• Niko1986
    6.3k
    S danom zakašnjenja otvaramo temu za utakmice s Istrom i Varaždinom. Nadamo se da će podcast u ponedjeljak biti slavljenički pa sva pitanja vezana za te dvije utakmice, ali i cijelu sezonu ostavite tu.
  • dragošlapa
    76
    Jel vam bolji Beljin gol protiv Istre ili jedan od ovih protiv Varaždina?
  • Paggini
    80.9k
    Dečki najdraži, bez ljutnje ali editirao sam naslov teme da ne copramo bezveze!!!
  • Dzoni
    5.2k
    Često se potencira u medijima i na forumima kako HNL kvaliteta opada, da je svake iduće sezone nikad slabiji HNL itd. Smatrate li da je to istina i ako smatrate, kada je onda HNL bio najkvalitetniji?
  • ElDorado
    10.7k
    Malo sam dosadan ali ovo s Bennacerom je opet sprdačina. Kova nakon tekme s Istrom veli bit će za nedelju spreman. Osim što jede previše šećera i baklava kaj se dešava?!
  • ImotskiNKDZG
    146
    Ja smatram jednom od većih grešaka Zvone Bobana dovođenje Bennacera i plaćanje takvog djela plaće. Za te novce je se mogao možda kupiti Livaković sa oprostom zadnje rate koju Fener nije platio. Al tko radi taj i grješi. Dinamo Zagreb iznad svih!
  • Niko1986
    6.3k
    @Paggini vrati proslava naslova u ime teme!!!
  • Crni86
    21.2k
    Kolko pivi ste spili?
  • mosad
    2.5k
    Žuti karton @Paggini
  • Niko1986
    6.3k
    Ako ima još pitanja, šaljite
  • austrijanac
    10.9k
    Kad bi morali pogadat, kojih 5 je pred odlaskom nakon odlicne sezone?
    Vidimo li Šuntu u ozbiljnijim planovima do kraja sezone?
  • SanctaSanctorum
    221
    Pozdrav dečki, očekujete li priliku i neku ozbiljniju minutažu u preostalim utakmicama (osim derbija) za Zebića i Šuntu te mišljenje, ako do toga i dođe, hoće li se dati prilika mladom Horvatu ispred Varele pošto čujemo kako ju dečko radom, ali i kvalitetom definitivno zaslužuje (koliko sam čuo, prema nekima bolji od Varele)?
  • NVKOD
    11.8k
    Top 3 najljepša gola u sezoni?
  • mlinchica
    5.8k
    Sredina za sljedeću sezonu-> Mišić-Zajc-Stojković ili Mišić-Stojković-Vidović?

Proslava naslova -> trg ili ispod Maksa za oproštaj od stadiona?
    Ili možda domjenak?
  • Filip Međimurje
    1.2k
    OPREZ! PODUŽI POST!

Čestitke svima na naslovu, jedan od dražih.

Proljeće u HNL-u je bilo stvarno dobro i drago mi je zbog svih koji su sudjelovali u rekonstrukciji momčadi. Napravljen je ozbiljan reset i to se jasno vidi.

Sad kad je naslov osiguran, više me zanima sljedeća sezona, konkretno roster i politika dovođenja igrača.

Po meni je ključ ove sezone bilo čišćenje svlačionice i to što je Kova dobio roster koji mu odgovara, oko 17-18 igrača koje stalno koristi. S tim pristupom Dinamo može dominirati HNL-om.

Ali za Europu to vjerojatno nije dovoljno. Tamo treba širi roster, barem 22 igrača, s pravom konkurencijom na svakoj poziciji.

Tu vidim jedini minus. Ne kao zamjerku, više kao prostor za napredak. Kova zasad rotira uglavnom kad mora (umor ili ozljede), a manje planski. Primjerice, da je Bennacer bio zdrav, pitanje je bi li Stojković dobio minute.

Za iskorak u Europi mislim da treba drugačiji pristup. Ne da u HNL-u uvijek igra “najbolji u tom trenutku” (u Europi da), nego da se unaprijed zna da nitko neće igrati 100% minuta. Rotacije bi trebale biti redovne i planske.

Jer se lako dogodi niz pobjeda, ne dira se momčad, a onda prije Europe dođu ozljede i odjednom imaš igrače bez ritma. HNL u dosta utakmica može služiti kao priprema za Europu, dok u Europi treba ići s najboljima u tom trenutku.

Također, iako imamo mladu momčad, većina tih igrača je kupljena. Može se reći da smo razvili mlade igrače, ali ne baš iz vlastitog pogona. Akademija tek treba davati kontinuirane rezultate, ali tu naravno ne zamjeram ništa, jer tek sad kroz Dinamo II bi trebali vidjeti plodove.

Ako želimo dovoditi jača imena ili gurati klupske projekte, ti igrači moraju imati realne minute. Ne svi odjednom, ali da u svakoj petoj utakmici netko od njih starta. To bi protiv slabijih protivnika trebalo biti standard.

Ne bih volio da dolaskom jačeg igrača netko poput Stojkovića ispadne iz rotacije. Bolje je pametno raspodijeliti minute između više kvalitetnih opcija na istoj poziciji.

Uglavnom, za sljedeći korak treba jasan plan:
    - kako rotirati kad imaš dva jaka igrača na poziciji
    - kako svake godine ubaciti barem jednog mladog iz škole
    - kako održati širinu bez pada forme

Tog plana na jesen nije bilo, pa se išlo na čišćenje svlačionice i odgodu problema za kasnije (ok, i zbog financija).

Summa summarum, stožeru 9/10 za sezonu, da ne ispadne da samo kritiziram. Gledam dugoročno pa me zanima kako drugi to vide pa stoga molim komentar na ovu temu.

Najte kaj zameriti!
  • Antee
    1
    Prognoza kak cemo proc u kvalifikacijama
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url