• mali M
    8k
    Ma nema veze, ima yeben gard i siguran govor tijela!!Marley

Kakvo jadno nasladjivanje dok ti je loverboy primio 45 komada u 30 utakmica prošle sezone... Taj ima baš odličan golmanski gard, osobito kad je primio 15 komada u 5 utakmica lige prvaka...
    Nesiguran ti je dečko na golu do bola, skrivala ti to sarkazmom ili ne... Da Marley bitan je gard za golmana jer to motivira protivničke napadače ili ih čini opreznim... Nevistić ih motivira jer znaju da je nesiguran i paničar ako ga se pritisne.

Ti se rugaš Čavlini jer je primio gol kojeg mu je obrambeni skrenuo.. kako je to trebao obraniti? Ajde više otpusti sa tim Nevistićem malo baš je degutantno više...
  • Pacho
    2.3k
    Trener Mario Kovačević prokomentirao je zadnji susret slovenskog dijela priprema. "Utakmica je poslužila svrsi. Bio je dogovor da danas ne primimo gol.

Inace je dogovor da prime bar jedan? Jebiga, lijepo se dogovore, a igraci zajebu.
  • Crni86
    12.4k
    a jbga primio ga je nakon rotacije. Inace se ne bi toliko mjenjalo. Tesko je to sve polovit. 90% igeaca novo, svako poluvrijeme igras sa drugim suigracima.

Meni je okej kaj prva ekipa (do zamjena) nije primila gol i defanzivno je cist dobro izgledala (osim one pogreske sergija).

A zbog ovog dogovora se i vidlo da je napadacka igra bila sporija, sigurnija i s puno manje rizika. Samim time i bezopasnijaa
  • Dragon1Warrior123
    4.5k
    Mislim da ova utakmica danas pokazuje da Stojke i Vidović moraju igrati zajedno sa jednim od njih na desetci i da imaju slobodu se mjenjati za pozicije. To ti onda omogućuje da imaš izrazito jaki lijevi trokut, a zamjene su ti onda Mudražija i Varela koji se mogu savršeno nadopunjavati. Desno po meni treba pod hitno pojačanje. Lisica je dobar backup, ali zasad ne više od toga.

Znači potrebna pojačanja po meni su ovim redom i prioritetom: prvi napadač, desno krilo, šestica koja je ili povučeni play ili razbijač, drugi napadač, stoper, lijevo krilo, PRVI golman. Ovi boldani su nekakav plus, ali ovi ostali su nam prijeko potrebni ako želimo opet dominirat.
  • Zagi
    10.7k
    Mislim da ova utakmica danas pokazuje da Stojke i Vidović moraju igrati zajedno sa jednim od njih na desetci i da imaju slobodu se mjenjati za pozicije.Dragon1Warrior123

Da samo default stanje nebi smjelo biti Stojković na deset, a Vidović na lijevom krilu nego obratno. Neka se mijenjaju na momente ali Vidović bi trebao igrati centralno.
    Stojković ne gubi puno ako mu aut linija odreže prostor za dribling u lijevo dok je Vidović zbog toga uškopljen.

Čudi me kaj ta , po meni logična varijanta, nije isprobana za sada.
  • Crni86
    12.4k
    na kraju valjda je vidi i dana desetka na leda. Vida je reko da nije trazio tak broj vec da su mu ga dali.

Ja sam ga isto ocekivao na desetki a stojketa vise na lijevom krilu
  • Paggini
    58.6k
    po meni logična varijantaZagi

Meni ovo isto nije jasno zašto nije ukalupljeno već. Nemamo lijevih krila, a to je Stojkanu prirodna pozicija, valjda. Mobilan je, a taktički ne toliko zreo, pa mu krilo odgovara iz te pozicije gdje moze raditi to svoje spontano bez toliko velike odgovornosti, a s obzirom na pluća, može pomagati i MPVu.

S druge strane, Vidovic je teretan, ali itekako zna kombinatorno igrati, ima i pljucu. Sama od sebe se nalaže ova logika i nejasno mi je stvarno.
  • Izet Hajrović
    5.8k
    Najveća enigma mi je što vidim da ovdje mnogi škartaju Stojkovića na krila jer je kao divlji na desetki, što uopće to znači da je divlji? Jel ide preagresivno na igrača ili ne igra dobro obranu? Ne kužim kakve to veze ima, Baturina je bio loš defanzivno pa nikome nije palo na pamet stavljati ga na krilo. U fazi obrane smo u 4-4-2 gdje je on u vrhu uz napadača, odrađuje pressing, ne vidim problem. U prošloj utakmici se vraćao skroz do obrane po loptu i dobro je to izgledalo. Stojković je klasa, njemu treba dati slobode na desetki i kreirat će nešto kao za gol danas. Zašto od dobre desetke raditi loše krilo?

Nama trebaju orava, brza krila, a mi to nemamo. Varela je prototip takvog krila, ali eto on je još mlad pa je upitno koliko ćemo računati na njega, jedna utakmica na pripremama nije mjerilo. Lisica je krilo, ali ne za Dinamov stil igre. Ne može proći 1 na 1, ponaša se kao ofenzivniji bek, a ne krilo. Hoxha nije za Dinamo, a ako je Vidović već doveden, onda ćemo nekako morati preživjeti s njim na krilu pošto je do sad svaku utakmicu igrao na krilu, iako će to biti mučenje. Bojim se da nećemo dovoditi više krila.
  • miro
    6.9k
    Stojković je baš prototip moderne 10-ke, naravno da je divlji, nema više stojim na mjestu i prodajem lažnjake
  • Zagi
    10.7k
    Stojković je klasa, njemu treba dati slobode na desetki i kreirat će nešto kao za gol danas. Zašto od dobre desetke raditi loše krilo?Izet Hajrović
    Vidović je klasa, njemu treba dati slobode na desetki i kreirat će nešto kao za gol danas. Zašto od dobre desetke raditi loše krilo?
    Slažeš li se da i ova rečenica stoji? Zašto ne?
  • Malesnica
    64
    Jel ima di snimka tekme?
  • Paggini
    58.6k
    što uopće to znači da je divlji?Izet Hajrović

Ne mislim uopće da je divlji i dosta je negativan epitet, ali puno odluka koje donosi su vrlo, vrlo riskantne - dodavanja kroz pet igrača, driblinzi, udarci. Puno je veći problem kad se sjebe na sredini terena 30 metara od gola nego na krilu.

Odnosno, decision making mu je jako cesto upitan. E sad, jel se s tim može raditi, ne znam, vjerujem da bi se to jako poboljšalo kad bi se ustalio na 10ki. Baturina recimo, kakav god bio, jako teško je gubio lopte.

Mislim, da se razumijemo, da nismo doveli Vidovića, a ostavili Pjacu/doveli lijevo krilo, ja bih svakako htio Stojkana na desetki, ali ako već imamo Vidovića, on je prirodniji na 10ki nekako nego na krilu.

A i s druge strane, ambidekstrozno krilo je traženo na tržištu, pa ako gledamo kako ga prodati, nije loša odluka forsirati ga na krila.

Ali zakljucno - ako vec nemamo lijevo krilo, a nemamo i sumnjam da ćemo nabavljati, mislim da je smislenije Vidovica na 10ku, a Stojkana na krilo.
  • Zagi
    10.7k
    naravno da je divljimiro
    Divlji mi je tako čudan pridjev za nogometaša. Kaj to znači u Stojkovićevon slučaju?

Kada bi se fokusirao na njegove trenutne nedostatke, nazvao bih ga brzopletim u donošenju odluka.
  • miro
    6.9k
    Stavljali bi Vidovića na desetku, samo zato da mu sakrijemo manu - sporost? To nema smisla. Stojković će puno više dat na desetki, ima brzinu, ima udarac, može proć, može kombinirat. Naravno da je nebrušen, ali zato je trener tu. Ako ga stavimo na krilo dobit ćemo dosta lošiju verziju Pjace i neće postić ni potencijal, ali ni cijenu koju može.
  • Izet Hajrović
    5.8k
    tu dolazimo do problema selekcije, ne znam za što je doveden Vidović, ali očito ga se vidi na krilu pošto je svaku utakmicu do sad igrao na krilu, barem one utakmice koje smo mogli gledati.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.