Comments

  • Europski koeficijent
    Da mi je netko rekao da ću u finalu LP navijati za Real, rekao bih mu da ne vjerujem da će Zvezda doći do finala.
  • Trener - Sergej Jakirović
    Bilo bi odlično da je nama trener najveći problem. Netko kaže da imamo najbolji kadar u HNL-u i da osvajanje HNLa nije mjerilo, ali treba biti pošten pa reći da prvenstvo osvajamo s +10 u odnosu na drugu najbolju Rijeku u povijesti i +20 u odnosu na najskuplji i najforsiraniji Hajduk ikad. Osim toga, imali smo najveću ludnicu u klubu unazad 20 godina koja je trajala sve do ožujka.

    Osobno, puno sam manje ostrašćen s prvenstvom u džepu i ovaj kup sam gledao bez nekog stresa. Logično je da smo igrali 4-2-3-1 jer nam je 3-5-2 pročitan i neiskoristiv za jače ekipe. Odradio je svoje sa slabijima i to je to. Mene brine ono što vidim od igrača, tu zaista ima ozbiljnih limita.

    Jakir mi djeluje kao da je ova sezona izvukla svu krv iz njega. Ni traga onom odlučnom, energičnom čovjeku s početka mandata. Od jako lucidnih do potpuno generičkih odgovora na press konferencijama, lice odaje neku nesigurnost. Sigurno je dijelom i zbog majke. U ovoj sezoni je ušao u more kompromisa, svoju ideju sa ovim rosterom nije mogao provesti, a u ovom nogometu koji se morao igrati on nije na svom terenu. Prelazak na 3-5-2 nam je donio dobru igru i pobjede protiv slabijih, karakter i iskustvo su iznijeli Poljud i Rujevicu u prvenstvu. Ako će ga se ostaviti, onda se treba stati iza njega, ne riječju nego djelom i selektirati ekipu koja će ga slijediti. Naši senatori imaju svoj stil kojeg neće mijenjati neovisno od trenera, a ugled koji su zaradili među nama jamči da ih se neće prozivati taman ne napravili ništa. Npr. Petko, Bog i batina, ali u potpunosti se ignorira da je on naš glavni ofenzivac koji u zadnjih 7 utakmica ima 1 gol, 0 asistencija i more nelogičnih poteza u polju. Kapa do poda za slobodnjak, došao kao voda u pustinji, ali ne može se taj 1 gol rastegnuti preko 650 minuta bez učinka.

    Želim reći, treba nam popriličan rebuilding. Koliko mogu Stojke, Kačavenda, Rog koji imaju kvalitetu je jedno pitanje, drugo je koji su to novi koji će doći jer u ekipi ima stvarno limitiranih igrača.

    Vjerujem li da Jakir može biti taj koji će, uz upravu, napraviti posao? Vjerujem da može, ako se stane iza njega kako sam ranije napisao.
  • Europski koeficijent
    Ne brinite, neće UEFA ništa prepustiti slučaju. Ako do ove situacije dođe, a nadajmo se da neće jer ćemo mi kretati iz play offa, podgrupe će se formirati i AEK neće biti u našoj podgrupi nenositelja.
  • KUP - Finale - Dinamo Zagreb vs. Rijeka - 15.05.2024. - 19:00h - Stadion Maksimir, Zagreb
    Ono što ja vidim da piše je:

    cono riječ koje love godine!

    Zanimljiva poruka u svakom slučaju.
  • Dinamo Zagreb 2023./2024. - O svemu pomalo
    aj molim te objasni mi kako se iskopa ovakav podatak? :smile:
  • 2.HNL
    hahahahaha, kakav car! Upravo je rekao igračima da ima 2 golmana i jednog napadača i da je svima ostalima otkaz ako izbore ono za što se bore sljedećih par tjedana :lol:
  • 1.HNL 2023./2024.
    Ješe kaže da je Duarteov crveni "rame o rame"?! Prvi kontakt je Duarteova desna noga koja udara Hoxhinu lijevu.

    Još gluplji komentar je taj da Matkovićeva lopta ide na stranu zbog klizećeg i da je po njemu crveni?!?! Pa kako je uopće faul ako je klizeći usmjerio loptu???

    Čovjek je stručni sukomentator, a nije u stanju pročitati 2 članka i naučiti koja 3 rezultata trebaju Dinamu za Play off LP.

    Scoria vrati se, nedostaje tvoja energičnost i elokventnost.
  • 1.HNL 2023./2024.
    da, čisto zaleđe, ali ne strijelca. U zaleđu je bio asistent kod primanja lopte.
  • Dinamo Zagreb 2023./2024. - O svemu pomalo
    Od najnapetije ikad do standardne +10 u samo 2 vikenda. ABd Istra nastavi dobru formu pa bude i +20 od trećeg.

    Apsolutno sve iz ove sezone je stalo u 2 riječi - osvojiti prvenstvo! Bravo za sve od igrača, trenera do uprave i hvala im na tituli.
  • 1.HNL - 34. kolo - Dinamo Zagreb - Osijek - 11.05.2023. - 19.30h, Stadion Maksimir, Zagreb
    hvala za link. Već neko vrijeme me prati čudan osjećaj praznine gledajući naše utakmice, ali nikako definirati što je. Ovaj video mi je otvorio oči.
    Kad sam vidio Alena Peternaca iza glavnog trenera, sve je sjelo na svoje mjesto. Mislim da sam se napokon riješio traume :smile:
  • Nogometni dresovi
    :up: za dizajn Castorea.
    Baš su napravili lijepe, a jednostavne dresove. Drže se tradicije i ubace par detalja, upravo tome se nadam i kod nas.
  • 1.HNL 2023./2024.
    do zadnje rečenice mi se post činio kao zgodan cinizam, a ona mi ostavlja dojam da si barem dijelom ozbiljan. Šta je mogao nego ići na pobjedu?! Ni s njom ne bi bio favorit do kraja, a za bod u ovoj situaciji baš vrijedi ona - jedan k'o nijedan.

    Sopić kao pojava mi je osvježenje u HRV nogometnom i javnom životu. Ježim se od bezličnih likova kojima je "lopta je okrugla", "ispoštovali smo sve što smo dogovorili" i "utakmica je bila tvrda, prava prvenstvena" vrhunac javnog nastupa. On mi u ovoj svojoj "pomaknutosti" djeluje autentičan, imam osjećaj da kući ženi odgovara isto kao pred mikrofonom. Nije lud, zna biti pragmatičan i proračunat u vođenju utakmice, a to mu nimalo ne zamjeram. Prema Dinamu uvijek korektan, koliko sam vidio samo je hajduk znao bocnuti tu i tamo, kao i Istru gdje je bio u pravu.
  • 1.HNL 2023./2024.
    Kako je Sopić zabio autogol sa Zmajevim gnijezdom :smile: . Sinoć mu novinar nakon utakmice 3-4 puta provukao Zmajevo gnijezdo, Jakiru isto tako. Imam osjećaj da sam danas pročitao 15 članaka o tome.
    Obilježio ih je za sljedećih par godina, kad god ne pobijede bit će - palo Zmajevo gnijezdo.
  • Marko Rog #14
    Zbog ovog čovjeka sam neobično sretan. I zbog njega osobno i svega što donosi Dinamu. Samo mu Bože zdravlje!
  • 1.HNL 2023./2024.
    U Croatia Osiguranju u Ljubuškom plavi i bijeli tabori prije svake sezone bace okladu tko će biti prvak. Ulog je večera na kraju sezone, janje ili što već dogovore. Naravno, oklada mora imati smisla pa se hajduku da 9.5 bodova hendikepa. Znači, mi na +10 i plavi se goste besplatno.
    Ne znam jesu se u toku ove sezone mijenjali hendikepi i ponude, ali oni su jedna od prvih stvari koja mi je pala napamet kad smo otišli na +10.

    U svakom slučaju, dobar tek plavoj braći!