• Kwedi
    3.8k
    Julardžija ti je dupli
  • vjeko1701
    5.9k
    Evo jednog mog lista, mislim iz pes 2010, il možda ranije, ugl neki koji je imao full HNL patch...ne sjećam se ni koji klub sam vodio, vjerojatno neki iz 2. HNL do prvaka 1. pa u LP.

    993692-720419421307979-491086288-n.jpg
  • Krizy
    33.6k
    Tko zna tko ide, tko ostaje ali ovo su sve igrači koji bi mogli biti dostupni sljedeće sezone:
    r4q2uh9541lalkin.jpg
    00qqspj5kbow22se.jpg
  • Kwedi
    3.8k
    @Krizy

    jel imaš volje napraviti grafiku za svaku poziciju koje igrače trenutno ima Dinamo pod profi ugovorom?

    tipa DR: Ristovski, Stojanović, Moharami, Hrvoj...
  • Krizy
    33.6k
    Imao sam to čak negdje na laptopu (prva momčad, B momčad, posuđeni igrači i mislim juniori) ali pošto moram na rođendan prijatelju danas ne stignem postaviti. Budem ovih dana :up:
  • Kwedi
    3.8k
    ma samo polako i laganini :up: :clap:
  • Baneki
    696
    Nemoj zaboraviti Kačavendu ubaciti pod rubriku igrači koje bi željeli ili "Scout službe"
  • Majki2111
    2.5k
    U zadnjih godinu dve dana malo sam bio fasciniran 3-4-2-1 formacijom i predvidio sam dobro da će bit jaka sada i baš mi je drago da je Chelsea osvojio LP baš s tom igrom.

    Al unazad par mjeseci si razmišljam da bi božično drvce moglo vidjet ubrzo povratak na najveće scene. Zapravo sam iznenađen da već i nije.

    Argument je zapravo vrlo jednostavan. Naizgled potpuno drugačije formacije zalravo i nisu. Samo središnjeg braniča povućeš 10ak metara gore i dobio si dodatnog veznog igrača koji pomaže u kontroli napada. Ostatak rasporeda je isti.

    Plus kad vidimo kakvi bočni igrači postoje danas, koji pokrivaju solo cijelu stranu u oba pravca bez problema. Apsolutno ima smisla nagomilavat igrače u najopasnije područje terena-sredinu, jer na kraju krajeva. Gol je na sredini igrališta, a ne na krilima. Valjda sve obrane imaju temdencijuu branjenja sredine tako da su kompaktne u uske linije i uvijek su u sredini u prednosti. Božićno drvce takav sustav branjenja stavlja na dodatan izazov.

    Minus sveg tog je da ako je probijen presing onda je propuh u obrani još veći nego šro je viđen inazad 15 godina živog nogometa. Al mislim da je i dalje vrijedno rizika.
  • marcio amoroso
    31.4k
    Vidim da te zanima taktika @Majki2111
    Šta misliš o formaciji 3-4-1-2 za Dinamo?
    Livaković- Ristovski, Theo, Lauritsen- Ivanušec, Jakić, Mišić, Oršić- Majer- Menalo, Petković

    Ristovski to igra za Makedoniju pa me njega nije strah. Orša dokazano može igrati tu poziciju. Iskreno me jedino strah toga da Ivanušec ne bude pomagao Ristovskom.

    Petku treba blizu njega jedan brzi i pokretan igrač s kojim može odigrati dupli pas i kojem može spustiti loptu. Mislim da je Menalo idealan za to.
    Menalo može čak i na mjesto Ivanušeca, a Luka na mjesto Lovre ako zapne.

    Mislim da imamo jako dobru i fleksibilnu momčad i da je šteta da ne probamo nešto novo.
  • Majki2111
    2.5k
    Da moglo binse to složiti. Probao je Krznar protiv varaždina predzadnje kolo na Maksimiru prvo poluvrijeme 3 natrag. Sa Ristovskim na desnom stoperu. Gavranović je bio u špici samo. Ja sam fan toga.

    Al ti bi bilo rupa u defanzivi dosta. Njušim da to nije stabilno.

    Koliko god Orša npr će popratit beka do kraja, on nije defanzivni igrač prolazili bi ga 1 na 1 kad bi se nisko stali. Mislim da je curilo i protiv Varaždina po njegovoj strani.

    Morali bi igrqt onda isto jako ofanzivno i jako intenzivno a s tike i jako riskantno. Al naravno probao bih.
  • LovroZG
    1.3k
    Bilo koja postava s tri iza bi izgledala puno bolje s Franjićem nego bekom na stoperu. Franjić je defenzivno odličan, a tehnički dovoljno dobar da bude onaj stoper koji će se priključivat vezi i pomagat u izgradnji napada.

    I ja bi radije osigurao bok s pravim bekom nego krilom. Oršić još može proć jer je i defenzivno odgovoran i ima brzinu, al onda bi na drugoj strani trebao bit netko tko može uskočit na čistog beka u defenzivi (Barem pretpostavljam da ideja ne bi bila da se branimo s pet igrača i nisko postavljenim Oršićem). I meni bi u napadu bio netko tko bi ostajao u 16 kad bi se Petković izvlačio i kombiniro s Majerom/bekovima. To bi izgledalo otprilike ovako:
    Livaković
    KTC Lauritsen Franjić
    Ristovski Jakić Mišić Oršić
    Majer
    Petković Gavran

    Ovo bi izgledalo još bolje s Moharramijem i Ademijem, al bi se izgubilo mjesto za Ivanušca.
  • Majki2111
    2.5k
    Franjić trenutno

    m9yjyxuxwvfnlyne.png
    Plus ima viš asistencija od Livaje. Mali uzorak ali svaka čast, nisam očekivao da ovoliko dobio odrađuje napadčki dio beka.

    Al Sve ovo napisano ima smisla. Volio bih vidinsve ovo napisano ja terenu. :smile:

    Mada sam više fan igranja sa dvije klasične desetke i jednim špicem nego obrnuto.
  • Mališan
    1.7k
    Unatoč porazu, ima par pozitivnih stvari koje smo saznali iz jučerašnje tekme u igri s trojicom iza.

    1. Teofil opet pokazao da odlično funkcionira u igri s 3 stopera, za razliku od nekih prošlih tekmi (npr. protiv Atalante) di je u tom sustavu obrane igrao desnog stopera, jučer je pokazao da je odličan i na toj središnjoj poziciji "libera". Odlično čita igru i osjeti kad treba iskočiti, a kada braniti dubinu.

    2. Problemi s ozljedama stopera gdje su po potrebi stopere igrali redom Franjić, Moubandje, Ristovski se puno lakše zakrpaju kada igramo s trojicom stopera odnosno kada gore spomenuti igraju te bočne stopere di imaju puno više slobode u izgradnji napada, a iza sebe osigurača u vidu Teofila. To je pogotovo Franjić jučer više puta dokazao u izlasku s loptom i otvaranju igre.

    3. Oršić je potvrdio u važnoj utakmici da može igrati lijevog "wing-backa". U tekmama kad smo igrali s trojicom iza, uglavnom je igrao drugu špicu s Petkovićem i bio taj koji traži dubinu. Znali smo da je za jedno krilo vrlo odgovaran u obrambenoj fazi, a sada je potvrdio da može i wing-backa odigrati na solidnoj razini.

    4. Ivanušec kao centralni vezni imao je najviše točnih dodavanja od svih (78, 90 % točnih) i pokazao da u ovom sustavu po potrebi i on može odigrati centralnog veznjaka, za razliku od desetke ili krila gdje smo ga češće navikli gledati, iako odlaskom Majera on gotovo sigurno seli na poziciju desetke. Žao mi je što ga nismo imali priliku u ovom sustavu s dvije desetke vidjeti uparenog s Majerom.

    Nadam se da ćemo i u hnlu početi koristiti više ovu formaciju, pogotovo povratkom Ademija u sredini ćemo imati hrpu kombinacija što na centralnim pozicijama (Ademi,Mišić,Bulat, Gojak, Franjić, Ivanušec) što na desetkama (Ivanušec, Tolić, Petković). Ono kaj je problem s tom 3-4-2-1 formacijom je kaj tu treba onda biti špica koja traži dubinu, realizator (Gavranović bi bio kao stvoren za ovu formaciju), a mi to trenutno u vidu Čopa i Jurića ja mislim da nemamo.
  • Mali dioničar
    13.4k


    Svaka čast da vidiš toliko pozitivnog u utakmici bez golova i sa 2-3 normalne prijetnje inače totalno bezopasnog Dinama.

    Kao taktičku nelogičnost koja se samo nastavlja na ostatak Krnarovog rukopisa je totalna bezidejnost kod kornera za Dinamo. Od 12 kornera, dva su išla na Mišića koji je valjda trebao zabiti dropkickom sa 16 metara, a ostalih 10 u bunar na njihove nebodere u 16ercu.

    Da ne velim da se čak ni ne zna da li ljevak ili dešnjak izvodi s desne ili lijeve strane odnosno da li lopta ide prema golu ili od njega. Sve su svemu, od silne analitičnosti koja se predstavljala uz Krznara, na žalost ništa primjenjivo na terenu.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.