• cibona
    7.2k
    Tko umanjuje pobjede? Ja samo vidim umanjivanje kriterija. Dobro se sjećam kada je čačke u HNL-u imao odličan start od 8 pobjeda i jednog remija ako se ne varam, a i tada se komentirala slabija igra (koja je u odnosu na danas nebo i zemlja). Onaj tko je želio, itekako je mogao uvidjeti većinu nedostataka koje ova momčad ima.

Govorimo o "predobrom startu". Argumentirao sam zašto smatram da to nije bilo tako, počevši od igre na terenu koja je od početka bila jalova. Naravno, možemo pričati o procesu, novoj momčadi i ostalim izlizanim frazama, ali onda imam samo jedno pitanje. Jesmo li 2018. govorili o procesu kada se promijenila cijela jedna momčad? Koliko je toj momčadi trebalo mjeseci da se uigra?
  • Pacho
    11.9k
    Izdvojio se dvostruki strijelac Beljo, koji je zadnji gol zabio 5. listopada.

Nikome nije lako. U Dinamu smo, moramo to shvatiti. Hrabrimo jedni druge. Dečki su predivni, daju sve od sebe, s njima nisam imao nikakvih problema. Znao sam da će Dionu golovi doći. Borio se i prije golova, ekipa ga je nagradila i zabio je dva gola.

Boze dragi
  • njurci10
    300
    ovdje se sere samo da se sere :confused:
  • ElDorado
    8.3k
    Ako Loksu sameljrmo Kova ostaje 1+1
  • Tvrdica McTvrdi
    3.9k
    i tada se komentirala slabija igra (koja je u odnosu na danas nebo i zemlja).cibona

Točno, komentiralo se tada da zašto primamo gol svaku utakmicu i prigovaralo se na Ludogorets iako je bila dvostruka pobjeda. Iz današnje perspektive to mi izgleda kao da je bio Brazil 2002, a tada smo to smatrali onako meh
  • ruicosta
    387
    nope, vjerojatno mislis na kovine presice
  • njurci10
    300
    da skužio sam na šta se misli, pommeni nije ništa loše rekao da bi ga trebalo ovdje kao posredno quotati
  • Sibirski plavac
    7.5k
    Ako mu stvarno jedna (možda dvije) dobre tekme kupe kredita do daljnjega onda stvarno ne znam... Volio bih od srca da dobijemo lokose i na pauzu odemo prvi, ali želim napredak u igri, pogotovo u Europi. Boli me k za razbijanje hnl ekipa ako nas školuje svaka europska šuša koja zna puknut loptu. Recimo da ostaje, dobije pripreme, možda mu dođe koji novi igrač, krene nastavak sezone i recimo poraz ili remi s Rumunjima. Kaj onda? Hoće li se i tad govorit o poukama koje se tek trebaju naučit? Ili o tome da smo još nova ekipa?

Očito su oni natpisi o Bobanovom nezadovoljstvu još od Maccabija bili pogrešni ili je iz nekog neobjašnjivog razloga odjednom postao zadovoljan prikazanim (iako ne znam na temelju čega).

Kaj nam znači i dupla kruna i potencijalna liga prvaka ako ćemo u njoj primati i veće porcije nego u europa ligi, a Kova će pričati o poukama i doselekciji?
  • Zagi
    13.7k
    Igra u HNLu bolja. Ove zadnje dvije smo stvarno na razini.
    Zašto mu u Europi još uvijek starta Ljubičić mi je nedokučivo ali doći će i do te spoznaje.
    Čim do riješi, riješiti će se večina preostalih problema.
  • vjeko1701
    21.4k
    Jesmo li 2018. govorili o procesu kada se promijenila cijela jedna momčad?cibona

Nenad Bjelica je ekipu preuzeo u zadnjem kolu 17/18 i pred finale kupa. Od ključnih igrača u nadolazećoj 18/19 sezoni u klubu su u tom trenu već bili - Livaković, Rrahmani, Perić, Stojanović, Moro, Ademi, Olmo, Gojak, Hajrović i Gavranović.

Oršić, Petković, Dilaver, KTC i Leovac su došli između sezona.

U prvih 9 kola, Leovac je startao tri puta, KTC tri puta, Petković dva, Oršić dva, Dilaver jednom.
  • Pacho
    11.9k
    Za pocetak, hvala novinarima koji njegovo mumljanje ipak uspiju desifrirati i prevesti u nesto suvislo. Podvig na razini saveznickog razbijanja enkripcije nacisticke Enigme.

E vidis, ja mislim da je rekao nesto lose. Covjek cijelu polusezonu kuka kao da svi skupa odraduju 15 godina lomljenja kamena u sibirskom gulagu. Za sto god da ga pitaju ide - nije mu lako, ni ostalima, a ni meni nije lako kao ni stozeru. Nije lako ni mladima ni iskusnima. Ni starterima, a ni onima koji ne igraju. Teska muka i patnja.

I onda kad jos nadodas da tijekom utakmice (kad nije duboko u kabini) nerijetko rekreira Munchov vrisak i izgleda kao da je u predinfarktnom stanju dobijes potvrdu onoga sto vec svi znamo - njemu je svaka utakmica tesko mucenje, utapanje i pokusaj prezivljavanja. Ispada da je vodenje Dinama i igranje za isti teska robija, a ne uzitak i privilegija i sve to zato sto je on apsolutno nespreman za tu razinu.
  • lukaoj
    83
    mislim da mi prvo moramo biti dominantni u HNLu kao Paris u Francuskoj. Ipak imamo najveci proracun, najbolji kadar. Nama Hajduk i Rijeka ne bi uopce smjeli biti konkurecnija. Pogotovo Rijeka koja ima manji proracun od Osijeka. Mi bismo trebali ligu osvajati sa 7-8 bodova prednosti po mom misljenju.
  • cibona
    7.2k
    Ok možemo i tako. Kovačević je službeno postao trener dinama 4. lipnja 2025. Neslužbeno se znalo barem mjesec dana ranije, najmanje 4/5 kola prije završetka HNL-a. Imao je najduže pripreme u odnosu na sve njegove prethodnike.

Ovaj četvrtak bio je 11. prosinca. Prošlo je više od 5 mjeseci otkad je preuzeo klubu dinama. I čovjek govori o procesu, poukama te kao šlag na tortu - doselekciji.

U prvih 9 kola, Leovac je startao tri puta, KTC tri puta, Petković dva, Oršić dva, Dilaver jednom.vjeko1701

Ako me pamćenje dobro služi, a služi, Bjelica je te sezone rotirao i igrao s dvije paralelne momčadi. Ovaj argument ti pada u vodu budući da su upravo ovi akteri igrali ključnu ulogu u kvalifikacijama za ligu prvaka. Izuzev petkovića koji je tek kasnije eksplodirao.

Oršić, Petković, Dilaver, KTC i Leovac su došli između sezona.vjeko1701

Zajedno sa Šunjićem. A hajrović je došao par mjeseci ranije. To je 7 novih igrača iz prve postave. Upravo toliko ih je i danas bilo u početnih 11 u Koprivnici.
  • vjeko1701
    21.4k
    Ako me pamćenje dobro služi, a služi, Bjelica je te sezone rotirao i igrao s dvije paralelne momčadi. Ovaj argument ti pada u vodu budući da su upravo ovi akteri igrali ključnu ulogu u kvalifikacijama za ligu prvaka.cibona

Petković nijedan nastup. Leovac, Dilaver i KTC svi, Oršića se ne sjećam, iskreno. Znam da je Hajrović razbijao u pretkolima.

Hajrović je potpisao 31.1.2017. To je cijela polusezona sa ekipom i 15 nastupa. Cijeli proljetni dio sezone. Petković nije upisao nastup. Znači tih 7 pada na 5.

S druge strane, danas je startao ravno jedan igrač iz prošle sezone - Mišić. Filipović je bio na posudbi u Šibeniku isto kao i Šunjić onomad u Lokomotivi. Galešić je došao na zimu i ušao na pola prvog poluvremena. Ok, nategnuto 2 igrača iz prošle sezone. Deset novih ako se računa da je Mikić startao. Zadnjih pola sata je ušao Kulenović kad je sve bilo gotovo.

Edit: Skroz zaboravio Hohxu... znači 3 stara, 9 novih.
  • veselko tenžera
    6.4k
    Kad se pretjera onda se stvarno ne razmišlja što piše/priča. U čemu je problem što se spominje doselekcija?! Apsolutno nam je potrebna jer očito nismo pogodili s dijelom pojačanja od ovih 20 koje su dovedena ljetos. I normalno da nismo i normalno da treba doselektirati.

Ako se Kovi prigovaralo da ne izvlači dovoljno iz ove ekipe, onda ga treba pohvaliti za zadnja 4 HNL izdanja jer je napredak vidljiv. Pa čak i protiv Istre igra nije bila loša kao u utakmicama prije. Nisam vjerovao da ova ekipa ima energiju koju je pokazala danas. Danas smo prvi put nakon svakog gola išli po novi. Dosad smo uvjerljive pobjede ostvarivali kontrama. Bez 2 solidne pljačke samo u zadnja 2 kola mi bi bili na +6. Ajd, na +4, Lokosi bi se već sklonili s puta.

Moj stav je da prije mjesec dana nije bio totalna neznalica niti je sad genijalac. Puno veću odgovornost za dobra/loša izdanja nose igači.

Ekipe iz gornjeg doma la Lige i Ligue 1 koje su trenutno u odličnoj formi su prevelik zalogaj za ovu našu ekipu. Činjenica da amaterski raspadi bole i otvaraju stare rane, ali osobno me to ne nervira sve dok vidim napredak u HNL-u.

Zajcu je stalo, MPV-u kapa do poda za srčanost, Galešić je pokazao da je jako dobar igrač. Ponovit pristup od danas protiv Lokosa, a onda lagana doselekcija :smile:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.