• Mali dioničar
  12.8k
  Pišu se izmjene Zakona o sportu.

  Ajde vidjet ćemo koja je namjera. Ako sam dobro razumio jednog odvjetnika koji je u radnoj skupini ide se na to da sportaši budu isključivo zaposleni temeljem Ugovora o radu, ali vidjet ćemo.

  Mislim da neće biti nekih promjena vezano za ustroj samih sportskih društava/klubova.

 • Jaro
  4.8k
  iako je logicno i fer ovo bi moglo dovesti do gasenja ili ubrzane privatizacije klubova - do sada su davanja drzavi morali odradjivati sportasi obrtnici, te ih je drzava stiskala i ako nisu dobili place, a sad ce stiskat prave krivce - klubove neplatise...
 • Eduardo
  16k
  Ima kakvih informacija o novom Zakon o sportu, koji početkom iduće godine stupa na snagu?

  Što donosi i koje novitete uvodi?
 • Crusades1986
  9.1k
  Koliko vidim u Saboru ovih dana traje rasprava o prijedlogu novog zakona.
 • The Undertaker
  3.4k
  Imaš prijedlog na e-savjetovanju. U samom zakonu, koliko ja amaterski vidim, ima par općemitih članaka koji dozvoljavaju da država ulaže u sportske građevine i priredbe. Koliko, kad i zašto će definirati Ministarstvo sporta kroz proračun.
 • vjeko1701
  5.9k
  ...tjelesnu aktivnost koja nije dobra...???

  Mislim, pretpostaljam da se misli "tjelesnu aktivnost koja je niska među populacijom" ili tako nešto ali ako je doslovno citirana, jedna ministrica bi trebala moći točno izrazii jednostavnu misao...
 • Mali dioničar
  12.8k
  Prema novom Zakonu o sportu nije š.d.d. nego s.d.d.

  Preoblikovanje Udruge u s.d.d. je promijenjeno do neprepoznatljivosti. Pravo članova ne postoji eksplicitno u Zakonu nego je sve na diskreciji Povjerenstva odnosno Pravilnik koji nisam vidio/pročitao. Po meni značajno netransparentnije od starog Zakona.

  Preoblikovanje sportskog kluba – udruge za natjecanje u sportsko dioničko društvo
  Članak 98.

  (1) Sportski klub – udruga za natjecanja može se preoblikovati u sportsko dioničko društvo.

  (2) Oblik ne može promijeniti udruga nad kojom je otvoren stečajni postupak, osim u provedbi stečajnog plana.

  (3) Preoblikovanje se upisuje u sudski registar.

  (4) Način i rokove provedbe preoblikovanja te druga pitanja značajna za preoblikovanje propisuje pravilnikom čelnik tijela državne uprave nadležnog za sport.

  Povjerenstvo za preoblikovanje

  Članak 99.

  (1) Povjerenstvo za preoblikovanje je stručno i savjetodavno tijelo osnovano radi provedbe postupka preoblikovanja iz članka 98. ovoga Zakona.

  (2) Povjerenstvo za preoblikovanje ima sedam članova koje imenuje čelnik tijela državne uprave nadležnog za sport na sljedeći način:

  – šest stalnih članova iz reda stručnjaka iz polja pravnih ili ekonomskih znanosti na temelju provedenog javnog natječaja i

  – jedan član na prijedlog nacionalnog sportskog saveza čiji je član sportski klub na koji se odnosi odluka koju Povjerenstvo za preoblikovanje treba donijeti.

  (3) Mandat članova Povjerenstva za preoblikovanje traje pet godina.

  (4) Povjerenstvo za preoblikovanje obavlja sljedeće poslove:

  – čelniku tijela državne uprave nadležnog za sport predlaže davanje suglasnosti na elaborat o preoblikovanju

  – čelniku tijela državne uprave nadležnog za sport predlaže davanje dopuštenja o preoblikovanju.

  (5) Povjerenstvo za preoblikovanje ima pravo na naknadu za svoj rad, koja se obračunava po održanoj sjednici, a visina naknade određuje se odlukom o imenovanju.

  (6) Način rada Povjerenstva za preoblikovanje pravilnikom iz članka 98. stavka 4. ovoga Zakona propisuje čelnik tijela državne uprave nadležnog za sport.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.