• criticus
    6.3k
    Trenutno iskustvo kupovanja ulaznica za domaće utakmice je jako loše. Imate li u planu integraciju sustava za ulaznice u Dinamovu aplikaciju?
  • Niko1986
    5.7k
    Gospodin Metelko ipak ne dolazi u podcast zbog zdravstvenog stanja. Uz gospodina Szabu bit će dr. sc. Siniša Bogdanović, profesor umjetnosti i pročelnik odjela dizajna na Sveučilištu Algebra Bernays te predsjednik stručnog žirija za 4. dres.
  • Niko1986
    5.7k
    Gospodin Metelko nije mogao doći u podcast, ali nije htio da vaša pitanja vezana za društvene mreže ostanu neodgovorena. Poslao mi je odgovore u pisanom obliku pa tko želi može pročitati ono što ga zanima. Naravno da nije isto kao usmeni odgovor u podcastu, ali svakako sve pohvale Tomislavu na trudu i vremenu da proba odgovoriti na sva vaša pitanja. Ono što mi je poslao ću kopirati u cijelosti bez mijenjanja:

Prije svega, isprike što zbog zdravstvenih problema nažalost nisam mogao biti prisutan na snimanju podcasta, ali želio bih barem pisanim putem odgovoriti na pitanja koja su mi postavljena na Zoni, a na njih mogu dati odgovor.

ZASTO SADRZAJA NA DINAMO+ GOTOVO NEMA VEC 2 GODINE?
    Ne bih rekao da ga nema nego ga možda nije bilo u zadovoljavajućoj količini, ali u proteklih nekoliko mjeseci je napredak itekako vidljiv: imamo više prijenosa utakmica mlađih uzrasta, počeli smo s prijenosima utakmica veterana i ŽNK Dinamo (u skladu s pravima koja imamo), imali smo poveći broj zanimljivih sadržaja za vrijeme zimskih priprema, koprodukcije s UEFA-om, svakog tjedna objavljujemo ekskluzivne intervjue s igračima (Zajc, Mišić, Perez Vinlof, Livaković, Lisica) i bivšim igračima, a želja na je i upoznati navijače s ljudima koji su dio Dinamovog kolektiva, no nisu u prvom planu – tako smo npr. pričali s klupskom nutricionisticom Reyzis, skautom i analitičarom Minđekom, a plan je da s tim nastavimo.
    Radimo i na nekim novinama s tehničke strane te na produkcijskom planu s još više raznovrsnijih sadržaja tako da će se ovaj trend napretka sigurno nastaviti.

HOĆE LI DINAMO+ DUGOROČNO OSTATI ODVOJENA APLIKACIJA OD APLIKACIJE GNK DINAMO, ILI JE U PLANU POVEZIVANJE U JEDNU?
    Kratkoročno, sigurno će i dalje biti dvije aplikacije, no u budućnosti je svakako cilj integrirati sve zajedno – no nije moguće trenutno dati neki konkretniji odgovor na to.

OPSEŽNO PITANJE, ALI KAKO ĆE SE MARKETINŠKI ISKORISTITI ČINJENICA DA IGRAMO ZADNJU GODINU NA STAROM MAKSIMIRU?
    Ne možemo izlaziti s detaljima, ali sigurno će se iskoristiti – na inicijalnim planovima smo počeli raditi još prošle godine, što se više približavamo tom trenutku to će oni biti operativniji. Privremeni odlazak s Maksimira je once-in-a-lifetime trenutak, on je naš dom koji nam je svima drag i dostojno ćemo to obilježiti.
    U KOJEM SMJERU ŽELITE NASTAVITI BRANDIRANJE KLUBA I KOLIKO ĆETE VODITI RAČUNA O NJEGOVOJ POVIJESTI I SIMBOLICI ZA HRVATSKI NAROD? UKRATKO KAKO ZADRŽATI PREPOZNATLJIVE DOMICILNE ELEMENTE A OPET IMATI DOSTOJNU PREZENTACIJU KAO KLUB KOJI JE ZADNJIH GODINA POVEĆAO SVOJU VIDLJIVOST U EUROPI?
    Dinamo je članski i građanski klub, ponos Zagreba, simbol hrvatskog identiteta te čuvar ideala i vrednota koje su kroz burnu povijest preživjele od 26. travnja 1911. do danas i živjet će još dugo. Naša povijest je temelj Dinama, a izvrsnost i još jača prepoznatljivost naših USP-ova i Dinama kao kluba kakvim ga vidimo sigurno će biti još više naglašena.
    SMATRATE LI DA KLUB ČINI DOVOLJNO U INTERAKCIJI SA SVOJIM NAVIJAČIMA PREKO DRUŠTVENIH MREŽA ILI POSTOJI NEKI SEGMENT KOJI BI SE MOGAO UNAPRIJEDITI?
    Osobno, mislim da sve uvijek može biti malo bolje pa tako i interakcija preko društvenih mreža, ali već sada je na vrlo visokoj razini. Kad pogledamo brojke, vodeći smo klub po broju pratitelja, kvalitativno i kvantitativno prednjačimo u produkciji, integriramo različite kanale za dvostranu komunikaciju (npr. trenutno na Instagram storyjima navijači biraju najljepši dres kroz povijest, uskoro će birati i dizajn samog četvrtog dresa) i uvijek pokušavamo inovirati, probati nešto novo i osvježiti tu interakciju zanimljivim sadržajima.
    ŠTO PLANIRATE NAPRAVITI KAKO BI SE KLUB PRIBLIŽIO NAŠIM NAJMLAĐIM NAVIJAČIMA, DLAND MI SE ČINI KAO OK POČETAK ALI S OBZIROM DA SE SADRŽAJ DANAS KONZUMIRA PREKO MREŽA, IMA LI ŠANSE NEKAKAV DINAMO KIDS KANAL I POVEZIVANJE SA ŠKOLAMA, VRTIĆIMA ILI UDRUGAMA KOJE SE BAVE DOBROBITI DJECE?
    Svakako nam je želja da srce svakog djeteta u Zagrebu kuca plavo od onog prvog dana i na tome aktivno radimo. Projektom 'Od malih nogu za plavi klub' donosimo Dinamo u učionice osnovnih škola, što se pokazalo kao pravi hit među malim dinamovcima i onima koji su možda baš zbog takvih evenata to upravo postali, a konceptima poput 'Dlanda' i 'ručica' pretvaramo san o izlasku na maksimirski travnjak u stvarnost za svako dijete. Svjesni smo da naš dom trenutno nije savršen, ali baš zato nam je bitan dolazak cijelih obitelji – da zajedno gradimo duh kluba. Spremamo i nešto sasvim posebno za naše najmlađe 'pojačanje' – projekt za novorođenčad koji će uskoro ugledati svjetlo dana, još aktivnije ćemo se bazirati na sadržaju za roditelje i najmlađe putem dLand digatalnih kanala i raditi još jače da širimo našu plavu obitelj od malih nogu.
    MOŽDA NIJE U VAŠOJ NADLEŽNOSTI, ALI DAL SE UOPĆE IGRA IDEJAMA PRODAJE TRAVE I STOLICA SA MAKSIMIRA JEDNOM KAD SE SA NJEGA ISELIMO?
    Kao što sam odgovorio na prethodnom pitanju oko planova vezanih uz privremenu selidbu s Maksimira, imamo mnoštvo planova vezanih uz to ali još nije vrijeme da s njima izlazimo u javnost.
    TKO JE UVIJEK SRETAN I DOBRE VOLJE ZA ODRADIVAT MEDIJSKE OBAVEZE/CONTENT, A TKO IZBJEGAVA?
    Kao i svugdje, ima igrača kojima su medijske i marketinške obveze drage i onih kojima možda nisu najdraže, ali sa svima odlično surađujemo. Uvijek se prilagođavamo planu i rasporedu sportskog sektora jer je rezultat na terenu ono najbitnije, no suradnja je vrlo dobra, dečki sve odrađuju profesionalno, razumiju važnost takvih sadržaja i mislim da se to i vidi prema van.
    KOLIKO SU IGRACI OPUSTENI PRI SNIMANJIMA, A POGOTOVO STRANCI S OBZIROM NA JEZICNU BARIJERU?
    Svatko je uvijek malo napetiji i oprezniji pred kamerama, to je prirodno, ali kao što sam odgovorio u prethodnom pitanju – dečki su opušteni, lagano je s njima raditi i to čini ovaj posao ugodnijim i njima i nama. Što se jezične barijere tiče, snimali smo baš na zimskim pripremama jako dobar video kviz u kojem su se strani igrači natjecali u poznavanju hrvatskog jezika – mislim da se upravo na njemu odlično vidi koliko te barijere zapravo nema i koliko je atmosfera zaista dobra.
    KOJI VAM JE DO SADA BIO NAJGORI RADNI DAN U DINAMU NAKON KOJEG STE DOŠLI KUĆI I POMISLILI: "JBT, OVO JE PREVIŠE ZA MENE... MOŽDA BIH TREBAO RADITI NEŠTO DRUGO". ŠTO VAM SE TADA MOTALO PO GLAVI I ŠTO VAS JE MOTIVIRALO DA SE SUTRA VRATITE NA ISTO RADNO MJESTO?
    Nisam imao takav dan.
    KOJI JE NAJVEĆI PROPUST NA NEKOJ OBJAVI, VIDEU ILI KAMPANJI KOJI SE DOGODIO POD VAŠIM NADZOROM ZA KOJI STE MISLILI DA ĆE BITI KATASTROFA, ALI JE NA KRAJU PROŠAO NEOPAŽENO ILI ČAK POSTAO HIT?
    Posao je vrlo dinamičan tako da se ponekad može zalomiti neki tipfeler ili nešto slično, ali nismo imali situaciju da je baš nešto bilo 'katastrofično'. Jedan možda smješniji propust dogodio se kad sam tek došao i još nisam na laptopu isključio autocorrect pa smo objavili da je gol zabio 'Bakrar', ali ga je autocorrect prepravio u 'Barker'. Brzo smo to promijenili, nije bilo nikakve štete, ali to je specifičnost društvenih mreža – nitko ne radi bez greške, samo ovdje svaku grešku vide tisuće ljudi iste sekunde pa je brza reakcija ključna.
    TKO IMA ZADNJU RIJEČ KAD OBJAVA IDE VAN?
    Ovisi o kakvom se sadržaju radi: za neke se prije objave tekst i oprema koordiniraju ne samo unutar odjela komunikacija nego i s drugim odjelima unutar kluba, a za neke su dovoljni samo zaposlenici zaduženi za društvene mreže.
    JEL' SE I VAMA ISPUNIO SAN KAD STE SE ZAPOSLILI U DINAMU I KOLIKO VAM ZAPRAVO ZNAČI RADITI ZA DINAMO?
    Možda ispunjenje sna zvuči malo patetično, ali ja sam dinamovac od kad znam za sebe, s djedom sam išao na prve tekme, onda s ekipom iz kvarta na Sjever pa sam godinama imao godišnju na Istoku, sve do potresa. Nakon toga smo se preselili na zapadnu tribinu, za ovu sezonu još imam godišnju za Zapad… tako da sam tu na Maksimiru 'doma'. Velika je čast raditi za Dinamo, iznimno sam sretan što svojim znanjem, iskustvom i svime što sam u svojoj dosadašnjoj karijeri napravio mogu pomoći svom klubu i stvarno se veselim svakom radnom danu u Dinamu.
    ZA GOSPODINA METELKA - ZA KOJI STRANI KLUB MISLITE DA RADI SUPER POSAO ŠTO SE TIČE DRUŠTVENIH MREŽA? TJ. IMATE LI UZOR?
    Nemam uzor, mislim da je za klub važno da prati trendove i najbolje prakse, ali da ima neki svoj jedinstveni pristup. Jako dobar posao rade ogromni sustavi i globalni brendovi poput Intera, PSG-a, Juventusa ili Barcelone, no mislim da možda i zanimljivije stvari rade neki nominalno 'manji' klubovi – Ajax, Kobenhavn, Venezia, Genoa, Como… a volim pogledati i što rade klubovi u nekim drugim sportovima, posebice u NBA-u i NFL-u, čisto radi malo drugačije perspektive jer je njihovo poimanje sporta dosta drugačije od našeg.
    IMATE LI NEKI BROJČANI CILJ PRATITELJA ZA DOSTIĆI NA INSTAGRAMU, TIKTOKU KOJEG STE ZADALI?PO VAŽNOSTI KOLIKO JE TA BROJKA PRATITELJA UOPĆE BITNA ZA GLOBALNI BREND DINAMA U USPOREBI S DRUGIM STVARIMA KAO INFORMIRANOST NAVIJAČA, KOMUNIKACIJA S NAVIJAČIMA, SPONZORSTVA...Već sada smo vodeći klub u Hrvatskoj po broju pratitelja na društvenim mrežama, imamo ih ukupno oko 1,6 milijuna na svim platformama i tu se već – što se tiče naše organske navijačke baze – približavamo nekim objektivnim 'plafonima' tržišta. Ono što nam jest cilj je podizati zanimljivost i frekvenciju sadržaja koji produciramo, podizati razinu rasprave u komentarima i tom kvantitativnom rastu dodati kvalitativni, a onda se potencijalno širiti i na neka nova tržišta.
    KOLIKO NA VAS UTJEČU REZULTATI PRVE MOMČADI? OVAKO SA STRANE GLEDAJUĆI AKO DINAMO GURA DOBRO, VI NE MORATE NI DOLAZITI NA POSAO I DALJE ĆE SVE BITI DOBRO… AKO DINAMO IGRA LOŠE, VI MOŽETE BITI NAJBOLJI NA SVIJETU U SVOJOJ OBLASTI I DALJE NEĆE BITI DOBRO
    Sve počinje i završava s rezultatom na terenu, to je jasno, ali Dinamo je puno više od rezultata i naša je uloga da informiranjem i sadržajem gradimo zajednicu te kulturu koja pridonosi klubu. Naravno da ne možemo učiniti da ljudi zaborave neki loš rezultat niti nam je to cilj, ali možemo pridonijeti tome da se povremeni neuspjesi - koji su neodvojiv dio nogometa - ne preuveličavaju. Svi smo ovdje zbog Dinama, reagiramo na različite načine, ali svi klubu želimo najbolje – a naš posao je da ta emocija bude što konstruktivnija.
    S druge strane, što se samog posla tiče, najviše ga imamo kada je rezultat dobar. Mi smo navijači, proživljavamo sve navijački i puno nam je draže ostati i do iza ponoći na poslu nakon neke pobjede nego imati manje posla zbog lošijeg rezultata.
    KOLIKO LJUDI RADI POSAO VEZAN ZA DRUŠTVENE MREŽE I WEB?Operativno su na poslovima vezanima uz društvene mreže, web, aplikaciju, Dinamo Plus i općenito digitalne kanale zaposlene četiri osobe, s time da osim tih poslova obavljaju i one vezane uz različite druge klupske projekte, od dRevije i raznih evenata do oglašavanja i sponzorskih aktivacija. Naravno, u svemu im pomažu i Odjel multimedije te studenti i praktikanti.
    PITANJE ZA SVE U STUDIJU - KRATKA SWOT ANALIZA DINAMOVOG PRELASKA SA MAKSIMIRA NA KRANJCU. GOSTI MOGU I IZ POZICIJE SVOG SEKTORA U KOJEM RADE.Ne mogu još uvijek odgovoriti na to jer nemam dovoljno detalja, ali definitivno se veselimo Kranjčevićevoj. Ne samo zato što će se raditi o modernom stadionu, ljepšoj kulisi, boljim uvjetima, s tribinama bliže terenu i atmosferi koja će sigurno ostavljati bez daha, nego i zato što je to – zapravo - međukorak prema onome što svi najviše očekujemo, a to je novi plavi dom u Maksimiru.
    TKO JE ODGOVORAN ZA GOMILU PRAVOPISNIH I ČINJENIČNIH GREŠAKA KOD OBJAVA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA?Ne bih se složio da imamo veliki broj jezičnih ili činjeničnih grešaka na društvenim mrežama. Kao što sam već prethodno odgovorio, zbog dinamike posla, pogotovo na dane utakmica kad je brzina reakcije od veće važnosti, uvijek je moguće da se negdje dogodi neki tipfeler, ali mislim da su isti svedeni na minimum i da nemamo problem s tim.
    TKO JE ODGOVORAN ZA DEBAKL SA DINAMO PLUS (NEĆETE ME NAVUĆI I TREĆI PUT)?Ovo sam već odgovorio u opširnijem odgovoru oko Dinamo Plusa. Pozitivan pomak količini i kvaliteti sadržaja na platformi je unazad nekoliko mjeseci itekako vidljiv, bit će ga još i više uz još brojne druge novine te pozivam sve da skinu aplikaciju ili posjete plus.gnkdinamo.hr i uvjere se u to i sami, kao i da prate sve na čemu trenutno radimo, a uskoro će biti dostupno.
    TKO JE ODGOVORAN ZA LOŠ ODNOS KLUBA SA (VEĆINOM) NOVINARIMA?Klub ima konstruktivan i kvalitetan odnos s novinarima, nedavno smo organizirali i druženje predsjednika Bobana s novinarima koje je s obje strane ocijenjeno kao vrlo dobro te ćemo u budućnosti nastaviti razvijati te odnose na obostranu korist.
    KAKO JE ORGANIZIRAN MARKETINŠKI I PR ODJEL U KLUBU, KOLIKO LJUDI ZAPOŠLJAVA, TKO SU ŠEFOVI, KOLIKI BUĐŽET IMAJU NA RASPOLAGANJU?Na ovo sam već praktično odgovorio u pitanju o društvenim mrežama, ali što se tiče Odjela komunikacija u njemu su zaposleni voditelj odjela komunikacija, ja kao specijalist za digitalne medije, glasnogovornik i dvoje novinara.
    DA LI JE ITKO OD ČLANOVA PROŠLOG SAZIVA SKUPŠTINE TRENUTNO ZAPOSLEN U KLUBU ILI SURAĐUJE SA NJIM (KOMERCIJALNO)?Ovo nije pitanje iz mog djelokruga rada tako da ne mogu odgovoriti na njega.
    KOLIKO SE ZVONIMIR BOBAN PITA OKO OBJAVA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA?
    Predsjednik kluba ne bavi se mikromenadžmentom na način da govori što bismo trebali ili ne bismo trebali objavljivati na društvenim mrežama, ali je naravno aktivno uključen u makro pitanja klupskih komunikacija, što je i logično. Suradnja s njim je s te strane odlična.
    TRENUTNO ISKUSTVO KUPOVANJA ULAZNICA ZA DOMAĆE UTAKMICE JE JAKO LOŠE. IMATE LI U PLANU INTEGRACIJU SUSTAVA ZA ULAZNICE U DINAMOVU APLIKACIJU?
    Trenutno smo u procesu prelaska na 100% kupovinu karata online putem. Uz novi klupski web, koji je trenutno u završnoj fazi testiranja i vrlo brzo ćemo ga predstaviti, radimo i na novoj platformi za kupovinu ulaznica kako bi se i to iskustvo unaprijedilo, a time i otklonile neke manjkavosti koje postoje u trenutnom rješenju.
123Next
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.