• Gemišt86
    688

Znaci plan nam je da se ova sezona odigra s ovim trenerom, molitva da osvojimo ligu, sramota u europi gotovo zagarantirana, ali nema veze, liga prioritet, Zvone vjeruje da MK nije dovoljno nesposoban da ne osvoji ligu s ovim igracima i onda kao vid štednje da se ne rasipamo s novcima mu jednostavno necemo produzit ugovor, jer nije bilo dovoljno napredaka u igri, a kormilo ce se dati novom treneru. Moze li novi trener u europi donijeti dovoljno novaca sa pobjedama/remijem/prolazom da isplati kovaceviceve place do ljeta i eventualno zaradi + da osvoji ligu?
  • Makedonion
    504
    Porazna statistika:

Dinamo je u HNL u 8 utakmica primio 11 golova. 11!!

U 17 utakmica koje smo odigrali od pocetka sezone, primili smo 20 golova.

Trpa nas ko stigne. Ocaj.
  • Crni86
    25.2k
    U 17 utakmica koje smo odigrali od pocetka sezone, primili smo 20 golova. — Makedonion

Makni iz ovoga ipak utakmice iz kupa protiv nizeligasa pa je statistika jos vise porazna
  • Makedonion
    504
    Makni iz ovoga ipak utakmice iz kupa protiv nizeligasa pa je statistika jos vise porazna

Ako racunamo Rudes kao donedavnog drugoligasa, morao bi iskljuciti 3 od 7 utakmica na kojima nismo primili gol. Porazavajuce. Curi na sve strane. Nit igramo napad, nit obranu.
  • Crni86
    25.2k
    napad je cak solidan, ali obrana je ono sto ozbiljno zabrinjava.

Mi smo u svim nama vaznijiik utakmicama primili po dva+ gola. Thun doma, Viking doma, Viking vani i sad Hajduk. Ne mozes bit konkurentan s tolikim brojem primljenih golova.

Nerealno je ocekivat da cemo na svakoj utakmici zabit 3,4 gola a primit 2. Da je obrana bila na razini ne bi dosli do one drame s Thunom, proso bi se Viking, a dobili bi i danas Hajduk.

Na kraju ne bi imali niti one drame s Istrom i Osijekom.
  • Gringo
    1.6k
    Najgore od svega mi je kada ga ova dva alkoholičara kod Valentine nisu ubili sa nekim težim pitanjima već ga gledaju kao nekog jadnička i nekako ga sažaljevaju dok Kova drobi gluposti...trener Dinama
  • d-Zg
    161

A dobro ga je Vejić bocnuo s pitanjem o igračima, jer i njemu (tovaru) je valjda već čudno kak i kaj Kova radi s igračima...
  • Gringo
    1.6k
    A dobro ga je Vejić bocnuo s pitanjem o igračima, jer i njemu (tovaru) je valjda već čudno kak i kaj Kova radi s igračima... — d-Zg

Ma ok al realno to je bila kamilica od pitanja.

Viking, Be'er Sheva, Istra, Osijek, Tovari..sve igra za kurac, da su htjeli mogli su ga masakrirat pitanjima
  • prefontaine
    11.7k
    Evo, na indexu je Vicin clanak pod nazivom Piše se da Kovačeviću visi otkaz. Doznali smo što se događa anketa

Link na članak je ovdje

Unutar članka je anketa. Ja, kao veliki dinamovac, veliki poštovatelj Predsjednika Bobana, koji se zalaže za kontinuitet, sam glasao u skladu s time. Nije mi jasno zašto sam u manjini, zašto samo jedna trećina anketiranih dijeli moje mišljenje? Je li ja nešto krivo razmišljam, rezoniram?
    Screenshot-20261010-210448-Brave.jpg
  • Sibirski plavac
    10.2k
    Jel stvarno mora titula doći u rizik jer eto "kontinuitet"? I kaj sad ako nas Belgijanci dobiju,a protiv Čabrajinog Slavena bude mučenje i ne daj Bože izgubimo (na kraju krajeva Čabraja nas je lani dobio s Vukovarom)? Nije nemoguć ovaj scenarij. Hoće li se tada upalit alarmi ili ćemo opet slušat da treba još vremena da sve dođe na svoje mjesto i bit će to ok? I naravno narativ "smjena na silu i pod pritiskom javnosti i to usred sezone nemre biti dobra".

Ono što posebno iritira su ovi novinski natpisi svaki put nakon krize da se o otkazu ni ne pomišlja uopće u klubu. Prijašnjim trenerima bi u krizama članci barem zvučali tipa "šuškalo se da bi mogao otkaz biti". Jedino kod Kovačevića ovi narativi "u klubu UOPĆE ne razmišljaju o smjeni". Zabrinjavajuće ako je istina.

Drugo, narativi nekih navijača koje vidim po društvenim mrežama tipa "Guardiola s ovim rosterom ne bi mogao bolje". Koji kurac od narativa je ovo? Beljo Stojković Mišić Kotarski Vinlof Mckenna Galešić Radeljić Oršić Zajc Rodriguez Ivanušec. Zar stvarno trebamo vjerovati da s ovakvim imenima se ne može bolje nego strepnja protiv Gorice doma, spašavanje boda protiv dječjeg vrtića u Puli te drhtanja od Lokse zadnjih 10 min? O Europi i npr tekmi sa zasad najslabijim protivnikom da ne govorimo. Ako netko stvarno misli da treba top roster za ne izgledati loše protiv ovakvih "velikana", e onda jao nama.

Mi sutra ako Rijeka i Varaždin dobiju svoje tekme padamo na 4. mjesto. U Europi smo već kiksali i to protiv najlakšeg protivnika, a tek slijede Sunderland pa Leverkusen i ostali jači timovi. Hoćemo opet kao lani u zadnjem kolu strjepiti da nam se par tuđih rezultata potrefi za prolaz? Koliko Cikla nije s tim imao sreće u zadnjem kolu LP, toliko je Kova imao lani ( ako se dobro sjećam potrefilo muse ne samo jedan nego nekoliko tuđih rezultata).

Sve mi se zasad čini da opet žrtvujemo Europu ove sezone ko i lani, a prvenstvo i kup bismo valjda trebali uzeti jer na proljeće kad ispadnemo iz Europe obično ličimo na nešto.

I dalje mi nije jasno kako smo u stanju za omladinsku školu dovesti čovjeka sa CV-em Barcelone, igrače iz Milana Bayerna Barcelone Psga, ali eto trenera nemremo bolje od Slaven Belupa? Kako?
  • d-Zg
    161

Ma je, naravno, ali meni je to izgledalo baš podbadanje, jer i tovar vidi već sam obrazac kak će dinamo izaći na teren i tko od igrača.
    A naravno da i svi drugi to vide, a vjerujem i da gledaju.
    Meni se sad, dok ovo pišem, vrti film u glavi kako sad svi u HNL-u vide kako dinamo igra i s pravom mogu razmišljati da se mogu nadigravati, uzeti bod pa čak i pobijediti.
  • Pacho
    21.9k
    O nogometu znam puno manje nego neke kolege s ovog foruma, mozda i od vecine, ali zato znam ponesto o liderstvu i funkcioniranju u stresnim situacijama. Ne zato sto sam nuzno sam odlican lider nego zato sto sam imao priliku biti voden od strane takvih ljudi u situacijama u kojima ti se radi o glavi.

Jedan od glavnih razloga zasto toliko udaram po Kovacevicu je taj pogubljeni panicni pogled koji sam vidio vise puta dok sam bio u vojsci. Imao sam mentora koji je govorio da sve sto trebas znati o osobi saznas kada im vidis izraz lica nakon sto pilot helikoptera kaze "Thirty seconds out" iliti za 30 sekundi izlazite. Malo previse pojednostavljeno, ali u sustini tocno.

Kada vidis da netko puca pod pritiskom, onda vise nema natrag. To ne znaci da se radi o losoj osobi, da ta osoba ne moze biti uspjesna u drugim rolama i situacijama, ali jebiga, za to nije.

Postoje razliciti oblici liderstva. Netko te smiruje time sto je sam smiren i sto je cooler u takvim situacijama. Netko te nabrije toliko da imas osjecaj da ces za njega protrcati kroz zid ako treba. Jos je bolje ako skuzis na sto najbolje reagiraju ljudi koje vodis pa pristup prilagodis osobi. Kod Kovacevica ne vidim apsolutno nista.

Takoder, bitno je i sto govoris na pressicama. Mozes poslati poruke svojim igracima, protivnicima, sucima, ostatku lige. Nedavno sam naletio na isjecak u kojem bivsi igraci Chelsea govore koliko ih je Jose motivirao svojim izjavama. Sto tu nas trener nudi osim floskula, blesavih opravdanja, a ponekad i apsolutnih nebuloza? Pa ako igraci ne slusaju upute ili stovec daj onda barem jednom spusti muda iz trbuha pa ih prozovi. Ali ne, treba balansirati izmedu toga da on sam nije kriv, ali nisu ni igraci pa su svi super odradili svoj posao, super se pripremilo, odlicno se treniralo, sve se znalo, ali je nekim cudom zavrsilo ovime cemu sad svjedocimo. I onda zato sto je absolutni beskicmenjak krene objasnjavati kako je sve to zapravo normalno. Dapace, ocekivano. Ovo je derbi, to je Europa, ono je gostovanje. Jer ne kuzi da time zapravo hracka po samom klubu i po svima nama.

Svaki dodatni dan koji on provede na klupi Dinama je dan bacen niz vjetar. Mozda nije losa osoba. Mozda nije ni los trener. Ali za Dinamo nije.
  • Ijayi Atiemwen
    6.6k
    Ovo uokvirit i stavit u predsjednikov ured već danas
  • IceMan
    4.6k
    Nitko mi ne može reći da ovaj naš kadar nije barem 30-40% jači od Hajduka, a i od cijele lige 70%.

I sve dok je tako, ovakve partije kao danas i igra cijele sezone su nedopustive.

I ak predsjednik ga opet misli branit svime i svačime može i on krenuti sa njime.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.