• Mali dioničar
    17.3k
    To se najbolje vidi na EU parlametarnima.

Prosjek EU izlaznost 50,4%.

Belgija nestvarnih 89%, Hrvatska nestvarnih 21,35%.

Tamo nam je izgovor da smo premali da bismo u Europskom parlamentu o ičemu odlučivali, ali pokazuje se da je to samo izgovor jer i kad odlučujemo, odlučimo ostati doma.
  • ElektricnaInfluencija
    354
    Belgija nestvarnih 89%Mali dioničar

Zato što u Belgiji postoji zakonska kazna za neizlazak na izbore, što mislim da bi se trebalo uvesti i u Hrvatskoj.
  • Matija97
    59
    Slažem se, ali što je s ljudima koji zbog zdravstvenih problema ne mogu izaći na izbore u Belgiji?
  • ElektricnaInfluencija
    354
    Onda dobiju službenu ispričnicu i ne dobiju kaznu. Zapravo vrlo jednostavno. :smile:
  • NitkoBitan
    26.5k
    Ja sam si produzio vikend i putujem van Hrvatske, jel me treba mozda kaznit sto necu glasat u drugom krugu ili mi mozda zabranit izlazak iz drzave... Kome da se obratim za ispricnicu :fear:

Kod nas da se uvede obveza glasanja na izborima bilo bi minimalno 20% nevazecih listica.
  • Sajla
    8.8k
    dopisno glasanje, elektroničko, glasanje van mjesta boravka... neke od tih opcija postoje i danas, a one kojih nema nije nemoguće uvesti. ali, zar bi se vi bavili time ako znate da ste na vlasti samo s glasovima šire rodbine vaših članova + par zadojenih i onih koji imaju materijalne koristi?
  • mali M
    7.5k
    Slažem se, ali što je s ljudima koji zbog zdravstvenih problema ne mogu izaći na izbore u BelgijMatija97

Radi se o minornom broju.. to mi je ko kad za pobačaj argument daju smrt majke.. okej, evo vam u tom slučaju, al što ćemo sa ostalih 90% slučajeva?

Kod nas da se uvede obveza glasanja na izborima bilo bi minimalno 20% nevazecih listica.NitkoBitan

To bi značilo opet nestvarni podatak od 80% državljanina koje je izabralo svoju opciju...

A ne kod nas uvijek glasa četvrtina glasača a pobjednici prikazuju kao da je cijela Hrvatska za njih glasala..
  • NitkoBitan
    26.5k
    To bi značilo opet nestvarni podatak od 80% državljanina koje je izabralo svoju opciju...mali M

I od tih 80% dobar dio je bio prakticki prisiljen izac na izbore te zaokruzit nekog preko k. Kao da prisilis nekog na cijepljenje i onda pricas o izborima oce li izabrat Pfizer ili J&J, tak nebitno...

Ljudi su izgubili volju za izborima jer se nista ne mijenja, a kako se zivi sve bolje i komotnije dodatno se izgubio poriv za glasanjem. Jedino je Rijeka pokazala zelju za promjenama (igrom prilika - raskolom u SDPu), ovo ostalo mlaka voda. U vecim gradovima prve krugove dobivali i sa 70% glasova.
  • mali M
    7.5k
    ma ja se slažem s tobom, ali to bi bilo samo u početku takvih "prisilnih" glasanja.. poanta je nakon nekog vremena usaditi ljudima naviku da idu dat svoj glas za promjenu.. ništa se ne mijenja na izborima jer uvijek izlaze glasati samo isti za iste i onda se ovih 70% duri da se ništa ne mijenja.. to je začarani krug... Vladajući kao HDZ na državnoj razini i trenutno Možemo na lokalnoj (zagrebačkoj) s razlogom koristi istu mantru koju je usadio u ljude da njihov glas ništa ne znači i da se unaprijed zna pobjednik.
    Ovo s HDZ-om mi je uvijek najbolji dokaz, debelo premoćno osvajaju državne izbore i onda na lokalnima redovito daju nekog pajaca kojeg ni sami ne podržavaju. Zašto se ta silna HDZ mašinerija ne aktivira na lokalnim izborima? hoćeš reć da za državne izbore imaju oooodlične kandidate, a za Zagreb ko da se nabacuju sa vrećom dreka pa je nitko ne želi.. Puštaju to Možemašima jer ih boli dupe za njih i nisu im konkurencija na većoj razini..
  • SAS1987
    17.4k
    Zato što u Belgiji postoji zakonska kazna za neizlazak na izbore, što mislim da bi se trebalo uvesti i u Hrvatskoj.ElektricnaInfluencija

Sve sam više uvjeren da bi bilo bolje da se (vecini) ljudi zabrani glasanje :lol:
  • The Undertaker
    7.9k
    Ako ljudi nisu zainteresirani birati svoje vodstvo to je njihov problem. Ako čovjek hoće biti ovca neka bude. Upravljati će zainteresirana manjina i to mi je isto u redu.
    Jest da demokracija u neku ruku gubi svoj smisao ali i dalje svatko ima mogućnost izbora i alat za promjene.
    Vezano za poželjan profil navijača Dinama, kolega Boss je u pravu. Nema kalupa u koji bi ukalupili navijača Dinama. Navijači su i Tomašević i Jonjić i Boban i Rožić itd...I dobro je dok je tako.
  • KtcGoat
    616
    Ako nista, MSR je bar ugodna za oko, Tomasevic je ruzan ko kurac
  • Kreten
    145
    Nec audiendi qui solent dicere, Vox populi, vox Dei, quum tumultuositas vulgi semper insaniae proxima sit.
  • mali M
    7.5k
    Upravljati će zainteresirana manjina i to mi je isto u redu.The Undertaker

a meni nije u redu al je legitimno.

Što se tiče profila navijača Dinama, jasno je ko dan šta je Dinamo predstavljao od početka, isto kako je jasno ko dan da nitko nemože spriječiti nikome da navija za Dinamo.. Tu su dobro momci pričali, nama starijima koji smo više upoznati sa onime što je značila i predstavljala juga za hrvatsku drukčije gledamo na te stvari, ali naravno da nikome nemožeš zabraniti da navija za Dinamo.

Meni je zapravo smješnije kako pojedinci iz grupe shvaćaju šamaranje stranaca na sjeveru, ali ne shvaćaju "šamaranje" ljevičara na sjeveru..
  • über alles
    1.8k
    E za kog ce te glasta ?
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.