• miro
    7.5k
    Tu se slažem, ako je pokazao nešto zbog čega smo dali milju eura, onda ga moramo i vidjet na djelu
  • Odani Zgd
    822
    Trebalo mu je i jučer dati određen broj minuta,bar 20-tak,da ima neki kontinuitet...teško ćemo očekivat neku bajnu izvedbu ako bude igrao svaku 5-tu utakmicu
  • CastAway1986
    4k
    Odličan prvi nastup , istina slabašan protivnik ali kad uđe u optimalnu formu bit ce veliko pojačanje!
  • Crni86
    15.1k
    Ima sljucu, ima loptu s ocima.

Bilo bi ga zanimljivo vidjet na lijevoj osmici uz ljubu i misica.
  • Jay
    2.6k
    Još uvijek sam skeptik, ali danas me baš ugodno iznenadio i ostavio bez teksta u par navrata.
  • Nogo
    9.2k
    https://www.24sata.hr/sport/dinamov-debitant-za-24sata-u-zagrebu-me-ocarala-jedna-stvar-a-badelj-bi-bio-briljantan-trener-1074158

U karijeri sam igrao s puno dinamovaca, svi su mi s velikim respektom pričali o Dinamu. I sad vidim zašto, sve mi je jasno, kaže nam Zajc koji je s Ismaëlom Bennacerom u Empoliju odigrao čak 54 utakmice...

Moj dolazak u Dinamo? Ma nije bilo nervoze, čim sam se prvi put čuo s gospodinom Bobanom, znali smo da ću doći u Dinamo čim riješim svoju situaciju s Fenerbahčeom. Odmah sam rekao, možda će mi trebati malo dulje jer sam imao u Turskoj ugovor još godinu dana, ali znao sam kako želim doći u Maksimir. I što prije se priključiti novoj momčadi, kaže nam Miha Zajc (31).

Slovenski nogometaš tek se prije nešto više od mjesec dana priključio "modrima", a službeni debi imao je u Kupu protiv Dinamo Predavca. Jednom je asistirao (gol Theophilea), jednom pogodio prečku, a jednom mu je domaći vratar Gavranović "iščupao" loptu iz samih rašlja. A kakvi su Zajcu prvi dojmovi u novoj sredini?

- Sve je super, ja sam doslovno znao sve o Dinamu. I ništa me nije iznenadilo, ni te brojne promjene tijekom ljeta. Došli su neki novi, također dobri igrači, stigla nova energija u klub. Dobro smo krenuli u sezonu, sve je pozitivno, vjerujem da ćemo tako i nastaviti - priča nam Zajc, pa dodaje:

- Iskreno, očaralo me koliko ljudi u Zagrebu vole nogomet, koliko vole Dinamo. I koliko im je stalno do kluba. Već na početku sezone se u našoj svlačionici stvorila dobra atmosfera, svi uživamo dolaziti na treninge, svugdje oko nas je samo pozitiva. I sretan sam. U karijeri sam igrao s puno dinamovaca, pa sam znao sam što znači Dinamo, što predstavlja Dinamo.

Zajc je pričao u dahu...

- Vjerujem da mi je lakše što sam došao u neku novu sredinu, momčad koja se tek počela stvarati. Dugo sam pratio Dinamo i HNL, znam kakav je ovo klub, što se od nas očekuje. Ali opet, sve je drugačije dok ne dođete u Dinamo i ne osjetite sve to oko sebe. Svi su bivši igrači Dinama imali samo lijepe riječi o klubu, sad vidim i zašto, sve mi je jasno.

Vjerujemo da ste se oko Dinama najviše raspitivali kod Dominika Livakovića s kojim ste dijelili svlačionicu u Fenerbahčeu...

- Ma jesam, Dominik je super dečko, želim mu sve najbolje u karijeri. Ali s kojim sam god dinamovcem razgovarao, svi su mi pričali koliko im je dao ovaj klub, osjetio koliko je i njima samima stalo do Dinama. Bez obzira na to što više nisu ovdje. I onda znate da je ta veza posebna, osjećate i odgovornost kad dođete u Maksimir. Svi su mi o Dinamu pričali sjajne stvari, nitko od njih nije pogriješio.

O Mourinhu mogu ptičati samo dobre stvari
    Vi ste preselili u Maksimir, a Livaković u Gironu.

- Meni je najbitnije da je Livi sretan, da brani u kontinuitetu i uživa u nogomet. To je san svakog nogometaša. Fenerbahče je velik klub, ali tamo se događa puno stvari koje vas uvijek iznenade, puno se različitih struja vrti oko samog kluba. Baš sam sretan zbog Livakovića, neka u Španjolskoj dokaže koliko vrijedi.

U Fenerbahčeu vas je vodio i Jose Mourinho. Dojmovi?

- Mourinho je stvarno poseban. Kratko smo bili skupa, ali je bio jako korektan i profesionalan, o njemu mogu pričati samo dobre stvari. Pričali smo prošle sezone prije mog odlaska u Toulouse, sve je bilo fer s obje strane. Kod njega osjetite to iskustvo, zna kako razgovarati s igračima. U Feneru mu se nije sve idealno poklopilo, ali to je sport.

Vi ste u Genoi dijelili svlačionicu s još dva dinamovca - Markom Pjacom i Milanom Badeljem.

- Da, čuo sam se i s njima prije dolaska u Dinamo. I pomogli su mi jako, zahvalan sam im na tome. Ti dečki stvarno vole Dinamo, mislim kako shvaćaju da im je klub dao jako puno, ali i kako su oni dosta toga dali Dinamu. I dalje se čujemo, Badelja sam i u srijedu vidio na treningu, sad je tu u nekoj novoj nogometnoj ulozi. Djeluje mi zadovoljno što se vratio u Zagreb, što započinje neku novu nogometnu priču.

Vjerujete li da Badelj može biti dobar trener?

- Ma Badelj može biti fenomenalan trener, on baš ima te vještine za tu poziciju. Dobro vidi i osjeća nogomet, pazi na brojne sitnice, to je najbitnije. Stvarno je inteligentan dečko, vjerujem da je pred njim stvarno svjetla trenerska karijera, samo ako odluči krenuti u tom pravcu.

Najnovije ljetno pojačanje "modrih" je Ismaël Bennacer s kojim ste svojedobno igrali u Empoliju, zajedno odigrali čak 54 utakmice.Je li vas iznenadio njegov dolazak u Dinamo?

- Da, baš me iznenadio njegov dolazak u Dinamo, pogotovo ovako na kraju prijelaznog roka. Ma o njemu ne moram ni pričati, sve se vidi gdje je igrao, u kakvim klubovima i na kojoj razini. Mi smo u Empoliju igrali Serie B kad je tek došao u Italiju, kasnije i Serie A, dečko je strašan igrač. Inteligentan, jak na lopti, baš pravo pojačanje Dinama.

U Empoliju sam bio 'desetka', imao sjajne brojke
    Vi ste mu u Maksimiru od velike pomoći...

- I ja sam novi u Zagrebu, ali mi je sigurno zbog jezika prilagodba lakša nego njemu. Tu sam mu na raspolaganju, znamo se dugo, na sve načine mu želim olakšati prilagodnu na novu sredinu. Vjerujem da će on brzo sve upoznati, pohvatati konce, a kad se fizički spremi, bit će prevaga na ovoj razini.

Kako biste ga opisali kao igrača?

- Ma o njemu ne treba uopće trošiti riječi, njegov nogometni CV je dovoljno jasan. Bennacer je dinamičan veznjak, dobar s loptom u nogama, odličan u fazi obrane. Agresivan je, pravi igrač. I volim kad je što više pravih igrača u momčadi, svi mi zbog takve konkurencije možemo postati samo još bolji.

Svojedobno ste, igrajući u paru s njim, sezonu u Serie B završili s osam golova i 14 asistencija.

- E tad smo stvarno u Empoliju bili odlična momčad. S nama je bio Di Lorenzo koji je sad kapetan Napolija, bio je tu Rade Krunić koji je igrao u Milanu i Fenerbahčeu, imali dosta mladih i perspektivnih igrača. Opet, nogomet se promijenio, više ništa nije kao prije 10 godina. Tad sam igrao dosta ofenzivnije, praktički čistu "desetku". Sad sam više neka vrsta "box to box" igrača, mogu se prilagoditi raznim ulogama u veznoj liniji.

S vama je u Empoliju tad bio i Arnel Jakupović, napadač Osijeka i jedan od najboljih topnika HNL-a.

- Da, on je tad dosta mlad stigao u Empoli, odmah se vidio njegov potencijal i odlična lijeva noga. Dosta je visok, fizički snažan igrač. Opet, u Italiji nije lako uspjeti mladim napadačima, puno vam se toga mora poklopiti kako bi bili uspješni. Kasnije sam ga pratio i u Sloveniji, vidio da se u Osijeku izgradio kao pravi napadač koji sad igra na visokoj razini.

Konkurencija je doista strašna, za tri mjesta u veznom redu konkurirate vi, Mišić, Villar, Zajc, Ljubičić, Stojković, Mudražija, Soldo...

- To je jako dobro, tako i treba biti u velikim klubovima. A Dinamo je velik klub. I neka onda trener izabere najbolje. Mi ćemo raditi svoj posao, pokušati se svakodnevno dokazivati treneru, svi želimo iskoristiti svaku minutu na terenu. Tako je bilo i u Feneru, tako je i u Dinamu. Očekivanja su velika, svi želimo trofeje, pa neka i konkurencija bude prava.

Na kojoj se poziciji najbolje osjećate?

- Sigurno negdje u sredini terena, kroz karijeru sam više igrao "osmicu", ali mogu biti i "šestica". Sve ovisi o načinu igre, igramo li s jednim ili dva zadnja vezna, o samoj taktici za pojedinu utakmicu. Vidim se u sredini, volim igrati s loptom u nogama, davati ritam igre svojim momčadima.

Dinamo može igrati s Fenerbahčeom
    Dinamo počinje novu europsku avanturu baš protiv "vašeg" Fenerbahčea 24. rujna.

- Ha, ha, tako to ispadne u životu. Za nas tek sad počinju ozbiljne utakmice, sad ulazimo u taj žestok tempo. Vjerujem da smo spremni na sve, znam da nas treba u svlačionici biti što više. Pred nama je puno utakmica, sve su nam bitne. I jedva čekamo svima pokazati kako smo spremni igrati na tri fronta.

Može li se Dinamo nositi s Fenerbahčeom?

- Može, kako ne? Nisam se čuo još ni s kim u Istanbulu, ali dugo sam bio u Fenerbahčeu, znam kakav je to klub, tamo imam puno prijatelja. Fenerbahče je stvarno velik klub, ali to je i Dinamo. Znamo kakve Dinamo godinama postiže rezultate u Europi, nama je to motivacija da nastavimo tim putem. I u Europi neće biti lakih utakmica.

Kako vidite cijeli raspored u Europskoj ligi?

- Jak je, puno je tu teških suparnika. Sigurno da će biti zahtjevno natjecati se protiv momčadi kao što su Lille, Betis ili Celta, ali i mi smo dosta kvalitetni. I kod nas ima pravih igrača, tako da će to biti vrlo zanimljive utakmice.

Dobre igre u Dinamu mogle bi vas približiti reprezentaciji Slovenije za koju niste igrali dvije godine...

- Iskreno, u ovom sam trenutku više fokusiran na Dinamo, u Zagrebu želim sve odraditi kako treba. Dokazati se, postići neke dobre rezultate. Reprezentacija? Tu nisam zatvorio nikakva vrata, ali se neke stvari moraju poklopiti kako bih se opet vratio u nacionalnu vrstu - završio je Zajc.
12Next
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.