• Mali dioničar
    14k
    @Eduardo pokrenuo si izvrsnu temu…

    Da se odmaknemo od današnjih strasti vezanih za trenutnu sezonu, a koje su sasvim legitimne i normalne, mislim da klasici HNL-a zaslužuju svoju temu.

    Bilo je puno legedarnih trenera, igrača, klubova koji zaslužuju malo nostalgični, ali opet realni pogled sa vremenske distance.
  • Eduardo
    17.3k
    Evo malo HNL romantike. Momčad Varteksa koja je u Birminghamu pobijedila Aston Villu; Stoje s lijeva: Karić, Mađarić, Kastel, Režić, Bjelanović, Kristić; Čuče: Mukaj, Granić, Sabolčki, Hrman i Mumlek.

    sUs37OZ.jpg
  • thomas22
    256
    Pokojni Sabolcki na slici, strasan decko i nogometaš,dobro sam ga poznaval. Na dan nesreće potpisao ugovor s dinamom i sve mu je bilo otvoreno u karijeri. Po meni je bil bolji i perspektivniji igrac od Darija Srne i vjerojatno bi on bil prvi bek reprezentacije pa je i pitanje kak bi se razvila karijera Srne da Sabolcki nije nastradal.
  • Krizy
    35.5k
    25.09.2003. Kamen Ingrad je u Velikoj pred 10 000 ljudi odigrao 0:0 protiv Schalkea u Kupu UEFA-e. U uzvratu je Schalke dobio s 1:0 golom u 77. minuti.

    NK Kamen Ingrad: Mario Galinović, Šime Kurilić, Valerio Balašković, Ivo Smoje, Damir Vuica, Sergej Jakirović, Davor Bjasić, Krunoslav Rendulić, Mario Kralj, Zoran Zekić, Aleksandar Kopunović.

    FB-IMG-1700570421148.jpg
  • Eduardo
    17.3k
    šteta što na slici nije ekipa Kamena koja je istrčala u Gelsenkirchenu. Strašna momčad. Inače, to je bila prvu europska utakmica Schalkea na 'AufSchalke Areni'.

    Evo i neka idealna momčad sastavljena od igrača koji su nastupali za Kamen u šest prvoligaških sezona, uz još nekoliko respektabilnih imena na klupi... npr. Radoslav Gusić, Mario Kralj, Mario Čižmek, Joško Popović, Aleksandar Kopunović, Edin Šaranović, Valerio Balašković, Šime Kurilić, Ante Crnčević (baca malo na Verona na slici), Ivan Turina... strašno kakvih je tu igrača prošlo. Koju godinu nakon Schalkea u sklopu Intertoto kupa gostovao je u Velikoj i Spartak iz Moskve, nije se namučio kao Schalke, ali nije se Kamen ni osramotio.

    Još i dan danas mi je žao tog kluba.

    dPtkWhQ.jpg
  • Imamo Dinamo
    3.2k
    uz još nekoliko respektabilnih imena na klupiEduardo

    Ali i na trenerskoj klupi. Dosta trenera koji su/su bili u HNL - Profa, Zekic, Rendulic i Smoje
  • Krizy
    35.5k
    Kad smo kod Kamen Ingrada, s gostovanja u Velikoj
    nk-kamen-ingrad-0a1c0a57-baea-40ec-a4c8-6184f877231-resize-750.jpg
  • IstokKa96
    556
    Cibalia - Obilić 3:1 Intertoto kup i Segesta cijelu 'sezonu' Intertoto kupa, a posebno finalna protiv Silkeborga.
    "Mali", a Veliki Hr klubovi i rezultati i dosta jakih igrackih imena u oba kluba.
  • NORTE
    9k
    u sklopu Intertoto kupa gostovao je u Velikoj i Spartak iz MoskveEduardo
    Sjećam se Schalkea, to sam gledao, ali Spartaka u Velikoj ne.
    Ima li igdje išta o tome? Jesu bili njihovi navijači?
  • masacusec
    3k
    22.travnja 2006. Prije tekme jebena drobilica u jednoj birtiji u požegi...
    Nostalgija za Velikom!!!
  • Diplomirani Znalac
    3
    Momci jel ima netko clanak gdje Uremović kaze da je Dinamo najveci hrvatski klub? Ne mogu ga pronaci. Hvala!
  • Imamo Dinamo
    3.2k

    Nemrem nac clanak nigdje, ali sam nasao s instagrama dinamozag2 di je on to citirao. Nasao sam jedan intervju koji je blizu ovog posta sto se tice datuma, ali ne pise ovo (provjerio sam i izvorni clanak od tog dana, za slucaj da nije to izrezano u zadnjih par mjeseci, ali nisu bas toliko bolesni)

    https://www.instagram.com/p/CFEi71un2zF/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

    Ovo je taj clanak
    https://sportske.jutarnji.hr/sn/nogomet/reprezentacija/hrvatska-dobila-jos-jednog-beka-stopera-kapetana-uglednog-kluba-ovo-sto-mi-se-dogada-je-nestvarno-15017198
  • Maksim Maksimirski
    4.5k
    Klasici kojih se sjećam:

    finale kupa uzvrat: Varteks- Rijeka 5-1 (prva završila 0-4 za Rijeku, Dalić bio trener Varteksa)

    Cibalia - Dinamo 3-4 (ključna utakmica te sezone, Dinamo gubio 2-0, Kruno uveo mladog Tomečaka koji je zabio 2 gola, pobjednik odlučen u sudačkoj nadoknadi, možda i najveći klasik u povijesti lige s obzirom na važnost utakmice i tijek rezultata)

    Rijeka - Istra 3-3 iz 2018. (možda nije bila toliko važna utakmica ali je bila jedna od najvećih ljepotica u povijesti lige...HNL na vrhuncu, tempo utakmice na nivou liga petice, za Rijeku hattrick zabija Heber a za Istru 2 gola Mierez...ne znam sjeća li se još netko koliko je ovo bila dobra utakmica)

    Hajduk - Dinamo finale kupa 2009. kada je bilo 3-0 i 0-3 pa penali. Teško može biti išta slađe nego uzeti trofej na punoj Poljudu na penale i to nakon što su ovi stigli 3 gola zaostatka i kad se činilo da će oni u psihološkom naletu uzeti kup

    Hajduk - Lokomotiva 2-2 na Poljudu prije 6-7 godina. Zadnjih 20 minuta je bilo ludo. Povela Loksa pa ušao Hugo Almeida i golom u 90. za 2-1 okrenuo utakmicu, tribine u deliriju, slavi se pobjeda a onda Lokomotiva u zadnjem napadu utišava Poljud.

    Bilo je još nekih zanimljivih utakmica, recimo iz pretprošle sezone 3-3 sa Rijekom na Rujevici ali ove gore su ostavile jači dojam na mene.
  • Fićo1986
    972
    Cibalia Dinamo,ako se ne varam 2007 godine? Ima li tko kakvu snimku?
  • Maksim Maksimirski
    4.5k
    2009. Ima na You Tubeu snimka cijele utakmice.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.