• DrawTube
    6.9k
    Ajmo anketu nabacit
  • Bumtres
    81
    Gušt je čitat tvoje savijanje prostora.
    Po meni si ti pobjednik.
  • NitkoBitan
    26.4k
    Ja bih prije pitao nekog pravnika sto misli pod pravne zavrzlame.

Mislim meni je uopce smijesno svo to spominjanje papirologije kao da je to jedini problem na svijetu. Di su pare?
  • JMastermind
    708
    pa s obzirom da obojica tumačite različito, u takvim slučajevima se ide na arbitražu neutralnoj strani. U ovom slučaju smo to mi svi, a ne nekakvi Bossovi frendići. Čak štoviše, ima tu sasvim fin broj onih koji se s njim ne slažu, možda i više nego tih imaginarnih "frendića".

Osim ako ne priznaješ demokraciju kao takvu. Onda zbilja ne znam što radiš tu.

Ponašaš se ko tovar. Nemoj brate.
  • mali M
    7.5k
    Osim ako ne priznaješ demokraciju kao takvu. Onda zbilja ne znam što radiš tu.JMastermind

a buraz ti si sad izvukao pedesetu stvar, kakve veze ima demokracija sa ovime..? pa kladili smo se ja i Boss, a ne svi mi zajedno.. Ali ako je oklada zapisana, njegovim rukama i ovdje stavljena, zašto tražimo tumačenje. Ponavljam, a i svi koji znate Bossa, da je jako precizna osoba zato se stalno i poziva na razne izvore.. sad tražim tumačenje nečega što je on sam postavio je baš navlačenje vode na njegov mlin.. al dobro..
  • db-izbjeglica
    17.6k
    koliko se sjećam pročitanog, objavljeni sporazum po meni nema nikakvu pravnu težinu, niti je obvezujući. neka buduća državna ili gradska vlast ga vrlo jednostavno može zgužvati i baciti u smeće. nek me netko ispravi ako griješim i sporazum stvarno ima pravnu težinu i obvezuje bilo koju stranu u ispunjavanju bilo čega.

što se tiče odnosa oko zemljišta, učinjeni koraci nisu bili jedina opcija i nekakav obvezujući put.
    stadion se mogao graditi i bez tog postupka uz drugačije posložen pravni interes. ne kažem da ovakva situacija nije bolja, ali prethodna nije bila "NEMA GRADNJE" faktor.
  • JMastermind
    708
    kako misliš kakve demokracija ima veze?

On smatra da je on u pravu, ti smatraš da si ti u pravu, dogovorit se ne možete - dakle svi mi ćemo demokratski, glasanjem odlučiti tko je u pravu. Demokracija je glas naroda.
  • vjeko1701
    15k
    Ovo ću samo jedanput ponoviti jer je to spin. Oklada nije bila Maksimir bez pomaka, oklada je bila riješene pravne zavrzlame.mali M

Jel ovo točna slika posta originalne oklade?

temp-Image2852yz.avif
  • Mlađi referent
    12.7k
    VAR check in progress
  • ElDorado
    3.7k
    Uopće je nejasno kaj su pravne zavrzlame? Pa riješene su kad su riješeni imovinsko pravni odnosi. Uopće nije u planu niti bilo da se do sada riješe svi papiri za gradnju, rečeno je da će se rješavati tijekom izgradnje Kranjče i trebaju biti gotovi kad i Kranjča bude završena. Znači pomaka na Maksimiru je svakako bilo jer je dogovoren modus same gradnje i to je to. Sad imaju godinu i pol da se riješe svi natječaji, projekti i dozvole.
  • mali M
    7.5k
    je to je to, ja je čak nisam ni spremio, to je Boss samoinicijativno. Evo po meni je čak i gore, u njegovoj stavci pravne zavrzlame budu "gotove" što zbilja znači da se oslanjao da će biti sve riješeno za Maksimir, ali okej...

ečeno je da će se rješavati tijekom izgradnje KranjčeElDorado

okej, ali u to vrijeme je Kranjča trebala početi krajem 2023. zato je tako i postavljena oklada.
  • vjeko1701
    15k
    Ak je to originalna oklada onda moj prvotni post stoji.

Imaš uvjete njegove pobjede i uvjete svoje pobjede. On ima barem jednu točku, možda dvije. Ti nemaš nijednu.

Il točnije, direktno iz posta

Bossova pobjeda
    - Ako do sljedećih lokalnih izbora Kranjčevićeva bude u radovima
    - Ako se riješe sve pravne zavrzlame oko Maksimira

Tvoja pobjeda
    - Ako Kranjčevićeva ostane na obećanjima
    - Ako Maksimir bude bez pomaka

Sve je u postu.
  • JMastermind
    708
    Pa projekt i dozvole nisu "zavrzlame" nego normalan i regularan dio procesa izgradnje nečega.

Zavrzlame su problemi koji priječe početak tog regularnog procesa, u ovom konkretnom slučaju imovinskopravni odnosi odnosno zabilježbe na zemljište.

Isti su riješeni, zemljište je 1/1 gradsko, i nema više zavrzlami koje priječe da se krene u projekt stadiona.

Jel izgradnja Kranjče počela? Je, maltene cijeli stadion je srušen prije izbora - dakle nije samo par predizbornih bagera koji se vrte u krug.

Jasno kao dan svima osim tebi.

Ganjaš tehnikaliju da bi možda malo bio u pravu, i ok, nek ti bude. Ali znam da s takvim stavom bi kod mene definitivno bio onaj frend u drustvu gdje imas jednu WhatsApp grupu s njim, a drugu sa svima iz iste grupe osim tebe. Sorry.
  • jakov1
    625
    stadion se mogao graditi i bez tog postupka uz drugačije posložen pravni interes.db-izbjeglica

Kako? Koje hipotetsko rjesenje bi bilo prihvatljivo i Gradu i Crkvi da se nije rijesilo pitanje zemljista? Stadion sa zvonikom?
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.