavnu tradiciju i svoje domaće utakmice sve do 1948. godine igra na stadionu “Pobjede”
    Na njemu je i krenuo njegov pohod na naslov prvaka 1948. , a posljednju prvenstvenu utakmicu na ovom slavnom stadionu odigrao je protiv Crvene zvezde 7.4.1948. nanijevši joj težak poraz s čak 5:1


    stadion-1924.jpg

    stadion.png
  • deda
    27.3k
    Zlatno bi bilo kad bi se nekako iskopao Radićev govor na otvaranju stadiona
  • Mali dioničar
    13.9k
    Zlatno bi bilo kad bi se nekako iskopao Radićev govor na otvaranju stadionadeda

    Vjerojatno ima u Jutarnjem listu od tog tjedna. I tako se trebam učlaniti u NSK idući tjedan pa pogledam da li imaju.
  • deda
    27.3k
    Super. Probaj. :clap:
  • Baneki
    703
    Ima i u Gradskoj knjižnici na Starčevićevom trgu Jutarnji list iz tog tjedna. Znao sam tamo pretraživati svašta, manje su birokratske zavrzlame nego u NSK.
  • superhik
    10.2k
    Hvala dinamomania (Instagram) na fotografiji članka

    67nhrkj4nqy9nerz.jpg
  • Mali dioničar
    13.9k
    Gradjanski je jedno vrijeme boravio u Ilici 67 kao i Futsal Dinamo. :smile:

    mgy9gx08kflzl4j2.jpeg
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.