• Nolifer
    6.4k
    Sir Alex Ferguson: "In my time at Manchester United, we played in four Champions League finals and they were always the most special of nights. I’m not sure Manchester United are involved in this European Super League, as I am not part of the decision making process." [reuters]

    Znakovita izjava velikog Sir Alex Fergija, u vezi ove nove Superlige...
  • db-izbjeglica
    12.5k


    ajd superliga, nije mi čudno što to traže real, barca, liverpool, ne bi me čudilo da je to potpisao recimo bayern, al urnebesno je što takvo što traži:

    united -klub koji već godinama nije nikakav značajan faktor, nije najsigurniji da će se uopće kvalificirati u ligu prvaka, a i ako se kvalificiraju, znaju ispasti u skupini, kao što se dogodilo ove sezone. sve to uz potrošen proračunu omanje države.

    arsenal - klub koji nikada nije osvojio ligu prvaka, također nije najsigurniji za kvalificiranje u istu (sad je to već konstanta nekvalificiranja), a i kad se kvalificiraju redovito nalete na nekog poput bayerna koji im utrpa sramotnih 7-8 komada u dvije utakmice.

    tottenham - klub koji nikada nije osvojio ligu prvaka (ne mogu osvojiti trofej ni u domaćoj ligi), nisu redoviti u kvalificiranju u istu, znaju grdo stradati od najjačih klubova, a čak i u europa ligi ispadaju od klubova poput dinama.

    inter - ljudi već nekoliko godina u nizu ne mogu proći skupinu, ove godine su čak bili zadnji u skupini, šahtar ih ostavio iza sebe, koji k, kak im nije neugodno? :rofl:

    milan - također klub koji se već nekoliko godina ne može kvalificirati u LP-a, a čak ni u europa ligi nisu nikakav značajan faktor.

    dajte malo dostojanstva, poharajte natjecanje, napravite nešto značajno par godina u nizu pa ona izađite sa "ovi su nam preslabi, mi bi nešto jače" :lol:

    pa jbt i barcelona je prošle godine primila 8 golova u utakmici lige prvaka, to čak ni ferencvarosu nije uspjelo!
  • og1986
    2.9k
    Meni tek za njih ima smisla da žele Superligu. Jer će tu dobiti novce koji im trebaju i svi će igrači htjeti igrati za njih. Plus imaju već navijačku bazu oko sebe. Boli njih briga kako im sada ide i hoće li u toj ligi biti prvi ili zadnji

    Zatvorena liga, nema veze koji si lova ide.
  • Crusades1986
    9.5k
    Sve točno, samo 2 nadopunjenja.

    UTD je za ovu sezonu siguran za LP, Arsenal ne da nije najsigurniji za LP, nego nije ni na mapi, bore se da EL uhvate makar ni to nije realno.
  • SAS1987
    13.2k
    ECA emergency meeting is under way now, according to Sky sources. Andrea Agnelli (Juventus CEO) is NOT part of it. Edwin van der Saar is chairing the meeting as highest ranking official present. Break away league statement might be expected for 22.30 cet
  • db-izbjeglica
    12.5k
    također, ja bi ih čak i pustio da osnuju to natjecanje, al bi dobili zabranu nastupa u uefinim natjecanjima sljedećih 50 godina.

    ako su voljni riskirati, zašto ne? :smile:
  • Nolifer
    6.4k
    Uefa je u suradnji s engleskim, španjolskim i talijanskim savezom uputila oštro priopćenje u kojima je zaprijetila drastičnim kaznama, a podržao ih je i bivši nogometaš Gary Neville koji je popljucao englesku 'veliku šestorku'.

    - Navijam za United već 40 godina, ali ovo je odvratno. Odvratno! Gade mi se United i Liverpool! Liverpool je kao nekakav klub od ljudi, naroda, United je radnički klub i onda idete u ligu iz koje se ne može ispasti! Ovo je čista pohlepa, vlasnici tih klubova nemaju veze s nogometom u Engleskoj. Ovdje postoje godine povijesti i navijače treba zaštititi! Zaradio sam novce u nogometu i nisam protiv njih, ali principi poštenog natjecanja bi trebali biti najbitniji - rekao je Neville za SkySports pa se dotakao ironije po pitanu Uniteda i Arsenala:

    - United i Arsenal ni ne igraju Ligu prvaka, Arsenal je u potpunom raspadu kao klub, Tottenham nije u Ligi prvaka i nemaju pravo biti tamo! Oni su teška sprdnja od kluba! Dosta je dosta. Ovo je kriminal! Kazneno djelo nad nogometom... Ovo je najveći sport na svijetu i kazneno djelo nad njim! Uzmite im bodove, novce, kaznite ih! Usred smo pandemije i krize, klubovi su na rubu, a ova ekipa je na Zoom pozivima i raspravlja o svojoj pohlepi. Sprdačina!

    Neville je bio vidno bijesan, a riječi su samo izlazile:

    - Oni nemaju odanosti prema ovoj državi i ligama, dosta je dosta. Unitedovi navijači, Roy voli United, ja volim United, ovo je za odreći se kluba! Kako vam padne na pamet ići u Super ligu i ostaviti još 14 klubova da igraju prvenstvo?! Liga prvaka je mrtva, klubovi u Championshipu su mrtvi, cijeli sistem je mrtav zbog šest klubova. To je sramotno, to se nikad neće dogoditi. Pustite ih da idu, ali kaznite ih! Ako objave da žele ići, trebaju biti strogo kažnjeni.

    Slažem se sa Garyem...
  • Infinity
    15.1k
    Ja uopce ne vidim nacin da oni igraju domace takmicenje, LP i SL. Na koji nacin? Kako? Kalendar je i ovako krcat. Sasvim logicno da ce oni sami istupiti iz UEFA-inih natjecanja i igrati SL. Njima da se igra LP ne bi osnivali tu SL. Kazniti ih mogu eventualno domaci savezi koji bi ih izbacili iz takmicenja, a UEFA moze zabraniti igranje njihovim igracima za reprezentacije, jer su igraci dio drugog nogometnog saveza, tj. nisu pod UEFA-om.
  • marcio amoroso
    31.8k
    Kazniti ih mogu eventualno domaci savezi koji bi ih izbacili iz takmicenja, a UEFA moze zabraniti igranje njihovim igracima za reprezentacije, jer su igraci dio drugog nogometnog saveza, tj. nisu pod UEFA-om.Infinity

    Ako se to dogodi ti klubovi su mrtvi. Real- United je interesantna utakmica, ali ne 8 puta godišnje i ne svake godine. Ako ti igrači i klubovi budu osuđeni samo na igranje te njihove lige oni su gotovi.
  • db-izbjeglica
    12.5k
    Ja bi jedva čekao veliki derbi atletico madrid - tottenham i to recimo 4 puta godišnje
  • The Undertaker
    3.9k
    Nisam pratio, kako su članovi ovih socios klubova Barcelone i Reala reagirali na pristupanje Superligi?
  • Infinity
    15.1k
    Povuci ce se svi moguci, cak i jako ruzni potezi, al ta SL ce biti sprijecena.

    Ako se cak i dogodi osnivanje, kad tad ce se dogoditi raspad, a tad bi ih poslao da igraju nacionalna prvenstva od najnizeg ranga. U svoj toj pohlepi oni nema sanse da ce uvesti neki salary cap, a to znaci da ce se opet i medju tom elitom stvoriti top elita i par klubova koji ce dominirati. Sta ce to Tottenham igrati, Dinamo ih nabija. Arsenal isto, Milan... Pa Barcelona, Real i City ce brisati pod s tim klubovima. Kome ce biti zanimljivo gledati kako United zavrsava sedmi svake sezone? Kome ce biti zanimljivo kad shvate da se samo vrte u krug, da ti titula ne donosi nista dodatno? Nogomet je natjecateljska igra i zelis pobjedjivati jer to znaci da ces negdje napredovati. Postat ce im dosadno za 6-7 sezona, a jos brze ovim sto ce bit teska buranija.

    Moze netko reci da oni to igraju zbog love i da ih boli ona stvar za rezultat, ali... Love nece biti kad ti klubovi pocnu gubiti publiku kojoj je dosadno. Ako sam ja placao TV prava 100 necega jer jednu utakmicu u prosjeku gleda 300 milijuna ljudi, a sutra prosjek padne na 100 milijuna, pa necu ni ja placati 100 necega nego 30 necega. Nesta para, nesta i drugara.
  • Navijač Dinama
    7.3k
    Zanimljivo u tome, kako je 30 godina UEFA licemjerno šutjela jer je zbog bogaćenja malog broja klubova i stvaranja super-ekipa indirektno zarađivala stotine milijardi na račun TV prava i drugih izvora...

    Sada je ta ista ekipa shvatila da može te novce zadržati za sebe, po uzoru na profesionalne sjevernoameričke lige.

    Ta ista UEFA je mogla, kada god je htjela, uvesti ograničenja i spriječiti ovakvo financijsko raslojavanje. Eh sada licemjerno se pripremaju da udaraju kazne igračima reprezentacija i prijetnje izbacivanjem iz LP,EL.

    Ne bi baš rekao da su oni cvijeće u ovome svemu.
  • Fanboy
    2.1k
    Imam osjećaj kao da se u svim granama, ne samo u sportu ubija bilo kakva emocija, ljubav, tradicija, čast i poštovanje, a zamjenjuje se ovako bljutavim, pohlepnim sadržajima bez imalo strasti i sadržaja...Koliko god oni nastojali to iskriviti i isprti mozak, bogatstvo nogometa ne leži u novcima i osvajanju trofeja već u emocijama navijača....Prije bih pogledao bilo koju utakmicu HNL-a nego i jednu utakmicu ove Superlige.
    Neka im se zabrani igranje u domaćim prvenstvima i transferi sa "malim" klubovima.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.