• pešća
    317
    Dečko kroz cijelu sezonu je izdominiraoZagreb1992

Srecom ne igra svaku protiv Mendesa.

Uhvatili ste se na rijec hype i ocito ne mislimo na isto. Vrhunski je on igrac ali definitivno nije zasluzio zlatnu loptu sto je danas i potvrdeno. Taman da je i al pari sa direktnom konkurencijom nije na razini sto se tice opcentog ponasanja, istog onog zbog kojeg Vinicius nije osvojio.
  • Mlađi referent
    13k

Je, inače da svaku igra protiv Mendesa ovaj bi ga baš pojeo svaku.

Daj čovječe uozbilji se

• Sibirski plavac
    5.5k
    Ma prevara balava koja živi od hypea. :roll: Lani na nekom nebitnom turniru (nekakav EURO) bio ponajbolji igrač Španjolske uz Williamsa. O njegovim igrama u "nekoj tamo" Barceloni da ne pričamo. Također, to što sa 17 godina ima preko 100 nastupa, a Messi i Ronaldo zajedno kad im se zbroje tekme dok su imali 17 godina, imaju niti 30 tekmi, to ćemo zaboravit. On sa 17 godina ima preko 20 golova i preko 30 asistencija, a dva GOAT-a su kad su imali isto godina koliko i on, zajedno kad se zbroji imali manje 10 golova i jedva 5 asistencija.
    Ma hype čisti...

Znam da će sad neki reći "puno je kroz godine bilo tih wonderkidova koji dožive ogroman hype i onda nestanu". I slažem se. Primjerice Ansu Fati, Joao Felix, Gavi, Ricky Puig, Renato Sanches, samo neka od imena koja su prije samo nekoliko sezona bili proglašavani kao "next big thing". A nijedan nije ispunio potencijal koji mu se predviđao.
    Ovaj mali Yamal mi izgleda bolje od svih njih zajedno ako gledamo njihove igre kada su se tek probili na scenu.

Ne bih se čudio da uzme Zlatnu loptu u idućih par sezona, iako, i Mbappeu se cijelu karijeru govori da će je uzet, kad evo ga na pragu 27, a zlatne lopte nigdje. Halaand isto tako...
  • Ijayi Atiemwen
    2.9k
    I šta ti znači što ga je prošao jednom u grupnoj fazi lige prvaka, tko je nakraju osvojio istu? Danas ga je Mendes isto prošao kod asistencije za drugi gol, uzeo mu i ligu nacija te sebi titulu najboljeg igrača utakmice.

Prvenstvo Francuske
    Kup Francuske
    SuperKup Francuske
    Liga Prvaka
    Liga nacija (Gol + asistencija u finalu)

Još tu ako nadodemo SuperCup koji će vjerojatno osvojit protiv Tottenhema, ja ne vidim način po čemu je Yamal ispred njega za zlatnu loptu. Dečko igra lijevog beka i ovo što je on ove sezone odigrao je maksimum maksimuma šta igrač na toj poziciji može dat.
  • Mlađi referent
    13k

Pa Nuno je demon, za mene već dvije sezone najbolji LB svijeta. Ovo nije nikakav diss Nuni, nego samo pišanje od smijeha na vaš pogled na nogomet.

Javit se 3 puta u sezoni sa “Casper”, “precijenjen”, “aj protiv ovog”, a šutit dok klinac od 17 godina jebe ne vadi ostalih 60 utakmica je toliko urnebesno da ne znam jeste li svjesni.

Za Lamineovo dobro, nadam se da neće uzet zlatnu loptu jer vjerujem da će mu glad trebat u ostatku karijere. Ali svjedočite doslovno monstruoznom talentu koji se razvija pred vašim očima, ali vi odlučite kampirat i čekat da klinjo bude loš jednu tekmu. Gleda li se nogomet jer imaš najelitnije ljude koji pružaju spektakl ili da se sere po svima :rofl:
  • pešća
    317
    Također, to što sa 17 godina ima preko 100 nastupa, a Messi i Ronaldo zajedno kad im se zbroje tekme dok su imali 17 godina, imaju niti 30 tekmi, to ćemo zaboravit. On sa 17 godina ima preko 20 golova i preko 30 asistencija, a dva GOAT-a su kad su imali isto godina koliko i on, zajedno kad se zbroji imali manje 10 golova i jedva 5 asistencija.
    Ma hype čisti...
    Sibirski plavac

Jedan od glavnih faktora prelaska sa juniorskog na seniorski nogomet je fizicko sazrijevanje. Yamal sa 17 godina otrese u duelu beka u najboljim godinama i fizickoj spremi, Messi i Ronaldo nisu imali tu mogucnost u tim godinama (makar koliko toliko parirat u fizikalijama).

Vidjet cemo kad se podvuce crta Yamalove karijere. Sad treba bit izuzetno oprezan sa nekakvim prognoza i guranja uz bok sa najvecima. Glava, ozljede, promjena trenera, postoji tu dosta faktora koji mogu utjecat na igracev razvoj.

Ja sam vec rekao da je bez premca najbolji nogometas sa 17 godina ikada bez konkurencije, ali za ocjenjivanje neke velicine tek treba doc do svog vrhunca pa i kraja karijere da se sudi i usporeduje sa drugima.
  • Navijač Dinama
    10k
    Mislim tehnički, osim Yamala je Nuno Mendes ove sezone gasio i Salaha(također kandidat za zlatnu loptu), Dumpfriesa, Watkinsa, Rogersa i Bukayo Saku...

Dobro je referent poentirao, Mendes je najbolji lijevi bek na svijetu, i stvarno bi teško bilo izabrat između njega i Hakimia zadnje dvije tri sezone tko je bolji.

Što se zlatne lopte tiče: volio bi i ja Vitinhu,Nevesa ili Hakimia,Ruiza... međutim bit ce netko između Salaha, Dembelea(vrlo vjerovatno), Yamala i Raphinhe.
  • din
    832
    https://sportklub.n1info.hr/nogomet/uefa-nations-league/procurili-detalji-strasne-tragedije-u-finalu-lige-nacija-navijac-pao-preko-dvije-tribine-medu-novinare/

Koja sramota, čovjek poginuo na tribini, oni pustili utakmicu da se nastavi, slave trofej, pjevaju, a znaju što se desilo..
  • Mr Anderson
    12k
    Ništa čudno za Uefu, na Heyselu je poginulo 39 ljudi pa se utakmica igrala.
  • Tom Hanks
    3.8k
    Jel nije bila neka utakmica Ajaxa u ligi prvaka kada je navijač pao sa gornje etaže i poginuo?Igralo se isto dalje
  • gio
    228
    Nije na licu mjesta preminuo
156789Next
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.