• xavier
    11.1k
    Zagreb se ne želi zaletiti i napraviti stadion koji nije u skladu sa zadnjim arhitektonskim trendovima pa čeka...i stalno dolazi nešto "novo" :sweat:
  • NORTE
    8.9k
    Stadiončić kapaciteta 4100 gledatelja Mađari grade u Bačkoj Topoli. Radovi su pri kraju.deda
    E to se zove pranje love. Još kad bi znali i koliko milijuna eura iz mađarskog državnog proračuna utrošeno u stadion ovakvog kapaciteta. Možda Topoli i ne treba više, ali ovakav moderni stadion gradit za 4 tisuće ljudi, to mogu samo Mađari.
  • SAS1987
    13.2k
    nisam upoznat s budgetom projekta stadiona Bačke Topole ali jedna od najvažnijih stvari u planiranju stadiona je kapacitet. Stadion nikako ne smije biti preveliki jer se tako gubi atmosfera koja je jedan od najvažnijih faktora za dolazak na utakmicu. Stadioni kapaciteta cca 4500 - 5000 su idealni za sredine poput Varaždina, Zadra, Šibenika, Gorice, Pule, drugog stadiona u Zagrebu. Nije nikakva sramota imati mali stadion, naprotiv, baš stadion prave kapacitete ti može generirati pozitivan cash flow (manji troškovi održavanja i veća prosječna gledanost).

    Stadion u Dugopolju je odličan primjer (kapaciteta oko 5k) pa pogledaj kakva je razlika u atmosferi i doživljaju utakmice kad ga usporediš recimo sa stadionom u Vinkovcima (promotaj na 1.24 gdje se vidi skoro cijeli stadion).

  • Infinity
    15.2k
    nisam upoznat s budgetom projekta stadiona Bačke TopoleSAS1987

    9.5 milijuna eura.
  • xavier
    11.1k
    jedna od najvažnijih stvari u planiranju stadiona je kapacitetSAS1987

    I upravo to je jedan od najvećih problema potencijalnog dinamovog stadiona jer nećeš ga sigurno raditi za prosjek gledatelja na većini utakmica jer takav bi bio puno premali.
  • SAS1987
    13.2k
    9.5 milijuna eura.Infinity
    Sasvim ok.

    Po meni najbolji mali stadion (nešto iznad 5k) je ovaj od MTK a koštao je 21 milijuna €.
  • SAS1987
    13.2k
    I upravo to je jedan od najvećih problema potencijalnog dinamovog stadiona jer nećeš ga sigurno raditi za prosjek gledatelja na većini utakmica jer takav bi bio puno premali.xavier

    Prema nekim mojim kalkulacijama bi danas Dinamu bio dovoljan stadion od 25k. Ali sa obziroma da smo trenutačno (ignorirajmo covid krizu) jako blizu minimumu potenciala Dinama što se tiće gledanosti i sa obzirom na europske trendove (sve više europskih utakmica) mislim da je onaj Barićev kapacitet bio idealan (34k = 30k + 4k VIP / VVIP). Iskreno nemam pojma kakve su potrebe za VIP / VVIP jer nigdje nije objavljeno kakvo je trenutačno stanje ali sigurno bi jako puno išlo sponzorima tako da vjerujem da je 4k ok broj.
  • deda
    27.5k
    Trenutno ima nekih 750 mjesta u ložama i sve su rasprodane. Moraš se upisati na listu čekanja. Sad, da li ih baš treba 4.000 meni se čini malo previše, no vjerojatno je procjena rađena na međunarodnim iskustvima.
  • Infinity
    15.2k
    Po meni najbolji mali stadion (nešto iznad 5k) je ovaj od MTK a koštao je 21 milijuna €.SAS1987

    MTK i meni super izgleda, mada mi se ne svidja sto su na onaj nacin zatvorili prostor iza golova. Volim kad tako manji stadioni imaju dvije tribine i da se ostavi mogucnost nadogradnje iza golova u slucaju potrebe. Eventualno da iza jednog gola imaju tribinicu cisto za gostujuce navijace i da se ona bez problema rusi pri nadogradnji.

    Stadion u Netanyi je meni odlican. Dvije tribine, kapacitet 13.000, a prostor iza gola je zaokruzen tako da bi se bez problema dodale tribine i podigao bi se kapacitet na 20.000. Taj je stadion kostao 55 milijuna eura.
  • xavier
    11.1k


    I meni se 4.000 čini malo previše, ali potreba za većim brojem od sadašnjeg sigurno postoji. Kako god bilo, to mi je zapravo najmanji problem, nek ih stave koliko žele kad napokon krenu sa stadionom.
  • Infinity
    15.2k
    Evo ja sam malo istrazio koliko drugi rade VIP mjesta. Roazhon Park ima kapacitet 29.000 i ima 1.831 VIP sjedalicu. Stadion Ferencvarosa od 23.700 ima 2.234 VIP sjedalice i 34 skyboxa. Stadion Rapida od 28.300 ima 2.470 biznis sjedalica i 41 VIP box.

    Prema ovom mi 4.000 VIP sjedalica zvuci puno za Dinamo, ali i trenutnih 750 uzasno malo. Oko 2.500 neka mjera, mada nemam nista protiv i da ih stave 5.000 ako ce ih rasprodati.
  • xavier
    11.1k
    Prema ovom mi 4.000 VIP sjedalica zvuci puno za Dinamo, ali i trenutnih 750 uzasno mali. Oko 2.500 neka mjera, mada nemam nista protiv i da ih stave 5.000 ako ce ih rasprodati.Infinity

    Slažem se.
  • flexXy
    1.9k
    Prema ovom mi 4.000 VIP sjedalica zvuci puno za DinamoInfinity

    Ak ce u taj vip strpat one kaj inace dobiju karte na zapadu i istoku, onda je taman kapacitet. Znalo se cesto desit da stalno isti sektori na tribinama ne budu popunjeni upravo zbog tih sponzorskih karata.
  • SAS1987
    13.2k
    Treba imati na umu da će u budučnosti biti puno više sponzora pa i ozbiljan generalni sponzor koji će sigurno dobiti puno ulaznica za VIP.
  • deda
    27.5k
    Upravo čitam neprovjerene informacije o otvaranju stadiona Pampas tek u lipnju 2022. godine. Navodno bi stadion trebala otvoriti Hrvatska reprezentacija u takmičenju Lige nacija.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.