• Efes Pilsen
    12.2k
    O ovome se pricalo vec, ne znam tocno gdje... Uglavnom, nogomet ce spast na klosarenje bogatih i amaterizam siromasnih. Proracuni manjih klubova direktno ovise o transferima, a sad bi igraci jednostrano raskidali ugovore i odlazili igrat gdje im nude bolje uvjete.
    To vrlo lako vodi i do zatvorenih sustava tipa NBA, pa ce se trejdat i dijelit lova samo u krugu bogatih drkazija.
    Uglavnom, jako losa stvar za EU nogomet.
  • vjeko1701
    17.1k
    Hmm, da, ne zvuči baš dobro za ovaj trenutni sustav. Sve više miriše na američko poimanje nogometa. Micanje transfer nadoknada bi efektivno bankrotiralo valjda 60% prvoligaških klubova po europi. Naš kompletan nogomet bi bacilo u amaterizam.
  • Pacho
    3.5k
    Ne vidim kome bi uopce imalo smisla razvijati mlade igrace u takvome sistemu.
  • vjeko1701
    17.1k
    Pa nikome. Kraj europskog sistema.
  • Ludovic IX
    9.4k
    Ali nije isti odnos igrača i nas zaposlenika običnih. Mi imamo ugovor na neodređeno vrijeme i kad mi želimo u drugu firmu, tražimo sporazumnim raskid ali po ugovoru imamo to pravo ako odradimo otkazni rok i sl.

Igrači imaju ugovor na određeno vrijeme i za vrijeme trajanja ugovora imaju obveze prema tom klubu kao i klub prema njima. Ovo ako prodje, samo ce sw klubovi štititi klauzulama o odšteti u slučaju jednostrwnog raskida ugovora. Zapravo je to ono sto španjolska ima odavno. Svaki igrac u ugovoru ima cifru koju ako uplati je slobodan igrac.

Sad ce igrači i klub drugačije tu klauzulu slagati. Veća klauzula, veća placa. Manja klauzula, manja placa
  • Sajla
    11.6k
    Može li se ovdje primjeniti ugovorna zabrana tržišne utakmice? Kad napuštatš trenutnog poslodavca, ne možeš otići kod konkurencije određeni period - 6 mjeseci, godinu - a trenutni poslodavac ti i dalje isplaćuje plaću. To je u skladu s EU zakonima, a i dalje ostavlja mogućnost plaćanja odštete za transfer. A ako se ne plati odšteta, igrač godinu dana ne smije nigdje (profesionalno) igrati. Mislim da bi radije platili...
  • rokikaciga
    3.8k
    tražimo sporazumnim raskid ali po ugovoru imamo to pravo ako odradimo otkazni rok i sl.Ludovic IX

I to bi za većinu sportaša bilo 2 tjedna po ZOR u RH. Znači veli McKenna da daje otkaz, još trenira dva tjedna i odjebe u Hull City. Npr.

To je tzv gardening leave koji F1 ima i to funkcionira najnormalnije. Čak i mehaničari u garaži i analitičari imaju gardening leave od 3 mjeseca. Za Hornera se priča da bu to godinu dana. Vjerojatno bi se na ta klauzula stavila u ugovor i onda se klub odriče te klauzule ukoliko se uplati X novaca ili iznos koji je prihvatljiv klubu s kojim igrač ima ugovor.

Ali kako ti prisiliti (lupam primjere) Villara da ne smije igrat za drugi klub a Villar ode kod Arapa ili u Kinu? Villar raskine ugovor, ne smije igrat za drugi klub npr godinu dana i ode u Kinu...kaj onda?
  • Sajla
    11.6k
    Ali kako ti prisiliti (lupam primjere) Villara da ne smije igrat za drugi klub a Villar ode kod Arapa ili u Kinu? Villar raskine ugovor, ne smije igrat za drugi klub npr godinu dana i ode u Kinu...kaj onda?rokikaciga

valjda je i FIFA za nekaj nadležna...
  • Ijayi Atiemwen
    3.5k
    Češka Viktoria se topi u Glasgowu, zanimljivo jer je Češka 10. Liga Europe trenutno, ma da mislim da će uskoro pasti niže.

Ciprani i dalje bez poraza i idu jako, Pafos pobjedio u Dynamo Kijev.
  • vjeko1701
    17.1k
    Ma svakih par godina neka liga ima iznenađujuće dobru sezonu s kojom malo skoči gore pa onda opet padne dole. Ove sezone očito Ciprani.
  • Ijayi Atiemwen
    3.5k
    Da…Češka je prošle sezone imala čak 4 kluba u Europi i onda su napumpali koeficijent.
  • vjeko1701
    17.1k
    Ma oni iskreno već godinama malo po malo rastu. Dobivaju kad treba, prolaze koga treba i zasluženo su došli gdje jesu. Sad je pitanje kolko se ovdje mogu održati. S ove pozicije nemaju više baš tolko skupljanja bodova po pretkolima i morat će nadoknaditi to u grupama. Mislim da će kroz 2-3 sezone nešto pasti al će se vjerojatno održati unutar top 15.
  • Ijayi Atiemwen
    3.5k
    IMG-4361.jpg

Evo kako tablica trenutno izgleda, još držimo to 21.mjesto, ma da nam drugi pušu za vratom.
  • vjeko1701
    17.1k
    Još ok ajde to 21. al boli kad se vidi koliko je 20. iznad nas.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.