• Tvrdica McTvrdi
    3.1k

Nije toliko važno koliko će biti ljudi, ovaj prostor može optimalno funkcionirati i s 2.5 mil. stanovnika, problem je što imamo prestaro stanovništvo. Zato je krivo situaciju postaviti na "svaka žena mora roditi četvero djece" jer je to utopijski scenarij i onda kada se tako postavi svi dižu ruke od problema jer "ionako smo izgubili". Treba poticati mlade obitelji i treba pod svaku cijenu zaustaviti useljavanje, to se može napraviti.
  • Hnlovac
    3.8k
    mislim da smo 2024. kod hrvatskih građana imali minus od samo 6000 ljudi i da prijevremeni podaci iz Njemačke o neto saldu Hrvata pokazuju da će 2025. biti još bolja godina

Podcjenjuju ljudi koliko se Hrvata vraća kući, a iako neki govore da su to samo penzići ni to nije točno jer broj školaraca raste iako broj rođenih stagnira ili pada

Dobro je rekao kolega iznad, vraćanje u Hrvatsku je krenulo. sad treba zaustaviti odseljavanje naših koje i dalje postoji,da se to skrese za 30% mi ćemo imati pozitivni migracijski saldo s Hrvatima. što je u svijetu jako rijetka pojava
  • Dinamosaur
    2.7k
    @Tvrdica McTvrdi stranci imaju nakon 5g pravo na trajni boravak. Nisam upoznat sa zakonima kaj se njih tiće, al recimo ako odaberu trajni boravak u Hr, zanima me jel su oni obavezni na služenje u vojsci u slucaju rata il se mogu samo pokupit od kud su i došli?
  • Tvrdica McTvrdi
    3.1k

Trajni boravak se razlikuje od državljanstva tako da omogućava zdravstveno, socijalno, mirovinsko, ali nema političkih prava (birati i biti biran). Ne postoji obveza služenja vojske i branjenja države, također može ju napustiti u svakom trenutku, za razliku od državljana.

Jedna poprilična pizdarija jer se cucla socijala, besplatno se liječi a kada krene rat prst u uho i šturka.
  • Droljo
    22.3k

Ja baš budem uvezao auto iz Njemačke. Već sam jednog uvezao prije 6 godina. Što te zanima? Možda znam...
  • NerminB
    104
    vjerujem u ovo, poprilicno sam siguran da ce narednih 10-15 g vise se ljudi vratiti (haj sto penzionera ali sto i omladine) nego sto ce otici.. to mislim i za hrvatsku ali i za bosnu.
  • Minken Bojna
    81
    Istina da se sve više ljudi vraća, i sam sam jedan od povratnika sa dvoje vrtićke djece. Iz Minkena mi fali samo piva.
  • NerminB
    104
    takodjer, iako nisam bio dugo (januar 2023 - januar 2024)
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.