• Krizy
    36.5k
    "Moramo se dobro pripremiti za te utakmice. Dinamo je težak protivnik. Navikao je igrati u Ligi prvaka pa nam neće biti lako. Trebat ćemo dati sve od sebe kako bismo prošli dalje", napomenuo je Isco.
  • Sibirski plavac
    1.4k
    Sportske o prijavi igrača za Betis:

    "Postoji još jedan način da Dinamo dodatno proširi svoju europsku listu, a to je tzv. B lista, na koju dolaze mladi igrači (rođeni nakon 1. siječnja 2002.), a koji su produkt klupske nogometne škole. Njihov broj je neograničen i svaki ih klub može prijaviti do 24 sata prije svake utakmice. Na tu listu Modri će prijaviti Morena Živkovića, koji je uhvatio mjesto u udarnoj postavi. Međutim, tko će biti ta trojica za A listu? U Dinamo su osim Živkovića ovog zimskog mercata stigli Hoxha, Ogiwara i Brodić, a Theophile i Ademi nisu bili prijavljeni za Konferencijsku ligu u kojoj su najesen Modri izborili utakmice s Betisom. Dakle, sve je jasno, od ove petorice (jer će Živković na B listu), Jakirović se mora odlučiti za - trojicu!

    Nekako je logično da na prijavi budu Hoxha i Ogiwara, nova pojačanja za lijevu stranu, novo krilo i novi lijevi bek. Isto tako je logično da s prijave ispadne Fran Brodić, jer Modri imaju dvije špice, Petkovića i Kulenovića. Slijedom te logike, ostaje odluka “Theophile ili kapetan Ademi?”. Obojica su sastavni dio udarne postave, obojica su bitni, krucijalni igrači. Kad bismo opet u priču uključili logično razmišljanje, onda bi za Konferencijsku ligi trebao biti prijavljen Theophile, a trebao bi otpasti - kapetan Ademi!

    Naime, Dino Perić nije prošao rovinjske pripreme kako spada, imao je probleme s koljenom i vjerojatno neće biti idealno spreman. Maxime Bernauer nije čovjek koji se nametnuo. Stopera naravno mogu igrati Mauro Perković i Stefan Ristovski, ali iskusni Rile će po svemu biti desni bek, dok će Perković biti alternativa za lijevi bok. Ili, da ne duljimo, Theophile djeluje sjajno, on i mladi Živković su glavni stoperski par."
  • Praskaton
    1.8k
    Ja mislim da tu ispadaju Brodic i Ogiwara.U defanzivnijoj varijanti ionako ce tu igrat Perkovic dok se japanac ne prilagodi.
  • Bosskovitz
    7.5k
    Realno, dobro su napisali u Sportskima, ispasti bi trebali Brodić i Ademi. Za Brodića je jasno zakaj, a na Ademijevoj poziciji smo najpopunjeniji i ako s i malo optimizma gledamo europsko proljeće (kaj je prilično upitno jer trenutno imam dojam da je Betis u ECL većini bitan kao Ponikve u kupu) onda bi on trebao biti izostavljen, a Ogiwara uključen tako da imamo normalnu ekipu na kojoj svatko igra na svom mjestu. To je nekaj kaj bi Ademi u razgovoru jedan na jedan s Jakirom trebao predložiti, jer u nekoj većoj shemi stvari vjerojatno ima podjednak autoritet u svlačionici, ako ne i veći. I sve to je pod pretpostavkom da ne dođe više nitko u ovom prijelaznom roku do 2.2., a dojma sam da bi mogao.

    A ako nemamo optimizma, ako se mislimo što bezbolnije riješiti tog Betisa da se možemo fokusirati na HNL, onda je i tako svejedno.

    EDIT: Ovo je možda adekvatno i za temu o nepopularnim mišljenjima, ali imam osjećaj kako smo se svi mentalno pomirili s tim da ćemo ispasti od Betisa, a onda sav fokus prebaciti na bitku u HNL-u. Malo tko uopće spominje kaj će biti ako prođemo Betis? PAOK, Brugge, Viktoria, Maccabi... imamo 50% šanse izvući slabijeg protivnika od ovog sada i ako prođemo Betis nije nerealno da igramo Europu sve do 18.4., da ne "copram" s polufinalom ili nekaj više.

    Znam, u ovom trenutku to se ne čini jako realnim, ali je puno previše realno za scenarij o kojem jedva da itko razmišlja.
  • Majki2111
    2.6k
    Pratim Betis Barcelona. Stojim uz ono kaj sam rekao. Defanzivni dio ima je slabija strana. Njihovi prednji igrači nemaju voljni moment vraćati se kontantno u obranu. Naprave pritisak ali brzim protokom ispadnu i krenu šetat i postanu promatrači i efwktivno imaju 2-3 igrača manje u obrani. Kordinacija centralnih veznih i obrane slaba. Barcelona konstantno traži međuliniju i okomicu. Kad su primili gol napravili su grešku u preuzimanju.

    Ova ekipa je puno jača prema naprijed. Razumije nogomet. Imaju jake napadače i bekovi uvijek visoko dolaze. To se može iskoristit za pokrenut kontre na stranama. Mogu lako stvoriti opasnu šansu kad su u zadnjoj trećini.

    Barcelona ih dominira.


    Da se mene pita ja bih im probao uzet loptu i nametnuo se već tamo. Očekujem li to? Ne. Očekujem nas u srednjem bloku i pokušaja na kontre.

    Uopravo Barca imala drugu gol šansu. Hrpetina prostora između vezne i obfambene linije. Bit će prostora za vezne naše iz drugog plana. Morat će se to radit...

    Ne smijemo se bojat jurnut prema naprijed. Ali niski blok ne dolazi i obzir. Pa ni kod njih. To je ekipa koja se preugodno osjeća u protivničkih 30 metara. To joj je najjača strana.
  • Mali dioničar
    14.2k
    Da se mene pita ja bih im probao uzet loptu i nametnuo se već tamo.Majki2111

    Posjed Dinamo-Plzen Dinamo 72%, Plzen-Dinamo Dinamo 66%.

    Rezultat 0 0 2 0:2
  • Majki2111
    2.6k
    Da kad nismo igrali okomito. Niko nije rješavao utakmice. Po meni nerelevantan podatak.

    A opet nepoznanica mi je kako ćemo mi izgledati. Sve ćemo vidjet za 2 dana.
  • Mali dioničar
    14.2k
    Da kad nismo igrali okomito.Majki2111

    Whereas possession is associated with structure, control, intricate movements and purposeful attacking, direct is often derided as a less aesthetically pleasing form of football. It's simple, less intricate and more easily replicated. There's also the reduction of direct play to a hit and hope Route 1 philosophy.

    Dakle, na hrvatskom. Igra na posjed nema u sebi veliki postotak okomitih pasova jer nije moguće držati posjed uz konstantno okomitu igru.

    Ako misliš da Dinamo može replicirati Barcelonu ili City i držati posjed pa kad neki Messi ili Neymar ili Haaland ulazi u prostor pa mu se daje okomiti dozirani pas, dosta si optimističan.
  • Keyser Soze
    8.2k
    Isco je u bolesnoj formi, težak posao za naše stopere.
  • Nolifer
    6.7k
    Zato bi trebalo za Isca postavit bunker, pa di će Isco pored stijene KTCa, taj ga pojede za doručak
  • Majki2111
    2.6k
    Da slažem se s ovm. Al mi smo jesenas igrali nikako. Silovali međuliniku do iznemoglosti. Niko nije ulazio u prostor. Bez dubine.

    Nadam se da se Hoxhom to mijenja.

    Evo Betis ušao bolje u drugom poluvremenu, agresivnije i zabili 2 komada. Opasni su prema naprijed, ali daju prostora da im se naudi defintivno.

    Očekujem od naših nogomet na kontre tamo. Srednji blok. Ali očekujem definitvno kontinuirane napade ili bar pokušaj za istim. Reposjed. Ne očekujem da se odmah regrupiramo u zonu. Očekujem pokušaje kombinatorike naših uz ulaske veznih iz drugog plana.

    Ne očekujem predefanzivni nogomet od nas.
  • Nino Bule
    11.5k
    Bogumi jako lijep gol felixa, sanjam dane kad ce baturina pocet ovako elegantno trpat
  • dinamozivivjecno
    1.6k
    Ja ocekujem da cemo tamo igrati slicno kao sto smo igrali protiv Seville u gostima, da stvaramo sanse preko kontri i da probamo sacuvati mrezu netaknutom radi sto vecih sansi za prolazak u uzvratu ali opet Betisu je ova KL jedina sansa za europu iduce sezone i grist ce od prve minute. I Btw, slazem se sa vecinom ovdje Hnl je bitan i prioritet je osvojiti ligu ove sezone, ali se ne slazem sa ovima koji pisu da je KL nebitno natjecanje i da to trebamo igrati sa juniorima, dapace jako je bitna iz dva razloga:
    1.Skupljamo bodove za koeficijent
    2.Igramo proljece u europi 3 put u 4 godine i vec imamo nekakav ugled u europi kojeg bi bilo steta rusiti, ok ako ispadnemo nista se nece desiti ali zasto nebi probali proci dalje i izboriti se dokle god ide.
  • Kujtim Shalla
    2.1k
    Gledam sinoć tekmu protiv Barce. Dobar Betis zaista. Ali imam dojam da ih možemo i moramo iskontrirsti sa baturinom, petkom da se vrati po loptu i otvori prostor takiju, Hoxhi. Ima prostora i možemo se sa njima igrati. Jedva čekam
  • Droljo
    5.1k
    Dečki, svaka čast na optimizmu. Ja još pamtim poraze od gorice, tovara i sl. ekipa. Daleko smo mi od betisa ali nikad se ne zna. Šansa postoji čim smo tu i idemo se potući muški pa šta bude!
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.