• JakovK6
    318
    Hoće li Denis izraziti ne zadovoljstvo zbog ovog transfera? Tko zna šta ovaj Bjelorus misli o ratu u Ukrajini...
  • scooniepenn
    7.4k

Nije bitno sto je nekome logicno, vec sto je po hrvatskom pravopisu. Hrvatski je jezik koji ima svoje egzaktnosti pa se tako istocnoeuropska/slavenska imena i prezimena i gradovi po pravilu pisu u hrvatskoj inacici (zato su Boskov, Molcan, Varsava, Kijev, Dnjepropetrovsk i sl.).
  • Bosskovitz
    21.4k
    Ja smatram da je ova "engleština" duboko pogrešna jer bi onda za početak sve naše ć trebalo pisati ch. Ne bi smjela vrijediti jedna pravila za naša imena, a druga za ostala slavenska. Hoćemo onda Srbe i Bosance pisat engleštinom.deda

Srbi i Bosanci se koriste latinicom i ćirilicom pa nema potrebe za transliteriranjem jer koristimo njihove latinične verzije, za razliku od istočnih Slavena. Ista stvar je bila i kod Kravtsova, a sjetit ćeš se svojedobno i kod Mykhaylichenka - ljudi iz Rusije, Bjelorusije i Ukrajine svoja imena na latinici koriste u međunarodnoj transliteraciji i preferiraju tu verziju. Ne vidim problem u tome da im klub to omogući ako tako žele.

Pravila hrvatskog jezika za transkripciju i transliteraciju naprosto ne odgovaraju prirodi upotrebe u današnjem vremenu. Nigdje nećeš vidjeti da netko kineskog predsjednika u Hrvatskoj napiše Ši Đinping, iako je to ispravna primjena pravila hrvatskog jezika.
  • deda
    48.3k
    Nemam problem s igračem ako želi da mu prezime piše na određeni način, al za mene je on Molčan.
  • Sajla
    23.9k
    Ši ĐinpingBosskovitz

iskreno, mislim da bih pukao od smijeha da vidim ime našeg Koreanca napisano kao Đinvu Đon :lol: (valjda sam ispravno pročitao Jinwoo Jeon?)
  • Masto
    2.2k
    Dok nisam vidio kako mu prezime na cirilici pise mislio sam da se molchan čita molhan
  • Krizy
    76k
    Vodio sam se službenom stranicom Dinama gdje piše Kirill Kravtsov, pa sam i njega i Bjelorusa napisao kao što su na službenoj stranici.
  • Fatos Beqiraj
    3.3k
    Treba hnl snimiti onaj video ko premier liga di igraci izgovaraju svoje ime i uz to ubaciti da napisu
  • Zvonkec
    630
    bugar sigurno nije boškof di si to izmislio a ni rus nije kravcof to bi bilo germanizacija slavenskih prezimena npr Davidoff I sl
  • Medvedgrad
    955
    bugar sigurno nije boškof di si to izmislio a ni rus nije kravcof to bi bilo germanizacija slavenskih prezimena npr Davidoff I slZvonkec

Poslušao sam na google prevoditelju kako se izgovara.
  • Zvonkec
    630
    to ti je i odgovor čuj Google translate, npr susjed s mora je rus kaj je najbolje živi u njemačkoj pa nikad u životu nije reko da se zove bodirof nego bodirov, inače poznat je ruski pisat čehof ili poznati bugarski nogometaši hristo stoićkof, krasimir balakof i dimitar berbatof svašta
  • Medvedgrad
    955

https://youtube.com/shorts/F71rhjsHD7Y?is=F9_sAwBMDGAUGW65
    U ovom videu hokejaš koji se preziva isto kao naš Rus Kravtsov daje gol. Ruski komentator ga dvaput naziva "Kravcof".

U ruskom, ako se riječ piše sa zadnjim slovom "v", to slovo "v" se čita "f".

Edit:
    https://youtu.be/XvP1ZuFFjng?is=9SnsG3tyB77szLIR
    U ovom videu na bugarskom, u prvoj sekundi, i kasnije u 26. sekundi voditelj kaže Berbatof.

Edit 2:
    https://youtu.be/wO9G8xTtsIQ?is=rDAtxmKYBxE0JN0r
    Neki bugarski sportski podcast. U prve 2 minute: voditelj oko 1:10 kaže Stoičkof, a oko 1:33, drugi voditelj kaže Krasimir Bala'kof.
  • DerHerrKool
    1.9k

To se tebi čini. To ti je kao kad ekipa zna reći novci da zvuči kao nofci. I to samo drugi put kad kaže. Prvi put je skroz čisto v na kraju. Probaj poslušati nekoliko puta samo prvi i budeš čuo.
  • Zvonkec
    630
    onda je i aki rahimofski
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.