• DrawTube
    7.1k
    zezam malo, kolege iznad su više manje rekle, ak sam dobro skuz udruga NH prikuplja članarine preko onih njihovih DPHova po raznorazni gradovima i ostalim lokacijama pa prihodi članarina idu udruzi a ne klubu, bar koliko sam uspio skuzit
  • Ljubo
    2
    Postavio sam to pitanje jer mi se jako sviđa ovaj nas model gdje se članovi mogu vidjeti po županijama pa me zanima kaj mislite bi li isto mogli napraviti za Bosnu i Hercegovinu po kantonima jer ziher i tamo imamo puno članova a glupo je da se oni broje kao inozemstvo, bar po meni.
  • DrawTube
    7.1k
    i mene to kao zanima, te bi li bilo prepreka jer i se trebalo valjda surađivati i sa FBiH i sa RS?
  • Thor
    628
    oni su sportsko dionicko drustvo osnovani i funkcioniraju po principu d.d. firme. Njihovu skupstinu cine vlasnici udjela.
    Ni smo tzv.socios klub tj.klub koji se sastoji od svojih direktnih clanova koji svoja tijela,skupstinu,bira od clanova direktno. Oni na izborima biraju NO. Mi clanove skupstine.
    Osnovna razlika.
  • Ljubo
    2
    @Thor fala na objašnjenju
  • Thor
    628
    Dalje je malo komplicirano za objasniti ovako vezano za njihovo stjecanje udjela i stjecanja prava na udjele a time i pristup skupstini. To je pripisano zakonom o trgovackim drustvima i zakonom o sportu.
    Ba nas se primjenjuje zakon o udrugama i zakon.o sportu.
  • DrRatoljub
    142
    Pozdrav svima imam pitanje. Moj otac je online kupio godišnju ulaznicu, ali ne može na tekme jer ima zdravstvenih problema. Pa ju nije ni pokupio pred Vukovar. Može li se godišnja pokupiti sutra na ticket pointu? Pitam jer ja ionako idem na tekmu pa da je preuzmem ako mogu.
  • Thor
    628
    i da to vezano uz clanarinu. Oni su clanovi NH i placaju clanarinu NH.a ne direktno klubu (politika NH) koji onda doznacuje sretstva tom klubu. Do sada su im doznacavali kao pozajmice (tak imam info) a zadnju godinu su im donirali kao pomoc,donaciju :roll:
    Mi placamo clanarinu direktno klubu.
  • Ljubo
    2
    @Thor fala ti na objašnjenju i pročitao sam ovaj link kaj si mi poslao, a i ovo za članarine mi sve nekak mutno djeluje kod njih. I ovaj zakon po kojem posluju kao firma ima dosta sivih zona tak da me ni ne čudi da uvijek nekaj muljaju sa financijama i brojem članova. Meni je sam drago da mi sada napokon imamo uređen statut i da su članovi direktno uključeni u njegov rad.
  • JD s istoka
    8

Možeš podići, potrebna ti je samo potvrda koju ste dobili na mail kod kupovine
  • DrRatoljub
    142

Ok. Puno hvala, imam to.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.