• Marktwain
    1.5k
    Yes, najjednostavnije i najbrže.
  • jakov1
    1.6k
    Prvo ide bitumenski premaz
    Onda ide bitumenska traka
    Ko će izolirat zid od loggie?
    Ko će ako neće Droljo Vlaga?
  • Mr Blue
    4.8k
    Zanima me mišljenje cijenjenih Zonaša o start/stop sustavu u autu. Zašto ostaviti, zašto trajno ugasiti, isplati li se?

Danas gradska vožnja, 3,5km, 6 puta se ugasio, odnosno 'hibernirao' kako se lijepo kaže...
  • Droljo
    28.1k
    Ja to ugasim čim sjednem u auto.
  • Bernard
    1.3k
    Skraćuje radni vijek akumulatora,alternatora,po meni žešća glupost,zna se upalit tjst ugasit u vožnji.
    u firmi promijenili već hrpu akumulatora radi toga,nemamo neka pozitivna iskustva.
  • CISCO
    601
    Ja svoj gasim čim se ukrcam u auto.
  • Mr Blue
    4.8k
    Ok, Zona se čini poprilično jedinstvena po ovom pitanju, hvala svima na odgovorima. Ako postoji netko tko ipak ostavlja upaljen start/stop volio bih čuti zašto i je li primijetio kakve benefite od toga.
  • Pacho
    17.6k

Zene me na semaforu gledaju zadivljeno, a muskarci ljubomorno kada cuju kako se upali motor.
  • Droljo
    28.1k
    A gle, dere ti klima, svjetla, mjuz i kak može bit normal da agregat bude ugašen i sve to na bateriji. Kod paljenja se sve više troši i brže odlazi. Iz Volva su prije sto godina rekli da bi dali garanciju milijun kilometara da se ne mora gasit auto.
  • Mr Blue
    4.8k
    Ma gasim ga i ja, ali napravljen je nekako glupo i onda se nakon nekog vremena automatski sam upali, živcira me i vjerojatno ću ga odvest da ga trajno isključe.

S druge strane, pročitao sam negdje da su u novijim autima značajno popravili start/stop i da ne dolazi do trošenja motora kao prije i da se sad preporučuje zapravo ostaviti ga upaljenog jer sad samo štedi gorivo. Meni je to nategnuta priča, a vidim da je i većini ovdje, ako ne i svima.
  • Dino
    5.4k
    Okej je dok je auto pod garancijom pa ti zamjena i novi akumulator budu besplatni, ali čim završi taj period, zgasi ga skroz, nema benefita...
  • Facke
    8.2k

Vgasi start stop. Vise stete nek koristi imas od toga.
    Trosi ti akumulator bezveze. Saki put kad se auto gasi/vuzge ti se trosi jeden ciklus.
  • jedan u nizu
    18.2k
    Danasnji start/stop sustavi su nesto napredniji nego oni prvi koji su bili.
    I akumulatori su bolji sada i rade se posebno za aute sa tim sustavima, pa nije da se olako trose ili nesto.

Nebih rekao da je nesto problematicno oko njih, ili stetno, ali isto tako ni ja ga ne koristim.
    Svaki put kad sjednem u auto ga iskljucujem zapravo, ali najvise jer se odmah prebacujem u ''sport mode'', a u njemu automatski nema start/stopa. Primarno to radim zbog snage i ubrzanja, dok mi je gasenje tog sustava samo plus.

Zena kada vozi auto uopce ne dira start stop, i nisam primjetio neku razliku u icemu :chin:
  • Dino
    5.4k
    Svaki put kad sjednem u auto ga iskljucujem zapravo, ali najvise jer se odmah prebacujem u ''sport mode'', a u njemu automatski nema start/stopa. Primarno to radim zbog snage i ubrzanja, dok mi je gasenje tog sustava samo plus.jedan u nizu

IMG-5525.jpg
123456Next
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.