• Unodinoii
    175

Upravo to, Boban i ostatak ljudi iz kluba su imali priliku objasnit svima nama kako su oni imali drugu viziju ali su samo 1/9 u žiriju. Ovako zdušno braneći sam projekt samo još više potiču bijes u ljudima.
    Nadam se da ovo nije kraj , nova borba je pred nama ... možda i najveća dosad!
  • CISCO
    932
    Boban lagano i sigurno ide prema passé.
  • austrijanac
    14.1k

Naravno da nisu i da nisu odusevljeni izborom, ali ovo je politika i nije cudo da je pristupljeno situaciji kako je.
  • ksapi
    9.1k

Tako je.

Ja ne znam u kojem vi svijetu zivite i sto je tocno Boban trebao napraviti? U rukavicama reci ‘e nama se ovo ne svidja, ali ne odlucujemo samo mi o tome’ ? Digla bi se jos veca hajka nakon toga.

Odlucio je stati na loptu, shvatio da je ovo tek idejno rjesenje i da se do konacne realizacije puno toga tu jos moze i hoce usminkati i da ce na kraju izgledati ok.

A vi koji tu i po drustvenim mrezama dizete nekakve bune - samo naprijed, organizirajte prosvjed, bas me zanima koliko destaka ili stotina ce vas stvarno doci
  • don
    22.2k
    Ja ne znam u kojem vi svijetu zivite i sto je tocno Boban trebao napraviti? U rukavicama reci ‘e nama se ovo ne svidja, ali ne odlucujemo samo mi o tome’ — ksapi

ajde Ksapi ne lupetaj. Ako mu se ne sviđa, ne mora nas onako sve slipo uvjeravat da je ovo daleko, ali pazi daleko najbolji izbor, čudesan, da su duboko uvjereni u to i da su svi u euforiji odma izabrali ovaj stadion. Uz to, na pitanje oće li stadion biti ovako siv jer se nigdi ne vidi plava boja, on odgovara "moguće je da će bit plave boje na stadionu, neka svijetla ili nešto slično"

sve i da nemaš nikakve mogućnosti da ovo stopiraš, a imaš itekakve, ka šta je Klenx napisa "da si ti rekao ne, bilo bi ne" barem bi rekao javno da ćeš dat sve od sebe da na stadionu bude šta vise plave boje, po mogućnosti i cili stadion. To je ono minimum minimuma. I tad bi 98% ljudi bilo protiv, ovako je 99. Plus, okrenit ćeš ljude protiv sebe, to je definitivno. A već si.

nemojte nas jebat.
  • ZG plavi 01
    632
    Ja mislim da je najveci problem u tome kaj on to toliko zdusno brani i pravi nas sve budalama. Pogledaj malo njegove nastupe jucer za televizije, majke mi kao da je sam projketirao to ga brani. Kao da nije svjestan da je 99 posto navijaca nezadovoljno. I sad on ide siljit svoj ego. Meni osobno je najveci problem pristup. Sigurno je mogao izaci i reci "ovo nije mozda nesto sto su navijaci sanjali, no struka i ziri su tako odlucili i mi kao klub to postujemo i idemo se probati izboriti za neko drugo rjesenje i kompromis"
  • NKDZ86
    9.9k
    https://sport.hrt.hr/hrvatski-nogomet/boban-o-rjesenju-za-maksimir-siguran-sam-da-ce-ljudi-s-vremenom-shvatiti-ideju-12924027

Bobana je pitao reporter i je li spreman popustiti pod pritiskom javnosti i zanemariti ovaj projekt.

- Osobno ne. Ja duboko vjerujem da je ovo daleko najbolji stadion za Dinamo, za Zagreb, za njegovu kulturu, za urbani štih, za asfaltni štih. Za sve ono što smo doživjeli na starom Maksimiru. Postoji identitet, povijest, velike emocije, koje su odživljene, isplakane i dosanjane. To je na futuristički način napravljeno

dragi zvone, ne lupetaj i ne podcjenjuj nas.
  • markoli
    2.3k
    Metelko jučer na LinkedInu piše hvalospjeve za novi stadion, zove ga spomenikom i vrhunskim rješenjem. — Mathiasovi Chageri

Ljudi su ga posrali u komentarima. I to na mreži gdje je rasprava uglavnom u pravcu "ne bi se štel zamjeriti" i lizanje dupeta jedni drugima.
  • Efes Pilsen
    17k
    Znaci doslovno sve sto ne valja na starom stadionu izuzev tribina udaljenih od terena je ostavljeno. Ova postavka krova gdje ce vjetar slapove nosit sa vise na nizu razinu, propuh, nepotrebna odvojenost tribina i u konacnici - upitna akustika.
  • emilperska
    18.7k
    Dinamov PR krenuo i privatnim i službenim kanalima u obranu Lenjingrad verzije Bauhaus stadiona da je to ono što odražava duh kluba, grada, navijača i da smo svi debili..

Ma mrš u pičku materinu!
  • cibona
    8.4k
    Ljudi u klubu nas prave budalama. Sada ću zakačiti, po mom mišljenju, sramotan tekst gospodina Metelka koji je na poziciji voditelja digitalnog tima komunikacija. Svaki daljnji komentar je suvišan.

Izdvajam najbolje dijelove:

"Monumentalna je prava riječ.
    U vremenu kada previše stadiona postaje samo varijacija iste bezdušne višenamjenske arene, okružene trgovinama, zabavom i svime osim razloga zbog kojeg su uopće izgrađeni, novi Maksimir vraća fokus tamo gdje pripada: nogometu, klubu i ljudima koji ga žive.

Drugačiji stadion za drugačiju vrstu kluba.
    Njegova filozofija proizlazi izravno iz Dinamove filozofije kao kluba u vlasništvu članova: nije osmišljen da slijedi trend, već da izgradi vlastiti identitet. Bezvremenski, a ne pomodarski; neraskidivo povezan s Dinamom, Zagrebom i ljudima na tribinama.

Stadion napravljen posebno za naš klub, naš grad i naše vrijednosti; veličanstven, a da pritom ne izgubi „građanski“ karakter našeg kluba i duh ideje oko koje se generacije naših navijača okupljaju više od jednog stoljeća.

Nešto drugačije, nepogrešivo naše.
    Zato novi Maksimir ne vidim samo kao novi stadion.

On je prije svega fizički izraz onoga što Dinamo jest i onoga što želi postati: klub u vlasništvu članova, brutalan, urban, ambiciozan, uspješan... i nepogrešivo drugačiji.
    Hrabar korak u novu eru kluba koji se nikada nije osobito zanimao uklapanjem u tuđe okvire".

Možda mi navijači jesmo naivni, ali nismo glupi niti slijepi pored zdravih očiju :vomit:
  • immerwieder
    1.8k
    Boban je od samog početka žiriranja bil isključivo za ovaj projekt, meni dosta
  • Mali dioničar
    20.8k
    Dinamo jest i onoga što želi postati: klub u vlasništvu članova — cibona

Mi članovi jesmo dali Bobanu mandat na 5 godina za slaganje momčadi i škole nogometa.

Nije dobio mandat zakucati nas na 100 godina prema svojim preferencijama i stilom "ne mislim podlegnuti pritiscima javnosti."

Koliko smo mi bogato društvo kad stranim arhitektima isplatimo 4 nagrade od 600.000 eura i dodijelimo posao od 12 milijuna.
  • fakin
    6.5k
    Fabijanić je rekao da je odluka žirija bila jednoglasna.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.