• Crusades
    18.8k
    Možete pričat kaj god hoćete, sami smo si krivi za poraz, kriminalno prvo poluvrijeme, počeli smo igrat na 0:2, ali današnja predstava cigana iz gorice je nepodnošljivo odvratna. Od golmana (opet) do onog perića koji je ležao van terena, naglo ozdravio pa opet se bacio kad je prešao gol-crtu je za sve moguće sankcije.

Al neka, vratit će im se (i nama) kad će bit potrebnije.
  • Crni86
    15.2k
    ne znam jesi li primijetio, ali vecinom mu je brojao 8 sekundi, na zalost tu nema pomoci, golman kad ulovi loptu ima 8 sekundi da ju ispuca.reziser

Ne pricam kad je lopta bila u igri. Vec kad je golman izvodio gol autove, prekrsaje, zaleda i sl. U 10. minuti je vec proslo granicu dobrog ukusa…

sam kaj nama nist danas nebi pomogloreziser

Ni ne treba nam pomoc, ali zelim gledat ono za sta sam dao novac. A ne da mi bude zao dok se vozim doma sta sam bacio u vjetar 2 sata gledajuci njihovo lezanje. Bolje da sam piljio u zid onda.

Kak ces ti onda privuc ikoga novog na stadion kad se ovako odvija igra? Ko bu gledal ovo na tvu? Ovo nema veze s igrom.

Igraci gorice su se posrali danas po pavlesicu. Volio bi vidjet da se tak bacaju nekom svabi ili spanjolcu… a to je sve koliki autoritet ima sudac kod igraca. Ovaj nema autoritet ni kod djece u vrticu
  • reziser
    7.8k
    Vec kad je golman izvodio gol autove, prekrsaje, zaleda i sl. U 10. minuti je vec proslo granicu dobrog ukusa…Crni86

ne sudi se po ukusu nego pravilima :cool:
    naravno da je prije trebao dati karton zbog sporog izbacivanja lopte, ali to je opet subjektivna procjena suca koliko ce mu dozvoliti, nigdje ne pise da ju mora ispucati u roku 3,5,10 sekundi...
    i naravno, seljačija to iskoristava dokle ide, i onda ide alibi zuti karton golmanu u 85 minuti...
  • Crni86
    15.2k
    ak si ga upozorio i mahnuo mu rukom da krene vise vec jednom i to jedno 10 puta pa mislim da nemamo sta vise pricat o subjektivnoj procijeni vec da je sudac itekako bio svjestan sta radi golman gorice

Da nije iamo osjecaj da zadrzava ne bi mu vec u prvom poluvremenu mahao 2,3 puta rukom da izvede vise…

Kako god odvratno…
  • reziser
    7.8k
    ak si ga upozorio i mahnuo mu rukom da krene vise vec jednom i to jedno 10 puta pa mislim da nemamo sta vise pricat o subjektivnoj procijeniCrni86

to nigdje ne pise :nerd:
    mozes ga ubrzavati kolko hoces, opet je subjektivna procjena

stvar je intelgiencije suca i vodjenja utakmice da to naravno neces dozvoliti koliko je ovaj danas dozvoljavao....
    naravno da mu je trebao dati karton u 20 minuti tekme, ali nije....
  • jp23
    3.3k
    Situacija u sudačkoj nadoknadi kada su 3 igrača Gorice pala, pa su to izveli tek nakon nekakvih 41-42 sekunde.
  • reziser
    7.8k
    da i? Kaj sudac moze? Pustiti igru dalje? Ne….
    Ali mora produziti utakmicu…
  • jp23
    3.3k
    Taj dio me i muči. Potjerat ih van da im se tamo pruža pomoć, al već 10 puta to nije napravio pa neće ni ovaj put. Trebao bi produžiti tih 40 sekundi dalje, sad jel je ili nije to napravio, više ne znam. Mislim to je samo prva situacija koja mi je pala na pamet, s obzirom da je cijelu utakmicu bilo izležavanja, namjernog vraćanja u teren kad bi trebali biti vani (onaj jazavac Stefan Perić) dok im se pruža pomoć i slično.

Doduše očekivao sam da sudac neće imat muda pokazat više od 6 minuta, pa me iznenadilo da je pokazao 9 minuta.
  • reziser
    7.8k
    Potjerat ih van da im se tamo pruža pomoćjp23

Potjerat van? Salis se :rofl:
    Sudac nemoze potjerat van igeaca koji lezi u terenu, mora mu omoguciti pruzanje pomoci od ovlastenog doktora, fizija…

Ponavljam, sudac jedino kaj moze je adekvatno produziti utakmicu.
    I naravno kaznjavati zutim kartonima namjerno odugovlacenje uvacivanja lopte u igru, i to treba naprsviti na vrijeme. A ne u 85 minuti…
  • veselko tenžera
    5.7k
    Valinčić je dobio nogom u jaja kod drugog gola Gorice od igrača koji je prenio loptu Čuiću. Gledalo se na VAR-u i nije dosuđen prekršaj. Ako mislimo uzeti naslov treba se prestati ponašati kao da smo dominantna, dobro posložena ekipa. Mi smo žalosni, što prije postanemo svjesni toga i krenemo se boriti za to da nas barem ne kradu šanse za naslov nam rastu.
  • GeneralNapoleon
    2k
    Ovo danas je bila sramota. Hitno su potrebne mijere protiv tog odugovlacenja. Neovisno o nama i ovoj utakmici. Ovo je jednostavno toliko los i odvratan nogomet da to nitko ne zeli gledat.

1. Ak igrac pada onda ga se nakon 10 sekundi lezanja treba iznijet sa terena pa neka lezi koliko ga je mila volja.

2. Ak igrac treba duze od 6 sekundi da izvede aut onda protivnicka ekipa dobiva aut.

3. Ak golman treba duze od 6 sekundi da ispuca loptu protivnim dobiva korner.

4. Apsolutno konzekventno i strogo dodijeljivanje zutih ak se vuku do lopte da izvedu aut itd. Jedno upozorenje i drugi put odmah zuti.

5. Za onakvo evidentno i odvratno glumatanje i namjerno ubacivanje u teren gdje se odglumi ozljeda direktan cvreni.

6. Naravno rigorozno nadoknadivanje izgubljenog vremena koje bi kroz mijere gore trebalo bit svedeno na apsolutni minimu.

O duzini sekundama se moze raspravljat ali mislim da bi ovakve mijere rigorozno smanjile trosenje vremena, a to je nuzno potrebno da konacno gledamo nogomet a ne izezavanje. To od prilike je pricao i jedan engleski sudac.
  • Pacho
    5.2k
    MLS je uveo pravilo da nakon 15ak sekundi sudac mora pitati igraci da li mu treba pomoc. Ako kaze da da, onda izlazi i 2 minute ne smije natrag u igru. Nesto slicno bi trebalo svugdje pa onda ne bi gledali sinkronizirane "grceve" trojice igraca.
  • bongo
    1.2k
    MLS je uveo pravilo da nakon 15ak sekundi sudac mora pitati igraci da li mu treba pomoc. Ako kaze da da, onda izlazi i 2 minute ne smije natrag u igru. Nesto slicno bi trebalo svugdje pa onda ne bi gledali sinkronizirane "grceve" trojice igraca.Pacho

Upravo se u ovom pravcu i ide s daljnjim modifikacijama nogometa i pravila pa vjerujem da ćemo kroz sezonu dvije dobiti ovakvo ili slično pravilo i na taj način izbjegnuti izležavanje i glumatanje ozljede.

Samo da napomenem da se sve ove stvari testiraju više godina i unapređuju pa kad se postigne konsenzus i željeni efekt dobit ćemo "gotov proizvod" u vidu novog pravila.

Najsvježili primjer vezan uz ubrzavanje igre tj onemogućavanje zadržavanja igre je tih osam sekundi odbrojavanja golmanima od ove sezone.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.