• E46
    1.8k
    poprilicno ista spika kao i prošle godine koja nas je dovela da nismo bili prvaci, zapravo identicna spika, jos tolko i tolko kola do kraja cemu panika bla bla
  • BBB Sibenik
    6.1k
    Rijeka dobila Spartu, samo clanci o pobjedi tovara u Gorici
  • CastAway1986
    4.3k
    Ma naravno da se ne treba bojati Hajduka ali isto tako ih ne treba ni podcjenjivacki gledati tako da je kolega @E46 donekle u pravu..Mene smeta to da se kod njih s vremenom primjeti rukopis trenera a mi baš i ne napredujemo u igri...
  • vjeko1701
    20.1k
    Sve si dobro rekao, u par deka je rezultat i kao igraE46

Rezultat nije u par deka i to nisam napisao, samo je nastup u HNL u par deka sa dodatkom da ih se dobilo u gostima.

S druge strane dok se u europi jedni nadaju borbi za top 8 te su debeli favoriti za top 24 EL drugi nisu uspjeli proći uvijek neugodno treće petkolo KL u Albaniji. To ne da nije par deka nego je udaljeno nekoliko metričkih tona. Dovoljna razlika u odnosu na razliku u kvaliteti?

ne tezi igrati na posjed protiv svake ekipe koja je slabija i nominalno nije favorit protiv nasE46

Protiv Vukovara 72% posjeda
    Protiv Istre 66% posjeda
    Protiv Varaždina 59% posjeda
    Protiv Gorice 74% posjeda
    Protiv Slavena 55% posjeda
    Protiv Lokomotive 63% posjeda

zapostavio određene igrace i sada samo gube vrijednostE46

Ovo je teško kvantificirati nečim konkretnim. Možda se može reć da je pala vrijednost Vidovića i MPV-a al se isto tako sigurno digla Lisici i Valinčiću. Uostalom, jedini koji su možda zapostavljeni su Soldo, Topić i Mudražija koji ionako nemaju toliku vrijednost.

Galešić je trebao startati kad je Dominguez bio van stroja pa se razbolio a nadam se da ne zagovaraš da treba igrati pokraj spremnih Domingueza i Scotta.

Ostali su u ovih 13 utakmica imali više ili manje minuta. Dal bi neki trebali više a drugi mogli manje. Vjerojatno. Al uvijek mi je zanimljivo vidjeti tako nepokolebljive stavove kako određeni igrač, često osobni liebling baš mora igrati više bez uvida u trening, pripremu utakmice, zdrastveno stanje itd...

Evo, ja bi rado vidio Benaccer - Villar u HNL-u. Volio bi vidjeti i Vidovića na 10 al neću pametovati kako je to sigurno najbolja moguća opcija, da je Kovačević slijepac, da mora ići jer tako ne igra i da bi to sigurno bilo rješenje baš za one utakmice koje smo kiksali.

On je tu, ima svoju viziju i pogled na sve. Ima uvid u svlačionicu bolji od bilo koga tko ovdje piše. S obzirom na ukupni rezultat do sad, nitko ga sigurno neće tjerati nakon 13 utakmica a na njemu je da popravi ono kaj je problematično.

Ova histerija otkaza je krenula već tokom pripremnih utakmica. Vidljivo je da nekima on nije sjeo od prvog spomena (iskreno, nije ni meni bila najbolja ideja) i tu se već počelo sa ovakvim nabrijanim i ljutim komentarima još od pripremnih utakmica.

Vrijeme je da se neki pomire s tim da je trener Dinama netko koga oni nisu htjeli na tom mjestu, da neće otići s tog mjesta dok god je u borbi za prolaz u EL i na prvom mjestu u HNL-u (nakon odigranog punog kola) i to je to. Ljuto rantanje uz dosta pretjerivanja i puno pretpostavki na Zoni Dinamo to neće promjeniti.
  • Masto
    305
    Prvaci 43. kalendarskog tjedna
  • Tvrdica McTvrdi
    2.9k

Poanta stoji, jedino se malo varaš kaj se tiče Garcijine igre. Oni su sad vezali 2 pobjede s dobrom igrom i rezultatom, sveukupno imaju 3 ili 4 takve dosad, sve ostalo je bilo krumpir-penal-crveni. Ako se to nastavi sad još nekoliko kola onda je ozbiljna priča
  • bbb medimurje
    4.6k
    https://dalmatinskiportal.hr/sport/sudacki-ekspert--pavlesic-ovaj-put-pokazao-bolje-sudenje/251480

Cak se i tenžera slaze da je sarlija trebao dobiti karton za faul na prširu i onda bi ovaj drugi bio crveni

O kanadskom govnu ni rijeci
  • scarface
    387
    Eno, postao je Luis Enrique...
    Gotovi smo, nema nam spasa...
  • Noel
    16.5k
    I onda netko kaže nemojte im se rugat.. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
  • antecacic
    196
    Ovo s Europa ligom me neodoljivo podsjeća na onih jedanaest bodova u Ligi Prvaka prošlo proljeće/zimu.

Naravno da se europski (ne)uspjesi i utakmice ne trebaju ignorirati, ali ta euforija oko istih mora trajati maksimalno do četvrtka u ponoć, u petak se već okrećeš HNL - u. Ne znam što je tako teško u priznavanju činjenice da Hajduk ima konačno obrasce u igri i kakvu takvu glavu i rep. Ne znam koliko su potrošili u prijelaznom roku, ali u odnosu na nas je minorno, a mi s preko 20 milijuna eura ulaganja, osim protiv Fenera, Maccabia i njih u gostima, nismo imali utakmicu gdje vidiš jasan plan igre s kojim ćemo pokušati doći do nečega. Onda možemo i na takav način to uspoređivati, a ne udarati po našim tekmama u Europi u odnosu na njihove sramote (objektivno to i jesu).

Ne smatram Garciu nekim prevelikim magom i mislim da se ova igra s puno dodira lako može implementirati kod naših ekipa koje su tehnički sasvim u redu. No na trenutke im fino izgleda i taj pressing (bez Livaje) i dobro su pogodili sa Šegom u špici. Koliko će to biti dobro kad se Livaja vrati, nisam baš siguran. Lijepo podvaljuju lopte iza linija, osjeti se i uigran “third man run”, tako da bi s vremenom mogli biti nezgodni, ne i nepobjedivi, nikako. Ali da je bolje nego ranije, bolje je, jebi ga.

Ne znam koliko se mi sad možemo promijeniti nakon tri mjeseca i krenuti igrati nešto novo. Imamo ekipu koja je prilično prilagodljiva na tranziciju i igru u srednjem ili niskom bloku, tako da ne vidim kako ćemo moći sad izrotirati sve i krenuti stvarati prigode kroz sredinu (kako bi mi i trebali igrati ako bi dominirali u posjedu). Brine i činjenica da se drobilo da je Kova stvorio lepršavu igru u Međimurju, Varaždinu, pa i Belupu, a i jedna i druga ekipa su nastavili isto ili bolje nakon njega. Obično nakon “revolucionara” dolazi očekivani pad, a sad to nije tako. Dapače, Varaždin se maksimalno podigao posljednje dvije sezone.

Nadam se da izvučemo cijelu tu priču, ali neću više imati nimalo sentimenta ako to bude s nekim drugim trenerom.
  • vjeko1701
    20.1k
    Imali su oni znatno bolje situacije. Recimo pod Dambrauskasom su igrali daleko bolje i čak i izbacili čisto ok protivnika u Europi. U HNL-u su nas na Maksimiru baš nadigrali a manje utakmice nisu pokazivali previše slabosti. Sve se to raspalo nakon 2 kiksa.

Ti sad uzimaš dvije utakmice kao dokaz. Nisu. Jesu neki pokazatelj da idu prema gore i da bi mogli biti dobri, al tek to trebaju potvrditi. Ako prođu sve do derbija u ovakvom "stilu" onda možemo pričati o tome da se konačno vidi igra i da je Garcija to dobro posložio.

Inače se može uzeti naš niz od Hajduk - Fener - Slaven di smo dobili egal protivnika, jačeg protivnika i slabijeg protivnika, svakog sa određenom taktičkom adaptacijom i vidljivom idejom igre. Pa je sve palo u vodu protiv Lokomotive i opet je došlo mučenje u utakmicama.
  • rioda
    10.9k
    Ne znam koliko su potrošili u prijelaznom roku, ali u odnosu na nas je minorno, a mi s preko 20 milijuna eura ulaganjaantecacic

Kako me nervira ova priča oko ulaganja. Naravno da smo uložili 20 milijuna eura jer smo promijenili cijelu ekipu praktički. Koliko smo trebali uložiti, pet kuna? Nije da smo na gotovu ekipu doveli tri bolesna igrača za te novce, kao što recimo Turci rade. Promijenili smo cijelu ekipu, dobili sve derbije, u Europi odlično stojimo, a imali smo samo dva nepotrebna HNL kiksa, najvjerojatnije zbog tvrdoglavosti trenera, no praktički sam siguran da je izvukao pouke iz toga.
  • Tvrdica McTvrdi
    2.9k

Mislim da kolega ne komentira jesmo li potrošili puno ili malo nego to da su ispred nas, a pobrali praktički free agente i par deckiju iz škole.
  • Zagi
    12.6k
    Pobrali su oni i suce. Koliko to vrijedi?
  • rioda
    10.9k
    nego to da su ispred nasTvrdica McTvrdi

Do ponedjeljka
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url