• veselko tenžera
    6.3k
    Znači kad pomoćni sudac vidi očito povlačenje koje glavni ne može vidjeti jer je zaklonjem tijelima igrača, sudačka komisija očekuje da se ne uključuje.

Zbog ovog dijela "suca koji je bio savršen pozicioniran" mislim da je ovo otvorena sprdačina s Dinamom. Ako je ovo savršeno pozicioniranje za vidjeti ovo povlačenje... Ovo je školski primjer situacije gdje se pomoćni mora uključiti jer glavni ne može vidjeti povlačenje.
    Screenshot-20251209-173102-You-Tube.jpg

Tihu diplomaciju ne vidimo, ali očekujem da ćemo vidjeti njene rezultate.
  • FazeN
    4.4k
    Ja dok sam pravio ovu kompilaciju, gledao sam utakmicu 3 puta, možda preuveličavam i možda je do mene, ali ja sam se toliko napizdio gledajući najočitiju krađu ikad da sam morao prestati i izaći malo.
    Kako naš klub lijepo gospodštine se drži, pogotovo sad kad vide da imaju podršku i sudačke komisije, baš komedija.
  • mlinchica
    4.5k
    Sudac je još bolje bio pozicioniranaustrijanac

Ma ne znaju niti složiti smisleno objašnjenje jer se toliko gube u celofanskim pakiranjima da je otužno.
    U prvoj rečenici napišu da “ Sudac iz svoje pozicije nije odmah prepoznao kontakt i mogući prekršaj” ali to ih ne spriječava da onda za kraj napišu da je ipak bio “savršeno pozicioniran” jer, treba visit Pedro.

Ovakvo besmisleno i nepismeno objašnjenje je samo odraz onog koji je na vrhu saveza.
    Davno sam rekla, uhljebilo se niškoristi ljude kojima je trebalo srediti umjetne zube i cice.
  • Xpert1992
    251
    Ja i dalje ne vidim di je Bennacer njega udario. Znam da sam navijac i da sam pristran i sve to stoji, ali jebo me pas ako ja vidim udarac po nogama, pogledao sam snimku pa sigurno 30 puta. Jel itko od vas zbilja vidi to?

Al aj, pretpostavimo da ga je stvarno nagazio ili ne znam kaj, ali ako to nisi vidio u toku igre i ako nakon vara se to ne vidi, pa kak mozes preokrenut odluku na terenu?
  • FazeN
    4.4k
    Ja i dalje ne vidim di je Bennacer njega udario. Znam da sam navijac i da sam pristran i sve to stoji, ali jebo me pas ako ja vidim udarac po nogama, pogledao sam snimku pa sigurno 30 puta. Jel itko od vas zbilja vidi to?Xpert1992

Uopće nije problem više jel ga udario il ne, problem je što oni imaju kameru uz teren i onda pale onu najveću i najdalju da zamaskiraju ovu krađu.

1. situacija gol Dinama -> imaš kameru uz teren gdje se najbolje vidi situacija, uklanjaš je odmah i daješ kameru s krova, s 300% zoom gdje se ništa ne vidi.
    2. situacija penal Dinamo -> puštaš sudcu 2x speed situaciju, ne kočiš i usporavaš kontakt da se vidi lijepo, te ispada da je igrač Dinama simulirao.
    A da ne spominjem kako govore nema kontakt s nogama a gazi ga.

Penal nad Bakrarom ništa nisam ni iznenađen da nisu obradili.
    Samo zamisli kako bi bilo da se ovako sudilo u Splitu, samo to eto.
  • badjibadara
    8.1k
    Tihu diplomaciju ne vidimo, ali očekujem da ćemo vidjeti njene rezultate.veselko tenžera

Sve se vise izoliramo i sve smo zacahureniji, a danas je vec treci dan od tekme. Kompilacija je davno trebala biti na kanalima.
  • veselko tenžera
    6.3k
    hahahahahhahaha. Da sam admin na društvenim mrežama Dinama postavio bih nagradno pitanje, nagrada npr. dres.

Koji je drugi naziv za suca koji iz svoje pozicije ne može odmah prepoznati kontakt i mogući prekršaj?

a) savršeno pozicioniran sudac
    b) osrednje pozicioniran sudac
    c) slabo pozicioniran sudac
  • Nema zaleđa Mikića
    2.9k
    A najzanimljivije od svega, sto naravno nije ni uzeto u razmatranje.

https://youtu.be/6eFIm8TcMZ8?si=p6JjtSy1UpsCnj_t

Pogledajte situaciju od 05:10. Nisu ni prokomentirali, a vidi se da je lopta u igri skoro od pocetka povlacenja.

https://youtu.be/Vx8T3JLrsgk?si=Ym-GIk-1tCOS087O

Onda se sjetimo treceg kola i gostovanja u Rijeci. Iako nema dokaza da je lopta u igri, te ispravno nije dosuđen jedanaesterac ipak su to prokomentirali ovako:

"Naime, na temelju tehničkih smjernica Komisije nogometnih sudaca, koje se odnose na povlačenje suparnika, smatramo da je gostujući igrač dugo koristio ruke i pri tome povlačio suparnika za lijevu ruku. Ovo je bio očigledan čin zadržavanja suparnika s namjerom i intenzitetom i samim time prekršaj za najstrožu kaznu".
  • T90d
    2.5k
    Sudačka komisija je jasno i glasno rekla da naslov mora Hajduk osvojiti. Da smo mi postali mali nebitni klub, najbolje kriminalni.

Očekujte u sljedećim utakmicama žestoke pogreške u našu korist, gdje će protivnika oštetiti, samo da potvrde priču.

Od tihe diplomacije nema ništa. Klub mora naći najmanje dva strana sudca (aktivna ili bivša, sasvim mi svejedno), gdje će oni prokomentirati utakmicu i sudce. To javno objaviti, pa nek popljuju pomoćnog koji je digao zastavicu na tovarski gol, ali koji će popljuvati i sva ostala natezanja za mafiju sa juga.

Da sam na mjestu Bobana, direktno bih obavijestio UEFA i FIFU, službenim putem, a ne onako kako je Boban dobio poruku sa snimkom. Isti taj dopis sa slikama, video materijalom bi platio da bude na naslovnicama svih medija. Ako se našlo pare za ono malo govno, što se ničega ne sjeća, mogu se naći pare i za obranu Dinamovog obraza od orkestriranog napada na regularnost prvenstva.

Ne radi se samo o klasičnoj krađi i ne znanju naših sudaca. Nego o organiziranom namještanju prvenstva, uništavanju našeg imena.

Previše je primjera samo iz ove sezone koji potvrđuju cijelu moju priču, bez ove utakmice , sjetite se samo crte preko stopala od Masnoga, samo da bi se opravdao pogodak, koji je bio iz zaleđa. Sljedeće su najave njihovog rukovodstva, pa #SudacCam, "Mlad je naučiti će" itd.
  • Tvrdica McTvrdi
    3.7k
    Ne bih se ja sad čudio da stvarno ove dve tekme nam namjeste neki penal/crveni kako bi se opet pila okrenula i onda da proljeće starta po starom. Uprava/predsjednik se mogu nastavit pravit gluhi, nijemi, slijepi ali moraju znat da će potencijalni neuspjeh radi toga njih doći glave.
  • MarK
    1.3k
    Nevidljivi start Bennacera s leđa je dovoljan da poništi gol, a vidljivi start Rebića s leđa nije dovoljan za penal. Krasno. Sudačka kaže sve čisto. Ok, znači Tovarić je isprva sve krivo dosudio. Očekujemo hlađenje najmanje 10 kola.
  • db-izbjeglica
    19.5k
    Lakrdija, očekivano izvješće u kojem se brani neobranjivo.

Po ovome ispada da se gol može poništiti zbog minornog kontakta, za kojeg uopće nema dokaza da je postojao, jer je obrambeni igrač bio onemogućen sudjelovati u akciji, ali se istovremeno penal ne može suditi zbog blagog povlačenja iako je zbog tog povlačenja igrač bio onemogućen centrirati u napadačkoj akciji svoje momčadi.

Genijalno... :grin:
  • T90d
    2.5k
    Dok se klub ne smisli, tko želi može preuzeti i poslati

Predmet: Hitni zahtjev za odgovornost, transparentnost i dosljednost u postupanju HNS-a

Poštovani,

obraćam vam se kao predstavnik navijačke javnosti, ali prije svega kao građanin koji očekuje osnovne standarde profesionalnosti, dosljednosti i odgovornosti u vođenju hrvatskog nogometa. Trenutni niz događaja, sudačkih odluka i izostanak reakcija Saveza stvaraju opravdanu zabrinutost i ozbiljno narušavaju povjerenje u regularnost natjecanja.

U javnom prostoru – temeljem dostupnih snimki, izjava stručnjaka i medijskih analiza – stvorila se jasna percepcija da su sudački kriteriji neujednačeni, selektivni i teško objašnjivi, a sudačka komisija nerijetko izbjegava komentirati situacije koje zahtijevaju punu transparentnost. Pravila nogometne igre nisu prijedlog, nego obvezujuća norma. Međutim, njihova se primjena mijenja od tjedna do tjedna, što potpuno kompromitira povjerenje u sustav.

Primjerice, kazneni udarac dosuđen za Hajduk protiv Gorice bio je detaljno opravdan, dok gotovo identičan kontakt nad igračem Dinama Bakrarom u derbiju – vidljiv na snimkama – nije čak ni spomenut u analizi sudačke komisije. Dojam selektivnosti dodatno produbljuje činjenica da su se u prošlim analizama komentirali potencijalni žuti kartoni gotovo isključivo kada su se odnosili na igrače Dinama.

Posebno zabrinjava situacija iz derbija u kojoj je nad igračem Mikićem počinjen prekršaj. Snimke jasno pokazuju gaženje izvan kaznenog prostora, no glavni sudac to uopće nije pregledao jer je VAR sudac tvrdio da „s nogama nema kontakta“ – tvrdnja koja je u suprotnosti s dostupnim snimkama. Nadalje, povlačenje unutar kaznenog prostora – prekršaj koji prema VAR protokolu mora procijeniti isključivo glavni sudac – nije bilo razmotreno. Još je teže razumjeti kako je već u sljedećem kolu, u utakmici Rijeka – Vukovar, za gotovo identičnu situaciju dosuđen kazneni udarac. Takvi dvostruki kriteriji ruše vjerodostojnost sustava.

Dodatno zabrinjava način primjene VAR protokola u Hrvatskoj: u nekim situacijama sucu se prikazuju svi dostupni kadrovi, usporeni i ubrzani; u drugima VAR soba daje vlastitu ocjenu umjesto da prepusti procjenu glavnom sucu; u pojedinim slučajevima poništavaju se pogoci bez potpunog tehničkog dokaza, uz obrazloženja tehničkih problema poput nestanka struje. Takva neregularnost nije slučajnost, nego ozbiljan sustavni problem.

---

Napadi na službene osobe i nedovoljna reakcija HNS-a

Posebno je ozbiljan problem što HNS nije pravovremeno i jasno reagirao na napade i pritiske na službene osobe, iako su mediji objavili snimke („SudacCam“), citirali izjave poput „Mlad je, naučit će“ te izvijestili o incidentu u tunelu Poljuda.

Javnosti je poznato da je disciplinski kažnjena pojedina osoba iz stručnog stožera Hajduka (nutricionistica). Međutim, ostaje potpuno nejasno zbog čega sam klub nije snosio nikakvu odgovornost, iako prema pravilnicima Saveza klub ima obvezu osigurati sigurnost službenih osoba te snosi posljedice ako do toga ne dođe. Sankcioniranje pojedinca, uz istodobno ignoriranje organizacijske odgovornosti kluba, šalje vrlo pogrešnu i opasnu poruku.

---

Šutnja o slučaju verbalnog vrijeđanja igrača – mogući elementi diskriminacije

Još je teže razumjeti izostanak jasne reakcije na javno objavljen slučaj verbalnog vrijeđanja protivničkog igrača, za koji su mediji naveli da ima elemente rasnog vrijeđanja, a povezuje se s članom stručnog stožera NK Gorice. U vremenu u kojem UEFA i FIFA provode politiku nulte tolerancije, šutnja Saveza izaziva ozbiljne sumnje u njegovu spremnost da zaštiti integritet natjecanja i temeljne vrijednosti sporta.

---

Zahtjevi prema HNS-u

S obzirom na sve navedeno, ovim putem zahtijevam sljedeće:

1. Javno, konkretno i pravovremeno očitovanje o navedenim događajima i razlozima izostanka reakcija.

2. Objavu jasnih, ujednačenih i obvezujućih kriterija za postupanje u slučajevima sudačkih pogrešaka, pritisaka na službene osobe i diskriminacije.

3. Pokretanje postupaka protiv svih uključenih pojedinaca i klubova koji su prema pravilnicima Saveza i međunarodnim standardima možda prekršili propise.

4. Transparentnu, dosljednu i redovitu komunikaciju s javnošću, kako bi se povjerenje navijača, klubova i medija barem djelomično obnovilo.

Ako su vam potrebni konkretni primjeri, slobodno recite. Primjera je, nažalost, više nego dovoljno i spreman sam ih dostaviti u bilo kojem trenutku.

Hrvatski nogomet ne smije biti talac nedosljednosti, selektivnosti i institucionalne šutnje. Od Hrvatskog nogometnog saveza očekuje se odgovorno vođenje, jednak tretman svih klubova te dosljedna primjena pravila — bez iznimke.
  • Carrasco
    6.8k
    5:35, lakat u potiljak> neki nevidljivi "prekršaj"
  • sport
    5.4k
    Možemo mi vaditi sve primjere u kojima se vide dvostruki kriteriji kad oni koji o tome odlučuju i oni koji ih ocjenjuju sve rade po naputku ili zbog straha za vlastitu sigurnost.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.