• fakin
    3.2k
    Kako ne bi imao koristi? Ako mali u juniorima pokazuje značajan rast, a ugovor mu ističe, aktivirat ćeš klauzulu jer njegovom.igrom u juniorima i reprezentaciji riskiraš da ga ugrabi neki Leipzig, Inter i slič iPaggini

ajde mi objasni kakve koristi ima Dinamo da ulaskom nekog igrača u 88. minuti automatski mu da novi ugovor na 3 godine?
    ako ga Dinamo želi i struka u klubu smatra da je dobar, zašto ga nisu pozvali u ured i dali mu sami ugovor na 3 godine?
  • rokikaciga
    11.7k
    Pa i dali su mu...ako zaigra za prvu ekipu.

I kažeš "što mu sami nisu dali ugovor"..pa nego tko mu je dao ovaj ugovor? Drago Papa?
  • miro
    8.5k
    ovo je tema o malom Šunti i mali je po svemu što sam vidio u zadnje 2 godine zaslužio priliku, bez obzira kaj je pisalo u ugovoru
  • Paggini
    76.4k
    ako ga Dinamo želi i struka u klubu smatra da je dobar, zašto ga nisu pozvali u ured i dali mu sami ugovor na 3 godine?fakin

Isuse Kriste hahaha, pa jel tebi stvarno treba crtati.

Znači ako mali igra izvrsno u juniorima i reprezentaciji, a igra, dodje mu neki Leipzig i ponudi 500k godišnje. Mi s druge strane nećemo dati te novce i mali ode u Leipzig.

Ako imaš klauzulu i aktiviraš ju, mali 3 godine dobiva ajmo reći 100 000 godišnje jer u pregovorima bi tražio, nezz, 500 000.

Jel ti misliš stvarno da se ovakve stvari u klubu kao što je Dinamo rade neplanski, da je Kovacevicu palo na pamet "hjoooo mogao bi mali Šunta danas ući tri minute"
  • fakin
    3.2k
    Ako imaš klauzulu i aktiviraš ju, mali 3 godine dobiva ajmo reći 100 000 godišnje jer u pregovorima bi tražio, nezz, 500 000.Paggini

ajde kad već dociraš, objasni mi kako je korisnije klubu da potpiše ugovor s igračem da ako nastupi 1 minutu dobije 3 godine novog ugovor, od toga da jednostavno odma potpiše s igračem ugovor na 3 godine i samim time pokazuje da apsolutno vjeruje u njega?
    ako ne vjeruje onda se stavlja neka veća i normalnija klauzula, tipa 5 ili 10 utakmica određena minutaža, a ne 1 minuta 3 godine ugovor.
    ako mu vjeruješ daj mu odma sam 3 godine ugovora. ako mu ne vjeruješ stavi klauzulu uz uvjet normalne minutaže ili nastupa, a ne ovakve stvari.
  • rokikaciga
    11.7k
    Ti moraš trollat jer ti je već nekoliko puta objašnjeno zašto se daje takav ugovor
  • fakin
    3.2k
    aha znači vaša logika je da neće pristati odma da dobije takav ugovor za stolom, nego će pristati na klauzulu ako nastupi jednu minutu da dobije iste te novce? hahahahah
  • Zambatine škude
    4.4k
    bio je odličan danas tih par minuta na terenu, ali ne kužim ovo s ugovorom. nastupom mu je zajamčen novi ugovor, a pjacu smo otjerali jer se nije htio iste takve klauzule odreći?fakin

Ma milja godišnje i 30 iljada, to je isto kad malo bolje pogledaš i zaokružiš.

općenito su mi idiotski ugovori, odnosno klauzule, gdje netko s jednom minutom nastupa dobiva novi ugovor. tu doslovno može biti raznih igrica i dogovora između igrača i trenera. ne razumijem kakve klub ima koristi da 1 minutom nastupa nekog igrača automatski mu produlji ugovor. ili mu produlji ugovor svojom voljom ako želiš ili ne, a ne ovo.fakin

Zato da mladog igrača koji je ni na kakvoj plaći vežeš uz klub i onda se ne događa da svaki ćaća i menadžer licitira s njegovim ugovorom kako mu se sprdne pa moraš predstavljati bolji plan nego Frosinoneova četvrta momčad ili on odlazi.

Ako bude dobar, mirni smo i možemo mu uvijek dati više love. Ako ne bude, nisi izgubio ništa.

Pa jel tako teško mućnuti glavom dvaput prije nego opizdiš enter deset puta za svaki kurac koji ti padne na pamet?
  • rokikaciga
    11.7k
    Pa pristao je jebote jer ima takav ugovor i aktivirana je baš takva klauzula. O čem pričaš ti?
  • fakin
    3.2k
    ja ne znam jel ti ne razumiješ o čemu ja pišem ili šta?

evo pokušat ću dati primjer pa možda shvatiš.

zašto Dinamo nije ponudio junioru ugovor na 3 godine s godišnjom plaćom od 100 000 eura?
    nego je klub ponudio junioru klauzulu koja kaže da ako nastupi 1 minutu da će dobiti ugovor na 3 godine s godišnjom plaćom od 100 000 eura?
  • rioda
    14.2k
    ajde kad već dociraš, objasni mi kako je korisnije klubu da potpiše ugovor s igračem da ako nastupi 1 minutu dobije 3 godine novog ugovor, od toga da jednostavno odma potpiše s igračem ugovor na 3 godine i samim time pokazuje da apsolutno vjeruje u njega?fakin

Uz sve ostalo što su ti drugi već objasnili, stvarno je već dosta ljudi pričalo o tom davanju ugovora klincima. Čim dobiju ugovor i neku lovicu, uđu u svojevrsnu zonu komfora, interesi i fokus im se polako miču s nogometa i na neke druge stvari. Tako da nije loše na taj način motivirati igrača da se bori za ugovor.
  • fakin
    3.2k
    Uz sve ostalo što su ti drugi već objasnili, stvarno je već dosta ljudi pričalo o tom davanju ugovora klincima. Čim dobiju ugovor i neku lovicu, uđu u svojevrsnu zonu komfora, interesi i fokus im se polako miču s nogometa i na neke druge stvari. Tako da nije loše na taj način motivirati igrača da se bori za ugovor.rioda

da to se slažem da je neki motiviraniji uvjet. ono ako nastupi ne znam 200 minuta ili 10 nastupa.
    ali kakva je motivacija ako te trener uvede na 1 minutu? iskreno stvarno nije velika.
  • rokikaciga
    11.7k
    Zato što je držao tog juniora na sitnoj plaći 2-3 godine umjesto na tih tvojih 100tis eura godišnje i rekao mu "ako zaigraš za prvu ekipu imat ćeš ovakvu plaću i ugovor na tri godine". Znači umjesto ovih 2 godine + 3 godine nakon produženja i ukupnih 500 tisuća eura mi ćemo tog top top talenta (očito je top top talent čim igra za Dinamo dok smo samo na +5 Hajduku) platiti 350 tisuća eura.

Jel ti sad jasnije?
  • Zambatine škude
    4.4k
    Ma da sjediš tri dana, pitaš chatgpt i trudiš se, ne možeš doći do ovoga. Za ovo si rođen ili nisi.

Pazi trener u klubu u kojem ima 200 k eura i u kojem dobiva otkaz nakon dva loša rezultata će uvoditi random juniore kako bi mu sa strane isplatili dvije tisuće eura. Ovo jednostavno ne možeš izmisliti.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.