• fakin
    3.6k
    Volio bi da novi stadion vizualno izgleda kao Metropolitano. Ipak smo metropola.
    Isto takav kruzni stadion, na krovu prikaz rezultata i statistike koja se mijenja, izmedu prve i druge razine rezultat i sat, jebeno to izgleda
  • ZG plavi 01
    107
    Koliko mi se gadi Realov fanbase, Barcin je na kvadrat bolji, oni svaku utakmicu kukaju za sudjenjem, otvorim sad intagram iskoci mi neka objava kako nije cist penal za Barcu dosudjen, sve kidate iz Indije i Arabije, Barcelonu ne znaju na mapi naci
  • Dzoni
    5k
    Te glupave komentatore nazvati navijačima Barcelone je uvreda prema svim Kataloncima kojima je to puno više od kluba.
    Oni su definicija glory huntera
  • Tvrdica McTvrdi
    5k

Govoreći o ovim LP klubovima mislim da ne postoje klubovi s većom kmečaonom od Reala i Barçe, tako da ne bih rekao da ima tu neke razlike. Uefalona i Penal Madrid ako ćemo se služiti dječjim forama
  • DrRatoljub
    704
    Baš gadljiva Cigalona. Šire ruke kao Hajduk kad je 0 0 protiv Varaždina u 70. minuti.
  • Zagreb1992
    3.4k

A kaj je točno gadljivo ? Al dobro s obzirom na ovo kako si napisao cigalona ispada kao da imaš 6 godina
  • ZG plavi 01
    107
    cast tim ljudima, ali nadjem 2 komentara na Spanjolskom od 500. Sam klub je zabranio svojim ultrasima dolazak na stadion na ustrb turista.
  • Hnlovac
    4.8k
    Ma kakva cast tim ljudima. Jazavci iz Indije, Bangladesa, Kenije, Indonezije koji su odabrali jedan od 5 najuspješnijih svjetskih klubova, kad im spomeneš Sunderland ne znaju tko je to

Ko ih jebe, otvaranje nogometnog tržišta gloryhunterima iz trećeg svijeta ga samo truje
  • KtcGoat
    3.9k
    Ekitike-u navodno pukla ahilova
  • Zagreb1992
    3.4k

Pa nema ništa loše u tome da klubovi šire svoj fan base...Takve stvari donose klubovima fini prihod od prodaje dresova i ostalih stvari ..a di su tek članarine
  • Hnlovac
    4.8k
    vjerujem da je ključ uspjeha umjerenost. Istina je da je odlično kad klub uprihoduje od fanova, ali kad ti 95% "navijača" nije ni iz države i 98% ih nije nikad bilo na tvom stadionu, to je fakat preveć
  • Schpatz
    1.1k

Obicno ne pisem tu ali da je Barca zabranila ultrasima dolazak na utakmice radi turista je izjava koja nema blage veze s onim sto se dogodilo. I nikakve veze s turistima.

2003. kad je dosao Laporta, on je zabranio Boixos Noise-ima povlastice poput besplatnih ulaznica i cuvanja transparenata na Camp Nou. Ne zelim tvrdit da znam sve, ali je 1991. u tucnjavi s njima ubijen navijac Espanyola.
    Istrage su pokazale da velik dio clanova i vodstvo grupe bilo povezano s trgovinom drogom, ucjena, posjedovanje oruzja... Sve kaj nema nikakve veze s Ultra nacinom zivota.

I kao tocka na i je ta da su bili ekstremno desnicarsko nastrojeni i poznati po neonacistickim simbolima.

Na kraju krajeva danas Barcelona ima svoju tribinu za navijanje ali se provjerava svaki clan tj ne smije imat policijski dosje i to su kasnije pokusali kopirat i drugi klubovi u Spanjolskoj poput Real Madrida i njihove grupe Ultas Sur.

Na kraju krajeva jel znas da je navijaci Barcelona Barcu dozivljavaju kao ponos Katalonije i katalonski nacionalizam je dosta izrazen a dok su Boix Nois dosta preuzeli spanjolski ultra nacionalizam i neonacizam?
    Onda si imao tu podskupinu Casuals unutar Boix Nois gdje su oni bili povezani s krijumcarnjem kokaina itd itd. Cak su pokusali i otet Laportu, barem koliko sam prije citao o njima i kaj mi je ostalo u sjecanju.

Pa i ona prica sa svinjskom glavom 2002. ili 2003. neznam vise.

Ogradujem se odmah ak zna netko vise, jesu li ove sve info tocne jer sam to procitao prije dosta vremena.
  • don
    19.3k
    ali kad ti 95% "navijača" nije ni iz državeHnlovac

edit: sad vidim da za Barcelonu pišeš, ali slična stvar. Isprike.
  • ZG plavi 01
    107
    kazem cast za ljude iz Barcelone i Katalonije, ne za glory huntere
  • Hnlovac
    4.8k
    Meni je tužno da ljudi iz većine svjetskih država ne podržavaju lokalne klubove, bez obzira koliko usrani bili, nego odaberu klub gdje svake 2 godine mogu očekivati masovni trofej a klub je 8000 km od njih

Pa nama se prvima digne želudac kad vidimo "Real fans Zagreb" ili "Chelsea fan club Zagreb"

To s globalnim fenomen klubovima dugoročno ne može bit dobro, umjesto da države razviju vlastitu domaću nogometnu kulturu imat će glupe gloryhuntere koji prate istih 10 klubova

15 puta mi je zdravije kad imaš Sao Paolo i Palmeiras i Corinthians nego Lagos gdje se prate Real, Barca, City i United a domaći nogomet trune
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.