• Infinity
    15.2k
    Bojim se da su mi svi digli ocekivanja :rofl: Mislim da nije nerealno preteci i Srbiju do kraja sezone, samo je pitanje kakvi ce biti predstavnici Svice, Turske, Ceske i Grcke. Mogla bi se odraditi top sezona i zavrsiti 16. Mislim da bi i to bio dobar rezultat, ponajvise zbog cinjenice da bi prvak preskocio prvo pretkolo, a osvajac kupa bi 99% isao u trece pretkolo EL sto je vrlo znacajno. Imao bi siguran play off KL.
  • Dudu
    2.6k


    htio sam nabrojati i Srbiju, ali prvo da vidimo stanje u četvrtak haha

    općenito odlična prilika i za sljedeće sezone, jer opet dogodine i svi ovi iznad i ispod nas gube više bodova od nas što otvara lijepe mogućnosti i za nešto više u budućnosti..
  • Infinity
    15.2k
    Srbija je bas dobra zadnjih sezona. Od protekle cetiri sezone Hrvatska je samo prosle bila bolja. Oni imaju odlicnu startnu poziciju, ali mislim da nemaju kvalitet. Nisam siguran da Partizan moze proci DAC, a ostali ce poispadati kad tad.

    Da je se dokopati top 15 i onda sezonu kasnije kad opet imas cetiri kluba odigrati savrseno i zadrzati tih top 15 i onda ce dalje sve biti lako. Vise pozicije nose puno vece prednosti, a za jednu ligu koja nema bas veliki broj kvalitetnih klubova je najveca prednost to sto se napredovanjem nece doci do sestog, sedmog predstavnika. Teoretski moze, ali... Biti 15. i biti 8. nije isto, kao osmi imas puno bolje startne pozicije, ali i s jedne i s druge pozicije imas pet predstavnika. Dodatna napredovanja nakon ulaska u top 15 nece izazvati kontra reakciju, tj. nece se bodovi podijeliti na nezeljeznih sest ili sedam.

    Rumunjska je tako prije 15tak sezona s negdje 30. pozicije i tri predstavnika skocila na desetu, opet tri predstavnika i skok na sedmu poziciju, pa onda pet i sezonu nakon te sedam predstavnika. Zbog manjka kvalitete, tj. malo kvalitetnih klubova kroz 2-3 sezone su ispali iz top 20.
  • Dudu
    2.6k
    evo sad su Austrijanci i Škoti visoko, očit primjer da se može sa dva kvalitetna tima, ali evo vidimo da je nemoguća misija kad samo jedan klub vuče kao kod nas :D
  • Infinity
    15.2k
    Hrvatsku zeza to sto su Osijek, Rijeka i Hajduk sad jako blizu tog nekog cilja, ali je upitno hoce li ga ostvariti. Kvalitet imaju, zdrijeb je dobar i ako dva od tri upadnu u grupnu fazu bit ce super. Mislim da jedan jednostavno mora. Dinamo ne racunam.

    U Rangers i Celtic se mozes pouzdati da ce kombinirano u pet sezona imati osam grupnih faza od cega ce pet puta proci dalje. Zato HNL treba tri kluba u Europi, jer dva i dalje ne mogu skupiti dovoljan broj bodova u grupnoj fazi.

    Nadam se da cu se uskoro prestat zivcirat u ovim ranim pretkolima, a s obzirom na sve jacu konkurenciju u ligi bit ce mi drago da dva idu u LP. Tko zna, mozda nam trebadne.
  • Dragon1Warrior123
    2.8k
    Mislim da je našima samo bitno da se riješe te treme i da se uhodaju malo tako da i oni krenu rutinski rješavat. Mislim da nakon što im se malo otvori budu naši imali puno bolje rezultate svake godine.
  • vjeko1701
    5.9k
    Našima je bitno da si malo nabiju koeficijent tako da stalno budu nositelji barem do play-offa. S trenutnim snagama momčadi, čak i neko prezimljavanje u KL-u ne bi bilo nemoguće uz dobar ždrijeb. S trenutnim sustavom natjecanja ispada da bi moglo biti lakše proći skupinu nego se uopće plasirati.

    Problem je da u europi svaka Gzira, Sarpsborg, CSKA i ostalo košta i to u narednih 5 godina osjećaš tako da za svaki zajeb moraš napraviti neki pothvat da bi ga nadoknadio. Pitanje je i koliko će dugo Osijek ostati na ovoj razini i da li je realnost da ovakvi ili jači budu nekih 10 godina u kontinuitetu. Rijeka isto, da li može zadržat ovu razinu barem još 5-6 godina ili će se ići u dodatno kresanje budžeta.

    Od Dinama isto ne možemo očekivati da neće biti slabijih sezona i da sad svake godine prezimljava i dogura daleko.
  • Mališan
    1.7k
    Dinamo ak stuće Omoniju u uzvratu imamo još jednu pobjedu protiv Ciprana u direktnom susretu. Hajduk ide na pobjednika Apollon/Žilina. Ak će igrat s Apollonom to je još jedan direktan susret Hnl i Cipra i dodatna prilika da im dodatno udarimo na koeficijent i preskočimo ih.
  • Pop corn
    4.8k
    Objavio Globan odmah nakon tekmi:

    5oac43500rh3hmgk.jpg
  • Infinity
    15.2k
    Konkurencija na aparatima

    12. Belgija 25.000
    13. Srbija 24.500
    2. pretkolo LP Kairat Almaty (KAZ) - Crvena zvezda (SRB) 2-1
    2. pretkolo KL Čukarički (SRB) vs Sumgait (AZE) 0-0
    2. pretkolo KL Partizan (SRB) vs Dunajská Streda (SVK) 1-0
    2. pretkolo KL Panevezys (LTU) vs Vojvodina (SRB) 0-1

    14. Hrvatska 22.525
    2. pretkolo LP Dinamo Zagreb (CRO) - Omonoia (CYP) 2-0
    2. pretkolo KL Gzira United (MLT) - Rijeka (CRO) 0-2
    2. pretkolo KL Pogoń Szczecin (POL) - Osijek (CRO) 0-0
    2. pretkolo KL Hajduk Split (CRO) - Tobol Kostanay (KAZ) 2-0

    15. Cipar 22.500
    2. pretkolo LP Dinamo Zagreb - Omonoia (CYP) 2-0
    2. pretkolo KL Apollon Limassol (CYP) vs Žilina (SVK) 1-3
    2. pretkolo KL AEL Limassol (CYP) - Vllaznia (ALB) 1-0
    3. pretkolo EL Anorthosis Famagusta (CYP)

    16. Svicarska 22.300
    2. pretkolo LP Slovan Bratislava (SVK) - Young Boys (SUI) 0-0
    2. pretkolo KL Basel 1893 (SUI) - Partizani (ALB) 3-0
    2. pretkolo KL Molde (NOR) - Servette (SUI) 3-0
    3. pretkolo KL FC Luzern (SUI)

    17. Turska 21.400
    Grupa LP Besiktas (TUR)
    2. pretkolo LP PSV Eindhoven (NED) - Galatasaray (TUR) 5-1
    2. pretkolo KL Petrocub-Hincesti (MDA) - Sivasspor (TUR) 0-1
    3. pretkolo KL Trabzonspor (TUR)
    Play off EL Fenerbahçe (TUR)

    18. Ceska 21.300
    2. pretkolo LP Rapid Wien (AUT) - Sparta Praha (CZE) 2-1
    3. pretkolo LP Slavia Praha (CZE)
    2. pretkolo KL Viktoria Plzeň (CZE) - Dynamo Brest (BLR) 2-1
    2. pretkolo KL Lokomotiv Plovdiv (BUL) - Slovácko (CZE) 1-0
    3. pretkolo EL FK Jablonec (CZE)

    19. Grcka 20.450
    2. pretkolo LP Olympiacos (GRE) - Neftçi (AZE) 1-0
    2. pretkolo KL Astana (KAZ) - Aris Thessaloniki (GRE) 2-0
    2. pretkolo KL Velež (BIH) - AEK Athens (GRE) 2-1
    3. pretkolo KL PAOK Thessaloniki (GRE)

    20. Norveska 20.375
    2. pretkolo KL Valur (ISL) - Bodø/Glimt (NOR) 0-3
    2. pretkolo KL Gent (BEL) - Vålerenga (NOR) 4-0
    2. pretkolo KL Molde (NOR) vs Servette (SUI) 3-0
    2. pretkolo KL FH Hafnarfjördur (ISL) - Rosenborg (NOR) 0-2

    21. Danska 19.675
    2. pretkolo LP Celtic (SCO) - Midtjylland (DEN) 1-1
    Play off LP Brøndby IF (DEN)
    2. pretkolo KL Larne (NIR) - AGF Aarhus (DEN) 2-1
    2. pretkolo KL Copenhagen (DEN) - Torpedo-Belaz Zhodino (BLR) 4-1
    Play off EL Randers FC (DEN)

    22. Svedska 18.875


    Od predstavnika Hrvatske tocno onoliko koliko sam i mislio da ce biti. Pobjede Dinama, Hajduka, Rijeke i remi Osijeka. Mislim da je to vise nego odlicno za koeficijent. HNL je skocio na 14. poziciju, sva cetiri predstavnika imaju itekako realne sanse da prodju dalje, a od osam liga s kojima se HNL bori za pozicije svih osam ima barem jedan klub koji je dozivio poraz. Predstavnici Srbije i Turske su izgubili u LP i ispadanjem nece zavrsiti svoj put u Europi, ali ostalih sest ima sansu da ostane bez barem jednog predstavnika u Europi. Srbima pored Zvezde visi Cukaricki koji ima tek nulu kuci, a ja sam jos od zdrijeba uvjeren da ce Partizan tesko proci dalje. Turcima ce njihova dva predstavnika 99% dalje, mada od Galate koji prima pet komada ne ocekujem neki rezultat u Europi.

    Ciprani su totalno podbacili. Nisam ocekivao visok domaci poraz Apollona, a nakon sto je Vllaznia onako spektakularno izbacila Siroki Brijeg ovih 1-0 za AEL mi nista ne znaci. Bilo bi lijepo da u startu ostanu bez dva tima. Svica manje vise ocekivano, bit ce top ako do grupe ostanu na dva kluba, mozda i manje. Turci nisu jos ni startali kako treba, mogli bi se oni penjati, mada nisam optimistican po njih. HNL vec sad ima prednost i mogao bi ju i zadrzati.

    S Ceskom ce sigurno biti borbe. S Grckom s druge strane vjerojatno nece. Grcka je dosla do tog da ih pobjedjuju predstavnici Azerbajdzana i BiH. Istina da im PAOK nije jos u igri, al ni njihov najjaci klub mi ne djeluje uvjerljivo.

    Norvezane racunam jer eto upadaju u racunicu, al mislim da nisu ozbiljan konkurent. Danci su daleko, al ne vjerujem da ce s njima biti lako. Oni ce imati minimalno tri kluba u grupnoj fazi, mozda i cetiri. Samo mi Aarhus djeluje lose, ova cetiri su manje vise sigurna. Brondby ima sigurnu EL, Randers sigurnu KL, Midtjylland treba proci jedno pretkolo za sigurnu KL, a Kopenhagen je sam po sebi dobar i sigurno da kao nositelj u svim pretkolima mogu uhvatiti KL.
  • Infinity
    15.2k
    Nakon ove pobjede nismo nista napredovali, nismo cak ni dodatne bodove dobili.

    Ako prodjemo Legiju dijelit cemo 30. poziciju sa Sportingom, mada cemo sluzbeno biti 31. iz razloga sto UEFA ne dozvoljava dijeljenje pozicija, tj. postoje propozicije u slucaju da dva kluba imaju isti koeficijent, a Dinamo je prema tim propozicijama losiji od Sportinga.

    U slucaju da udjemo u grupnu fazu LP sluzbeno cemo biti medju 30.


    Liga treba jos jako puno da bi isla prema gore, al kako Srbi budu otpadali tako ce biti lakse, barem dok ova nasa buranija bude pobjedjivala. Bitno ove ispod sebe ostavljati sto dalje i dalje.
  • immerwieder
    1.2k
    lani smo na kraju kvala imali 1.9 bodova,
    danas već 1.625, a još je minimalno 7(9 ako rijeka ne ponovi magarad) tekmi kvala
  • serbus
    3.4k
    Kako sad stoji koeficjent ? Neki update možda.
  • vjeko1701
    5.9k
    vidim po postovima da imaš neki problem s ovom temom
  • serbus
    3.4k


    Tko voli neka prati, samo kaj nogomet nije štreberska igra pa se vrste postoci, prolazi ovo ono. Vrlo jednostavan sport guraj svoje, veseli se kad rival padne. Ovak se navija za brojke što meni nema veze sa nogometom. Ovo mi je bila mala prilika za cimnut pa pusti budalu da se veseli :)
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.