• Navijač Dinama
    12.8k
    dosadni ubacajiNitkoBitan

U drugom poluvremenu da, iako je penal skrivljen iz jednog od tih, a u prvom su imali dvije top šanse iz ubačaja, samo Pickford maestralno isčupo.

puno momčadi koje bi cijelo drugo poluvrijeme s igračem manje tamo preživjeleNiko1986

Kad bi se Borba za Staljingrad opisala u nogometu, ovako i ono naše kući na Maksimiru protiv Cheldea bi nekako zamišljao i opisao.
  • Džudžan86
    329
    Top utakmica, englezi na kraju zasluzeno, meksikanci osim par flipera nakon ubacaja dosta jalovi prema naprijed u 2.pol s igracem vise
  • db-izbjeglica
    21k
    Englezi zasluženo, mada sam navijao za meksikance.

Mislim, meksiko je imao igrača više od 54. minute, nisu poštenu šansu složili. Ništa nisu napravili osim hrpe isforsiranih ubačaja.

Na utakmici je po meni bio jedan odličan primjer VAR-a, ali je bio i jedan grozan primjer primjene VAR-a.

Odličan primjer je bila primjena prilikom crvenog kartona, gdje je sudac jednostavno propustio dosuditi nešto izrazito očito i jako, jako opasan start.

Grozan primjer je po meni bio uplitanje VAR-a kod penala za meksikance. Da, tamo je bilo elemenata za penal, ali intenzitet nije nešto posebno jak. Neke stvari ipak trebaju ostati na procjeni koja je donešena u realnom vremenu, jer je to onda "nogometna odluka". Da je sudac to dosudio odmah, ne bi ništa rekao, ali ovo je nešto u sivoj zoni. VAR nije za sivo, VAR je za crno ili bijelo.
  • Navijač Dinama
    12.8k
    Plus koliko nogomet gubi kredibilitet i a suci snagu relevantnostii se može navest na primjeru "hrvanja u 16ercu". Uz to sto se svaki sudac tumači ruku po svojim nekakvim imaginarnim pravilima, tako i prekršaje i određivanje granice dozovljenog za isto.

Primjer, recimo to da svaki korner i ubačaj su prvenstveno Rice i Konza ponašali se tako da samo sto nisu skinili Meksičke igrače na golo.
    I onda dolazimo do naše situacije od neku noć, jedino je protiv nas iz takvog čega se iznjedrio kazneni udarac, odnosno pokazalo na penal(da se razumijemo, po meni je ono bio naivan/glup i olak penal), ali ako si već to tada svirao onda zašto se svi ne drže tih nekakvih pravila, ili ako ce se ovdje puštat i žmirit na mlaćenje kao ovi Englezi, koji još žešće hrvaju, skidaju dresove protivnicima i mlate ko interventna, onda si i tad trebao to pustit radi relevantnosti i kredibiliteta, a ovako zapravno nikom apsolutno ništa i samo praviš bezveze repove i navlači se na sebe nepotrebna mržnja.
  • db-izbjeglica
    21k
    Što se tiče ove svinjarije sa brisanjem crvenog kartona. Da sam netko odgovoran u belgijskom savezu, odbio bi igrati utakmicu protiv amera, ako će igrati "pomilovani" igrač.

Strašno do kud je to otišlo :monkey:
  • Nolifer
    15.3k
    Ma cijeli mundijal je postao sprdačina, ovo sa tim kartonom je samo dodatak tom cirkusu...
  • Mathiasovi Chageri
    8.5k
    Najavio sam prije prvenstva da kao netko tko simpatizira Meksiko i prati ih cijeli život, ne vidim tu pretjerano puno materijala za neki veći rezultat, no uspjeli su uz domaći teren i atmosferu riješiti sve ove egal protivnike gdje sam se bojao mučenja.

Nažalost, na prvoj “ozbiljnoj” ekipi su polomili zube. Obrana sinoć dosta loša, pogotovo desna strana, Montes i Sanchez. Mora ipak prezelen još za neki veći doprinos u ovakvom meču, a ruku na srce s Luisom Romom možeš na Češku, Englesku baš i ne.

Sve u svemu za Meksikance će ovo biti častan poraz jer sudeći po reakcijama oni su “poklonili dva gola” i probili prokletstvo prve utakmice knockout faze, no činjenica je da i dalje ostaje prokletstvo osmine finala za Meksiko.

Vidjet ćemo idući ciklus i hoće li se pojaviti neka bolja generacija, neke glasine govore da bi se proširila Copa América na CONCACAF u idućem izdanju pa će biti jakih turnira za njih, u u21 i u 20 ima par zanimljivih igrača, a ekipu od danas preuzima legendarni Rafa Marquez.
  • Ijayi Atiemwen
    6.2k
    Englezi su mi ovom pobjedom baš ubili radost daljnjeg gledanja prvenstva. Baš sam svim srcem bio uz Meksiko.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.