• Dinaminjo
    1.6k
    Najbolje bi bilo da uzmes broj ocitanih uzmes kolko je godisnjaka ocitano od tog broja (ako je moguce izvuci van) i na to dodas broj prodanih ulaznica.

Dok god se na kentaure ulazi kak se ulazi ne bu tocno..

Pretpostavka je da je 99% ljudi koji su kupili pojedinacnu i doslo

Pri jucer 12700 ocitanih, 4700 godisnjaka, znaci ocitanih 8000 prodanih, a znas da si prodao 9000.
    Brojka koju objavis je 9000 + 4700 = 13700

Ev koji nije dosao individualni se pokrije godisnjakom.koji nije ocitan
  • Papastrumf
    18.2k
    Kad se sa sjevera gleda, tribina zapad izgleda prepuna ali nadjem neku fotku koja fotkana s terena pa cete vidjeti da ima gro praznih mjesta medju godisnjacima. Sigirno preko 1.000. Ako racunamo i da na sjeveru nedostaje pola godisnjaka onda je to nekih 2500 ljudi manje od izdanih ulaznica i dolazimo tu negdje do te brojke od 12700. Mozda nedostaje 300-400 ljudi, ali mozda.
  • Boycie
    3.1k
    Nemojte zajebavat da je jucer pola stadiona (raspolozivog kapaciteta) bilo prazno. Kratimo se 10-15% minimum svaki put i to je katastrofa.
    Pustanje sa strane znamo, ali zkj loza ne ide kroz citace?
    Ak nam je svejedno zavrsit sezonu sa 12-13k prosjekom ili 14-15k onda super.
  • jedan u nizu
    14.6k
    onda je to nekih 2500 ljudi manje od izdanih ulaznica i dolazimo tu negdje do te brojke od 12700. Mozda nedostaje 300-400 ljudi, ali mozda.Papastrumf

Meni je ovo nevjerovatna cinjenica.
    U smislu da ne mogu vjerovati da je to istina.

2500 ljudi je skoro 40% zapada dolje!!
    Bas da na cijelom stadionu fali toliko ljudi da bi popunili 40% najvece tribine, bas i ne vjerujem.

2500 je 57% tribine zapad gore!!

Sigurno je bilo rupa medu godisnjacima, ali te rupe bi trebale biti toliko da pokriju 57% zapada gore.

Uz to, treba vidjeti koliko desetaka, tocnije - stotina ljudi sjedi po stepenicama zapada dolje i gore (za sjever necu ni pricati). Vjerovano ljudi sa stengi moze popuniti barem pola tih rupa.

Sigurno ima vise desetaka ljudi (ili nekoliko stotina) na cijelom stadionu koji su na sankovima i u wc-ima.
    Samo na sjeveru u svakom trenutku utakmice ima puno ljudi koji su u prolazu izmedu tribina, koji su na sanku, u wcu ili koji jednostavno stoje gore, gledaju utakmicu i ne spustaju se dolje.

Ako imamo podatke dolaznosti godisnjaka, a imamo, jer je Sanjin te podakte objavljivao na onoj sjednici, zasto se ne provjeri koliko ih nije doslo i nije prepustilo ulaznice.
    Prvo treba provjeriti da li se ta dva uvjeta ponistavaju, da nebi dobili podatak da 2000 barkodova nije skenirano, a njih 1000 je prepustilo karte, ali eto sustav ne vidi da je njihov kod ocitan.

I takoder, da ponovim pitanje, da li loze ulaze u kapacitet zapada ili se gledaju posebno? Jer ni tih 700 mjesta nije malo.
  • SAS1987
    18.2k
    Broj izdanih karata, to radi jako puno velikih klubova i nema smisla komplicirati.

Po meni broj očitanih jer se ne moramo zamarat i natjecat s drugim klubovima koji se samo time mogu dičiti, ali svakako mi je zanimljivo gdje je nestalo tih oko 2000 karata? Ekipa ulazi besplatno?Kumerle

Išli smo na zapad gore i nisu mi skenirali kartu. Vjerovatno jer su dobronamjerno željeli da je ulazak na stadion što brži.
  • jedan u nizu
    14.6k
    Broj izdanih karata, to radi jako puno velikih klubova i nema smisla komplicirati.SAS1987

Jan-Christian Dreesen, CEO of FC Bayern: “Since the opening of the Allianz Arena 20 years ago, our stadium has been sold out for every competitive match. That's not to be taken for granted, and we want to sincerely thank all our fans for that

Eto, ispada da je Allianz Arena rasprodana doslovno svaku utakmicu od otvorenja. 75 000 karata rasprodano.
    I to objavljuju kao brojku (70k kada je europa mozda).

Nemoguce da je usitinu tako.
    Ne sumnjam da su izdali, tj prodali toliko karata i da nisu vise bile dostupne.
    Ali da od 75 000 nitko nije otkazao, ne dosao, bio bolestan, pukla mu guma na putu, napio se, bio priveden, dozivio prometnu, preminuo mu clan obitelji, poplavio mu stan, ili bilo koji razlog, e to ne vjerujem.

Statisticki gledano, od 75 000 ce sigurno puno ljudi otkazati dolazak bog inih razloga.
    Evo samo na nasem gostovanju od 3500 karata, sigurno je falila koja desetina/stotina navijaca, jer se otkazao put u zadnji cas, a neki su i privedeni.
    Samo da to gledamo, brojka od 70 000 je fikcija.

Ali eto, predsjednik Bayerna se hvali kako od otvorenja stadiona imaju svaku tekmu rasprodanu.

p.s. sluzbeno im je na tekmi protiv nas 75 000 posjeta, pa sumnjam da se zbog europe mora prijavljivati broj ocitanih karata.
  • Nemrem igra Dinamo
    3.7k
    Ja sam za to da se gleda broj očitanih, ali se onda treba sve očitati, bez iznimke pa i lože.
    Jbg, nemrem vjerovati da nemreš sekundu dvije odvojiti za očitanje karte, ali opet razumijem da je to Maksimir i da nije sve baš idealno.
    Nadam se i vjerujem da će se s novim stadionima ove stvari popraviti, tj. da bu više ulaza i čitača...
    Do tada će biti ovako kako je i podržavam odluku kluba da se gleda broj očitanih karata.
  • PetkoDaniOršaGol
    543
    jede govna Švabo. Nazočio sam bundesligaškoj utakmici Bayerna prije par godina, mislim da je protivnik bio Hannover 96, cijela Allianz Arena bila je prošarana praznim sjedalicama...
12Next
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.