• Kumerle
    3.2k
    Prošli utorak smo protiv Thuna gubili 0:2 na svom terenu i onda napravili spektakl koji se ne zaboravlja: Beljo i Kačavenda za produžetke, Valinčić u 112. za opći potop i slavlje.
    moris-valincic.webp
    Za pamćenje, ali loše za zdravlje i nešto što ne bismo to htjeli ponovno proživljavati nakon dva tjedna, nego završiti prolazak dalje u playoff nakon 180 minuta igre. Dolazi nam Kauno Žalgiris i posao treba obaviti bolje.

Klub je to osnovan 2004. kao FM Spyris - zapravo škola Taurasa iz Kaunasa, s idejom da klinci iz pogona imaju gdje igrati seniorski nogomet. Ime Žalgiris uzimaju 2016. po slavnom košarkaškom klubu iz istog grada uz priličnu bunu i kmečanje iz Vilniusa. Prošle sezone su, prvi put u povijesti, postali prvaci Litve.

Ove sezone su na europskoj sceni otišli najdalje ikad i to uopće nije bilo slučajno:
    1. pretkolo: Drita 1:1 doma, 3:2 u gostima (4:3 ukupno)
    2. pretkolo: Klaksvík 0:0 na Farskim otocima, 1:0 doma - pobjednički gol u 85. minuti zabio je bivši hajdukovac Leon Kreković

Četiri utakmice, tri primljena gola znači ekipa koja se ne raspada i zna igrati na rezultat.

Vodi ih Željko Sopić, naš Zagrepčanin koji je nedavno napunio 52.
    Čovjek je to koji zna Maksimir u dušu pošto je vodio Dinamo II, bio Petevov pomoćnik i u rujnu 2016. odradio onih 10 dana kao privremeni trener (vodio nas i u Torinu protiv Juvea u Ligi prvaka - 0:4 poraz). Poslije je prošao Al-Ain, Sabah, Goricu pa napravio odličan posao s Rijekom. Nakon Widzewa i Osijeka stigao je u Litvu i odmah ispisao povijest kluba.

Nakon prolaza protiv Klaksvíka izjavio je da će "umrijeti kao navijač Dinama". Vjerujem mu i ne očekujem od njega ni milimetar popuštanja u utorak jer Sopa će napaliti svoju ekipu na 120%

"Nakon ovog povijesnog uspjeha, plasmana u Konferencijsku ligu, predsjednik i Uprava su mi obećali da mogu dovesti još tri igrača. Već smo poslali jednu ponudu. A kaj vi mislite? Pa naravno da želim dovesti još jednog Hrvata" - rekao je Sopić
    O uvjetima koje imaju njegovi igrači rekao je: "Došao sam u klub koji ima godišnji proračun od četiri milijuna eura. Mjesečne plaće mojih igrača iznose od četiri do sedam ili osam tisuća eura. Nisam im, naravno, gledao ugovore, ali tako je to otprilike. To je otprilike budžet koji ima Gorica."

U utorak dolazi na svoj Maksimir. Kad izađete na teren, ne igra budžet. Nego želja, volja... Naravno i znanje, ali minimum što tražim od svojih igrača jest da protiv Dinama daju sve od sebe. Onako iskreno, moći ćemo igrati onoliko koliko nam Dinamo dopusti. Nemam vremena nešto bitno mijenjati. Svaka tri dana imamo utakmice, možeš nešto kratkoročno dobiti, ali dugoročno samo izgubiš. Tako da ću vjerojatno, više-manje istrčati s sastavom s kojim smo pobijedili Klasvik. Jedino ako uspijemo dovesti još jednog igrača o kojem sam vam pričao. Međutim, imam veliki problem, u Litvi je prijelazni rok završen 15. srpnja. Tako da možemo dovoditi samo slobodne igrače.".

Dinamo? "Gledao sam Dinamo protiv Thuna. Bilo je gusto, ali Modri su se izvukli. Nema se tu što posebno pričati. Dinamo je razina iznad nas. Da, vidio sam gdje bi mi mogli imati neku svoju šansu. Ali naravno, ne mogu to javno otkrivati. Niti jedna momčad na svijetu nije savršena. Individualna kvaliteta i kompletni igrački kadar su na Dinamovoj strani. Mi smo zadovoljni, jako zadovoljni s ovime što smo postigli, što smo osigurali Konferencijsku ligu. Ali.... Muhammad Ali. Baš tako napišite. Pa neka si ljudi misle što mislim kad spominjem jednog od najvećih boksača u povijesti." - izjavio je Sopa u svom stilu.

"Meni je samo bilo bitno da idem u svoj Zagreb, u svoj Maksimir! Samo to, samo to. Baš malo gledam ove društvene mreže i forume. Nositelji u kvalifikacijama za Ligu prvaka, svi, baš svi su željeli nas. Ne trebam objašnjavati zašto zar ne? A ja sam htio samo Dinamo", rekao je Sopić za Sportske novosti

U svlačionici im je i Ivan Fiolić, naše dijete koje je u Kaunas stiglo iz Osijeka. Uz njega tu su Kreković, danski stoper Luka Račić, Srbin Marko Konatar, Slovenac Haris Kadrić i litavski reprezentativac Vykintas Slivka. Njihov najbolji igrač i strijelac te najveća opasnost je Amine Benchaib koji po Transfermarktu vrijedi 800k eura. Cijela momčad im po istoj stranici vrijedi ravno 9 milijuna eura što je jednako našem Sergiju Dominguezu i manje od Diona Drene Belje.

No, to nije ekipa koja dolazi na Maksimir s bijelom zastavom i željom da izgubi s podnošljivih 0:1. Ovo je momčad s trenerom koji zna kako Dinamo diše i sa svlačionicom u kojoj pola ljudi priča naš jezik.

Njihov dom je Dariaus ir Girėno stadionas u Kaunasu (15.315 mjesta), najmoderniji i najveći stadion na Baltiku, obnovljen 2022. Smješten usred predivnog parka Ąžuolynas, hibrid, grijanje, valovita fasada...
    unnamed.webp

Prvenstvo smo otvorili s rutinskih 2:0 protiv Slavena. Kovačević je sam rekao da je moralo biti i uvjerljivije i u pravu je. Kalendar je gust, Thun nas je dodatno umorio sa 120 minuta i zato posao moramo što više riješiti već u prvoj utakmici, pogotovo jer je većina ipak odmorila ne igravši protiv Slaven Belupa.

Bilo je nešto promjena u popisu prijavljenih igrača za ovaj susret s kojeg je očekivano ispao Mounsef Bakrar, koji je napustio Maksimir i potpisao za egipatski Al Ahly, a njegovo mjesto zauzeo je Smail Prevljak, koji će tako imati pravo nastupa protiv momčadi Željka Sopića. Odlična vijest je povratak Luke Stojkovića koji je odradio suspenziju te ponovno konkurira za sastav i moći će nastupiti u dvoboju protiv litavskog prvaka.
    S druge strane, na A listi ponovno nema Danija Rodrigueza, koji je još uvijek ozlijeđen, Raul Torrente oporavio se, ali još nije potpuno spreman, a izostavljen je i Robert Mudražija koji očito nije kapacitet za Dinamo po procjeni struke.

Na A listi nalaze se 22 igrača:
    Vratari: Danijel Zagorac, Ivan Filipović, Ivan Nevistić
    Obrambeni igrači: Jefferson Tabinas, Moris Valinčić, Niko Galešić, Stjepan Radeljić, Scott McKenna, Bruno Goda, Sergi Dominguez, Matteo Perez Vinlöf
    Vezni igrači: Josip Mišić, Miha Zajc, Gabriel Vidović, Lukas Kačavenda, Luka Stojković
    Napadači: Fran Topić, Smail Prevljak, Mislav Oršić, Arber Hoxha, Dion Drena Beljo i Mateo Lisica.

Na B listi trenutačno su mladi igrači Mikić, Šunta, Zebić, Radoš i Horvat, a taj se popis može naknadno nadopunjavati.

Recept bi, po meni, bio: rani gol, drugi do poluvremena i zatvaranje priče s 3:0 u drugom poluvremenu. Ova ekipa ima snage za rasturiti ih ako uđemo sto na sat. Sopićeva momčad jednostavno nema kvalitetu da trpi 90 minuta jakog pritiska pred, vjerujem, 15.000 navijača.

Susret će voditi belgijski sudac Erik Lambrechts sa svojim sunarodnjacima na terenu te Nizozemcem Clayom Rupertiem i Belgijcem Bertom Putom. Sudac je to koji je u prosincu prošle godine uvršten u elitne suce i sudio je već na najvećim pozornicama poput Lige prvaka, Lige nacija te kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.
    images.jpg

Cijene ulaznica:
    Zapad dolje: 20 € (članovi) / 25 € (ostali)
    Zapad gore: 15 € (članovi) / 20 € (ostali)
    Sjever dolje: 10 € (isključivo za članove!)

Slobodna prodaja traje do utorka u 20:45. Besplatna članska ulaznica za ovu tekmu NE vrijedi.
    Ako imate godišnju, a ne možete doći, obavezno ustupite mjesto do ponedjeljka u 23:59 preko tickets.gnkdinamo.hr . Nemojte da stolica stoji prazna!

Sjever dolje je deset eura. Vrijeme bi trebalo biti idealno, ulog je velik, tako da vidimo se na Maksimiru!
    Naprijed plavi lavovi!
    1. Idete li na tekmu? (143 votes)
        Da
        57%
        Ne
        43%
    2. Koji ishod tekme očekujete? (143 votes)
        Pobjeda
        97%
        Remi
          1%
        Poraz
          2%
  • rokikaciga
    16.5k
    Plitak potok Electric Boogaloo vol 2
  • Georginho
    643
    Očekujem laganih 3:0 i rješavanje pitanja prolaza u prvoj utakmici.
  • ZgDLions
    1.8k
    Kakva su očekivanja posjete?
    Trebamo nekaj ranije ili pošto je velika vrucina možemo desetak minuta prije tekme?
    Oće točionik biti brži na zg?
  • Masto
    2k
    Sopa ako si dinamovac pusti nam bez borbe
    Nadam se da ćemo se manje živcirat nego prije tjedan dana
  • deda
    47.2k
    11.000
    Uvijek treba ranije
    Bit će brže jer će manje ljudi biti nego na Thunu
  • ZgDLions
    1.8k

Ma fakat će biti vruće, na Belupu smo stajali u redu kod klime na zg, one vanjske jedinice, morali smo odustati iako je tu bio najmanji red za cugu.
    Najavljuju još toplije, teško je baš pola sata sjediti na tribini po toj vrućini..
  • duksy
    686
    Ja se vraćam s mora dan ranije i prodao sam čak i karte za Thompsona u Šibeniku zbog utakmice.
    Prioriteti se moraju znati.
  • Mr Anderson
    21.2k
    Ja pak krećem dan kasnije, prvo je bio plan da krenemo u utorak poslije posla, ali sam nagovorio ženu da idemo u srijedu ujutro.
  • Pip
    552
    naš bivši igrač Lirim KastratiKumerle

Lirim Kastrati je, ali naš bivši igrač nije. Naš Lirim igra u Albaniji, ovaj je Lirim za siromašne.
  • Mr Anderson
    21.2k
    Da, postoje dva Lirim Kastratija. Mislim da je ovaj defanzivni.
  • Kumerle
    3.2k
    Moja greška onda, isprike.
  • Mr Anderson
    21.2k
    Moja greška onda, isprike.Kumerle

Kasno je za isprike, morati ćeš odgovarati za to
  • Kumerle
    3.2k
    Samo nek odgovaram ko migranti za napade na hrvatske policajke i ja pristajem!
  • Mr Anderson
    21.2k
    Samo nek odgovaram ko migranti za napade na hrvatske policajke i ja pristajem!Kumerle

Vjeruj mi, ne bi volio da si bio na mjestu tog lika nakon uhićenja. Ako mislimo na istog, onog Marokanca.
  • Filip85
    1.5k
    Netko je napisao još na temi Thuna da RTL prenosi i ovo, ali ne vidim u rasporedu za utorak ništa ?!
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.