• Eduardo
    17.2k
    Svi znamo koliko nogomet ponekad može biti okrutan, te je neizbježno da su neki gubitci znatno bolniji od drugih.

    Možemo ih proživjeti u različitim oblicima kao što su porazi u odlučujućim utakmicama, odlasci određenih igrača, tragični događaji i sl.

    Ja ću se pokušati odmaknuti od tragedija, ali moram spomenuti noć 1967. kada je stradao Stjepan Štef Lamza (nakon utakmice protiv Eintrachta). Neću je uvrstiti na svoju listu jer se radi o vremenu kad nisam bio niti rođen, ali Dinamo je tada izgubio više od igrača i pitanje je li pehar Kupa velesajamskih gradova bio zadovoljavajuća satisfakcija te tragedije. Ok, pehar stoji u klupskim prostorijama, ali Lamza nikada više nije bio Lamza.

    ODLAZAK NIKE KRANJČARA U HAJDUK
    • Bio je tada moj najdraži igrač i bio sam je*beno razočaran kad se taj transfer dogodio. Do posljednje sekunde sam se nadao da će nešto spriječiti njegov odlazak u Hajduk, ali kada sam ga vidio u tovarskom dresu na dočeku u Splitu, prvi i vjerojatno jedini put zbog odlaska nekog igrača dogodilo se da su mi oči zasuzile i da sam se osjećao kao da mi je srce puklo. Bio sam baš utučen i razočaran.

    ISPADANJE OD AEKA GOLOM VIDE U ZADNJOJ SEKUNDI
    • Bolan remi koji je nakon svega što se događalo oko te utakmice odnio san o izbacivanju grčke stoke iz LP na njihovom terenu.

    DINAMO - ŠAHTAR 3-3
    • Još jedan remi ravan porazu. Era Nenada Bjelice i rađanje nekog drugog, europskog Dinama. U 89. minuti golom Ademija povedemo 3-1, a onda to nestvarno prospemo u 98. minuti iz nevjerojatno glupog penala i to nakon intervencije VAR-a. Livi je bio blizu obrane, ali nije uspio i na kraju smo ostali bez proljeća u Europskoj ligi koje bi ova pobjeda jamčila, a moguće da bi po prvi put u povijesti prošli i u osminu finala Lige prvaka.

    Bilo je tu još nikad prežaljenih utakmica, posebice remija i odlazaka igrača, ali za početak zadržat ću se na ova tri.

    Koji su za vas najemotivniji gubitci koje ste prošli kao navijač Dinama i koje je trenutke bilo posebno teško podnijeti.

    Vaših TOP 3?
  • Cosey
    433
    Šahtar bih rekao, iako me i ovaj poraz od PAOK-a dosta pogodio. Tu je naravno i Newcastle, ali bio sam klinac pa nisam to doživio kao ova dva.
    Pogodilo me i 2007. kad nismo uspjeli prezimiti u Europi (u skupini s Baselom kojeg smo ubili i Branna od kojeg smo izgubili).
    A ispadanje od AEK-a, tu sam bio definitivno najviše ljut.
  • kinfa95
    485
    Dinamo-Herenveen defintivno
  • Danko
    538
    Dinamo - Steaua 2:3
    Dinamo - Newcastle 2:2
    Dinamo - Lokomotiva 0:3
    Ovo treće jer smo ko nikad čekali da počne 2. dio s nekom novom igrom, svjesni ogromnog značaja ovog naslova a primili pljusketinu koja je značila vjv oproštaj od titule
  • dinamozivivjecno
    1.5k
    Shaktar,Villarreal i Aek. Znam dosta ce reci zasto Villarreal, ali jos uvijek mi zvuci nestvarno da smo skoro igrali polufinale Europske Lige i uz svo postovanje Arsenalu mislim da bismo ih zgazili i da bi vrlo vjerovatno igrali finale tada, no nazalost dvije nesretne situacije (penal na maksimiru i prvi gol tamo iz zaleda) su nas kostale prolaska dalje.
  • Laugreano
    1.3k
    Herenven, Shaktar i aek.
  • De Oliveira
    879
    Kranjcar, Sahtar i AEK
  • miro
    3.1k
    Atalanta 1990
    Steaua 1993
    Auxerre 1994
    Newcastle 1997
  • immerwieder
    1.2k
    šahtar, šahtar i šahtar
  • Efes Pilsen
    6.7k
    Ove sezona me prilicno dotukla, zbog svega sto se dogadalo AEK me nije toliko dotuko, bio sam ljut, ali to su bile utakmice na gresku vise i ispast s rezultatom 4:3 kad si dobio najtezi zdrijeb je onako..
    Sparta i PAOK su me razocarali maksimalno, jos vece mi je razocarenje kad je trener dosao poslije utakmice i rekao da su se za to pripremali.
    Heerenven, Shakhtar i PAOK vjerojatno za mene.
  • Paggini
    5.6k
    Osim ovih koje si nabrojao, Šahtar, Kranjčar, AEK, ovih par me istinski slomilo:

    Ispadanje u Ligu za bedaka

    Bio sam klinac tad, dovoljno star da pratim i pamtim utakmice, a dovoljno mlad da živim u iluziji nepobjedivosti Dinama. Ovo me slomilo kao klinca, baš sam shvatio osobno taj poraz od Belupa i dok su dida, stari i oba strica satima psovali majku i ovome i onome, ja sam šutio pokušavajući shvatiti šta se događa. Bilo je teških par mjeseci branjenja Dinama od lokalnih tovara na igralištima diljem mog malog grada.

    Modrićevo "Ne sjećam se"

    Opet slično, bio sam klinac/tinejdzer kad je Modrić bogovao HNLom, repkom, pa kasnije i EPL-om. Bio mi je stvarno herojčina, ikona, igračina i shvatio sam to njegovo svjedočenje jako osobno i jebiga, ostatak života će biti to "Najveći je svih vremena ALI..." Jebiga.

    Svi ti Heerenveni i PAOKci i nedosanjana proljeća

    Bolilo je svaki put jebački, ali se dosta ublažilo nakon zadnjih 6 godina.

    Newcastle

    Prva konkretna sjećanja u životu su mi Dinamo. Dvije utakmice protiv Partizana pa ova protiv Newcastlea. Sjećam se tog gola i potpunog muka koji je nastao u sobi i mog starog koji se dan poslije vratio s utakmice slomljen. S jedne strane mi je to bila prva trauma od Dinama, iako ju nisam bas mogao pojmiti kao klinac, ali s druge strane je sigurno podsvjesno doprinijela ovoj patološkoj ljubavi koju imam danas, tako da nije sve loše.

    Loksa na Maksimiru ove godine
    Najsvježija trauma i potpuni kolaps mi je to bio. Bauljanje Maksimirskom, očaj potpuni. Sjedanje u Dvorište, sam sa sobom. Užas, užas.
  • NitkoBitan
    11.7k
    Heartbreaking moments mi je gledanje svake utakmice Mamicevog Dinama u Ligi prvaka kad znas da nemas nikakve rezultatske ambicije i da u drugom poluvremenu obavezno ubacujes nekog klinca da napravi par driblinga kakao bi se prodao.

    PAOK me nije pogodio jer smo igrali miki maus natjecanje. Pisanje BBBa po Ateni mi je ublazilo ispadanje od AEKa tak da ne zalim previse ni za tim. Pogodio me X na Maksimiru protiv Salzburga i Bockajeva precka na samom kraju utakmicu kao i kukavicka igra tamo u Austriji iako smo uz malo vise hrabrosti mogli bez problema odnijet pobjedu.
  • Krizy
    35.1k
    Dosta toga je spomenuto, pa ću ja napisati šugava Benfica 2019.
  • Mulec86
    389
    Werder obje
  • über alles
    1.4k
    Nece se puno ljudi slozit oko ovog ,al vidin gol ludogoretsu u 98.
  • agramZ
    2.3k
    dinamo - ludogorec 3:2, 25.7.2012
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.