• The Undertaker
    9.8k
    Ja znam da nama komercijalni prihodi rastu ali nam rastu i troškovi vezani za te aktivnosti. Ono što bih ja zapravo volio viditi je analiza isplativosti tog segmenta. Ovako odokativno, teško da smo u plusu. Baviti se komercijalnim aktivnostima i raditi sa minusom je apsurd.

Drugi pokazatelj je odnos troškova plaća igrača i trenera vs ostalih troškova a napose troškova primanja ostalih zaposlenika. Kao prvo, nama trošak plaća igrača i trenera pada (u postotku) u odnosu na ostale troškove što je opet negativan trend koji zahtjeva analizu.
    Drugi negativan trend je da nam troškovi primanja ostalih zaposlenika rastu (proporcionalno) puno više nego troškovi primanja igrača i trenera što znači da nam buja ''neproizvodni'' sektor. Moguće da se ovdje kriju i troškovi škole što jest proizvodnja ali svejedno bih ja napravio analizu (ako već nisu).
    Edit: Zalihe su nam skoro 5 milijuna. Što je to?
  • pešća
    1.3k
    Kao prvo, nama trošak plaća igrača i trenera pada (u postotku) u odnosu na ostale troškove što je opet negativan trend koji zahtjeva analizu.
    Drugi negativan trend je da nam troškovi primanja ostalih zaposlenika rastu (proporcionalno) puno više nego troškovi primanja igrača i trenera što znači da nam buja ''neproizvodni'' sektor.
    The Undertaker

Negativan trend je taj da napokon skineš senatore sa masne plaće čija je korist neproporcionalna u odnosnu na plaću? Od iduće sezone na plaći više nećemo imat Dinu Perića, Ronaela Piera, Zagorca i to je negativan trend? Najbolje da sam zabrinut jer je klub zaposlio nekog smrtnika koji će napokon postat kreditno sposoban.
  • The Undertaker
    9.8k
    Pojednostavljeno, mi smo tvrtka u kojoj smanjuješ ili držiš istim plaće radnicima u proizvodnji a istovremeno povećavaš plaće računovodstvu, marketingu i ostaloj birokraciji. Usput povećavaš i sve ostale troškove.
  • Ljubo
    639
    molim te opet pročitaj što si napisao i razmisli, pa se slobodno javi sa odgovorom. Usput pročitaj i neki komentar prije svojega (hint) tu se kriju neki odgovori na tvoja pitanja.
  • criticus
    7.4k
    Ne kužim što kolega @The Undertaker pogrešno radi. Možete se slagat ili ne s njegovim viđenjem ali pitanja koja postavlja nisu čak ni provokativna kamoli zlonamjerna. Apsolutno je poticajno da članovi postavljaju ovakva pitanja.
  • The Undertaker
    9.8k
    Slobodno me ispravi, nisam nepogrešiv.
  • pešća
    1.3k
    Pojednostavljeno, mi smo tvrtka u kojoj smanjuješ ili držiš istim plaće radnicima u proizvodnji a istovremeno povećavaš plaće računovodstvu, marketingu i ostaloj birokraciji. Usput povećavaš i sve ostale troškove.The Undertaker

Pa nisu igrači strojevi u tvornici da unaprijed znaš kakva će bit korist u odnosu na troškove, odnosno output. Ok, smanjenje i stagnacija plaća igrača postoji, a rezultat ne pati, kako to?

Što se tiče klupskih zaposlenika, komercijalni prihodi rastu, članstvo raste, očito delaju svoju posao.
  • Ljubo
    639
    Rado. Kao sto je kolega @Papastrumf napisao, troškovi za zaposlenike su se povećali radi otvaranja novih Fan shopova i dLanda, jer logično tu bi netko i trebao raditi, a ne možeš podignuti marketing i prodaju mercha bez proširenja sadržaja za to pa je i tu trebalo uložiti. Također mislim da je i trošak tu najam tih prostora. Dolaskom novog šefa škole su svi treneri stavljeni na profesionalne ugovore tako da nebi trebali uz volontiranje u školi nogometa raditi još neki dodatni posao da bi imali za život. Tu si isto uložio novac da imas bolje rezultate u budućnosti. Također su se otvorili i novi odjeli za rad u jednom profesionalnom klubu koji je to još jučer trebao imati, to isto košta ali je investicija koja je potrebna. Plaće igrača i trenera su se normalizirale, bivši igrači i treneri su imali astronomske ugovore i otpremnine. Da zaključim, da bi napredovao i zaradio vise novaca u budućnosti moraš i ulagati vise.
  • The Undertaker
    9.8k
    Rezultat je, dugoročno, u korelaciji sa novcem koji trošiš na plaće igrača i trenera. To je dokazana veza. Mislim da je neki benchmark da su troškovi plaća igrača 50% ukupnih troškova kluba.
  • Papastrumf
    22.4k
    Ja znam da nama komercijalni prihodi rastu ali nam rastu i troškovi vezani za te aktivnosti. Ono što bih ja zapravo volio viditi je analiza isplativosti tog segmenta. Ovako odokativno, teško da smo u plusu. Baviti se komercijalnim aktivnostima i raditi sa minusom je apsurd.The Undertaker

Jesmo, u plusu smo nekih 2 milje prošle godine. Tipa 2023. je bio minus od skoro 6 milijuna.
    Da objasnimo laicima. To znači da je komercijalni dio donio klubu nekih 2 milje za plaće igrača, transfere ili što već.
    2023. je sportski sektor sa transferima, europskim natjecanjima itd. morao financirati ovaj komercijalni dio sa skoro 6 milijuna.
  • fakin
    3.7k
    Čim ne igramo ligu prvaka pad je prihoda, jednostavno to natjecanje je banka novaca.
    Moramo sve napraviti ovo ljeto da prođemo pretkola i uđemo u ligu prvaka.
  • superhik
    12.3k
    troškovi za zaposlenike su se povećali radi otvaranja novih Fan shopova i dLanda,Ljubo

Zar nisu to poslovni subjekti odvojeni od Dinama?
    Dinamo Trade je zasebno društvo
  • Ljubo
    639
    oprosti, moja greška. Upravu si.
  • The Undertaker
    9.8k
    Ovo je konsolidirani izvještaj, svi su uključeni.
  • DerHerrKool
    567
    slažem se da na školi nema škrtarenja, ali rezultati u mlađim kategorijama su samo jedan mali aspekt mjerila uspjesnosti škole. Ovosezonski potezi će se ocjenjivat za dvije tri sezone.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.