• Sajla
    11.5k
    ovo jako dobro izgleda! ananas ima enzime (bromelin) koji dobro omekšaju meso (zato pecka po usnama kad ga se jede - mi jedemo ananas, ananas jede nas). dobra fora i za staviti u pac, ako nekome ne paše okus ne mora se peći s mesom.
    btw. nije prigovor nego mi je neobično vidjeti izraz "svinjsko rame" za lopaticu :) meni omiljeni komad mesa kad radim pulled pork.
  • Pacho
    2.9k

I grillani ananas je vrh kao prilog meni.

A da ti budem iskren, nisam polovio sve te dijelove svinja/krava dok sam zivio u HR pa sad prevodim sa spanjolskog na hrvatski dok pisem :grin:
  • Sajla
    11.5k
    da, slažem se. neki ne vole to ni probati, ali puno voća se tako može pripremiti. kod nas u Hrvatskoj umjesto ananasa uzeti breskvu ili nektarinu i baciti na roštilj, jako dobro funkcionira kao prilog (samostalno ili sa slanim sirom, lisnatim salatama, malo balsamica... sad smo već za hedonistički kutak, ali neka ostane za šankom)
  • Pacho
    2.9k

Jel bi bilo bolje da postove kao ovaj gore stavim u tu temu? Poceo sam sa stavljanjem slika obroka, a sad vec i malo prosirim pa ako mislis da je taj topic prikladiniji cu tamo preseliti.
  • Sajla
    11.5k
    da, može u tu temu ubuduće, a ja ću prebaciti ove postove :up:
  • Pacho
    2.9k

Moze, hvala!
  • Dino
    4.1k
    bromelinSajla

Ovo mi je preluda informacija. Vidim da je kompleks enzima koji djeluju na vise toga. Probam za pac definitivno
  • Sajla
    11.5k

samo ne smiješ predugo ostaviti u pacu (tipa preko noći) jer bi moglo biti previše. malo eksperimentiraj, npr. nekih 2h prije pečenja.

Something_of_a_Scientist.jpg
  • über alles
    1.9k
    Kad ste vec kod latino kuhinje Imate u preradovicevoj venecuelansku hranu(street food),dosta dobro i ok cijene.

Przene banane jebu mamu,a i cijedeni sokovi su top.
  • Sajla
    11.5k
    da, to je Ricardo iz Cubisma otvorio prije koju godinu. prošao sam milijardu puta pored i nikad nisam probao :yikes:
  • plavi72
    1.6k
    Ljetni objed!

IMG-20250726-WA0003.jpg
  • Droljo
    19.8k
    Ne volim ananas niti enzime.
  • Sajla
    11.5k
    :lol: probaj ih zajedno, super su!
  • Pacho
    2.9k

Ti kad pripremas marinadu

cook-breaking-bad.gif
  • Pacho
    2.9k
    Veceras jelo koje mi spada u top 3 latinoamerickih - Ceviche. Smatra se peruanskim nacionalnim jelom, ali se moze naci u svim latinoamerickim drzavama sa pacifickom obalom.

Ovo je moj vecerasnji:

AISelect-20250730-201836-Whats-App.jpg

A neki bas najtradicionalniji moguci bi izgledao otprilike kao jedan od ova dva koje sam nasao na internetu:

Ceviche-Peru-2.jpg

ceviche-con-leche-de-tigre-2.jpg

Postoje deseci podvrsta sa razlicitim plodovima mora, dodacima, prilozima, itd. Ono sto je kljucno je da ti morski plodovi nisu niti sirovi niti kuhani/peceni nego nesto izmedu. Stave se u sok limete/limuna/narance na sat-dva i onda ga kiselina iz soka "obradi". Obicno se servira s lukom, slatkim krumpirom, obicnim kukuruzom i przenim (hrskavim) peruanskim kukuruzom.

Vrhunsko jelo i apsolutno ga preporucam ako negdje naletite na to, a volite ribu.

P.S. recite mi ako smaram s ovim svakodnevnim postovima o hrani :sweat:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.