• AC1593
    594

Ne samo gornjeg dijela i sredine tablice, nego i donjeg dijela tablice liga petice.
    Jer razlika u financijama donjeg dijela tabilce liga petice i raznih "hajduka" pa i puno boljih klubova u Europi je i dalje ogromna.

Za njih je "miki maus" liga pogotovo gledajuci u financijskim okvirima. Kad svako kolo u ligi igraju jaču utakmicu od većine europskih, kad nagrada za ostanak u ligi je višestruko veća od novaca iz Konferencijske lige.

Za razne Slavije Prag, Sparte Prag, Paok, Aek, Dinamo i slične po mom mišljenju nije baš "miki maus".

Kad nama nagrada od te "miki maus" lige ne bude baš pretjerano značila onda možemo pričati o "miki mausima".

A sad o razlikama između liga petica i ostalih, pogotovo Premijer lige je već neka totalno druga priča.

Mi smo neka srednja razina u Europskim okvirima, a dok nam budzet ne dostigne neke klubove poput Celica, i još boljih klubova od Celtica, nemamo baš o čemu pričati.

A da bi došao na tu razinu, treba ti barem 20-25 tisuca prosjek na stadionu, puno ozbiljniji komercijalni prihodi. Pa da redovito dolaziš do čevrtfinala Europske lige, pa da u Ligi prvaka prođeš u nokaut fazu. Onda možda možemo pričati o "miki mausima"
  • AC1593
    594

Po ovome bi se čak dalo onda reći da je i nekim Realima, Barcelonama, Bayernima, Parizima i Man Cityijima Liga prvaka miki maus liga, jer osim u sezonama kad opasno podbace ne igraju minimalno četvrtfinale tog natjecanja. Dinamo i takvi klubovi su za njih šrot.

Sve je stvar iz kojeg kuta gledaš.
  • Hnlovac
    5.9k
    Ne bih sad ulazio u stranice diskusija, ali kažem, od zadnjih 8 u nokautu konferencijske, koliko je zapravo manjih klubova od nas? Ja bih rekao 2-3 od 8 možda

Gledajmo sve, i titule, i posjetu, i europsku povijest

Ja kažem, svi su tu nonšalantni oko Konferencijske lige i kak je to sramota, a vidio bih zonu ne da igramo finale, nego polufinale.
  • DerHerrKool
    1.1k

Kaj me briga za druge? Ja mislim da bi igranje KL za Dinamo bilo razočaranje. Ti misliš drugačije i ne slažemo se, jebiga.
  • AC1593
    594

Daleko od toga da ja mislim da ne bi bilo razočarenje. Uopće to nije poanta. Treba ciljati na više ciljeve, ali da je "miki maus", to za mene nije.

Velika je to razlika.

Poantu smo izgubili u raspravi od mog prvog upisa. A to je da ne podcjenjujemo kako ni igranje Konferencijske lige, pa tako ni posjetu tovara, kao niti išta drugo što mi nismo nadišli.

Manje brinuti o drugima a više graditi sebe.
  • Oluja
    6.9k
    Ja mislim da bi osvajanje KL bio uspjeh, europski trofej koji god da je ipak ima neku vrijednost. Za nas je bolje da imamo taj trofej nego da nemamo nikakav. I vjerujte mi da bi se sigurno burno proslavio.
  • Paggini
    86.2k
    a vidio bih zonu ne da igramo finale, nego polufinale.Hnlovac

Pa kažem, radije bih trofej Konferencijske lige nego četvrtfinale, pa čak možda i polufinale LP, recimo i mislim da se tu većina nas slaže. Ali nitko živ ne gleda Konferencijsku ligu i nikog nije briga za nju jer je ekstremno nebitna upravo zbog ekstremno nebitnih klubova, do eto polufinala možda. Naravno, za DInamo je bolje i to nego ništa.
  • DerHerrKool
    1.1k

Zakaj bi bila sramota? Velika je razlika između sramote i razočaranja. Samo razmisli kaj bi se sve trebalo desit ovo ljeto da bi mi završili u KL. Jel bi bio zadovoljan? Nema šanse. A onda ako bi već tamo završili, naravno da bi htio da osvojimo.
  • Hnlovac
    5.9k
    to je fer. Problem je konferencijske to što postoji Europa liga koja je samo jača konferencijska, a ono što se na početku konferencijske činilo kao glavna stvar - slabiji Europski klubovi s brutalnom navijačkom scenom će osvajati ligu, dogodilo se samo 1x s Olimpijakosom
  • Droljo
    28.3k
    Ja mislim da bi osvajanje KL bio uspjehOluja

Mi to možemo samo sanjati stari moj. A ne da bi bio uspjeh...
  • rokikaciga
    14.4k
    Tako je, jer cemo ulazit u LP ili EL u najgorem slucaju tak da nit nemremo igrat Konferencijsku
  • Droljo
    28.3k
    Malo ste poleteli kolega...
  • vjeko1701
    25k
    Malo mješate neke stvari. Naravno da bi igranje KL za nas bilo razočaravajuće jer bi značilo da smo u kvalifikacijama za LP ispali dva puta kao nositelji ili prethodne sezone doma nismo osvojili niti kup niti ligu.

U tom kontekstu, samo igranje KL bi značilo da smo negdje podbacili, ali, kada bi već bili tamo, doći do finala a kamoli osvojiti bi bio velik uspjeh. Te priče o miki mausovima, sramotama i sve ostale nepotrebne hiperbole se mogu ostaviti za druge.

Za nas se nadam da smo klub koji će u svakoj situaciji, kakva god ona bila, gledati kako da izvuče maksimum umjesto da se bavi nekim lamentiranjem ili samosažaljenjem.
  • Eduardo
    29.5k
    Bez uvrede ikome, ali muka mi je kad ponovno nakon zadnja dva njihova izdanja vidim taj Rudeš opet u HNL-u... 23 osvojena boda u dvije sezone, 4 pobjede u 72 tekme, 165 primljenih golova... kako očekivati nešto više od njih?
  • Fatos Beqiraj
    2.2k
    nadam se da ce dovest par ozbiljnijih igraca, a ne tipa Antu Corica
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.