• Mali Zeus
    18.2k
    Kužite Rijeka i Hajduk ne rasprodaju momčadi opce
  • Hebimir Strašni
    86
    Ja se bojim da nas iduću sezonu čeka opet masa ovih glupih golova iz kontri i polukontri kao i prošlu. Nadam se da se varam ali sve ide u tom pravcu. Za ostalo mislim da bu dobro ako se dofura neki "pošteni gol igrač" napred. I samo napomena da sam i ja jedan od onih kojima nije jasno da su Kaču sterali nauštrb nekih koji u dinamu nemaju kaj radit po (ne)kvaliteti.
  • đole
    408
    Vidim da nekima tu opet treba reality check jer se ni rekreativno nisu bavili sportom, a od ove utakmice su očekivali umrijeti od nogometne ljepote. Dakle, mi smo na 16. danu priprema, odnosno ušli smo u 3. tjedan (pročitati pod 2. BAZIČNA FAZA), a to prema kompletnoj šabloni izgleda ovako:

⚽ FAZE LJETNIH NOGOMETNIH PRIPREMA (od okupljanja momčadi do početka sezone)

1. Uvodna faza priprema (1. tjedan)
    • Povratak igrača u klub i provođenje sveobuhvatnih testiranja (snaga, izdržljivost, mobilnost, sastav tijela).
    • Cilj: dijagnostika stanja igrača i individualizacija opterećenja.
    • Treninzi: niskog do srednjeg intenziteta, uključuju:
    • Mobilnost i aktivaciju mišića,
    • Lagani rad s loptom,
    • Tehnički elementi u uvjetima niskog zamora.

2. Bazična faza (2. – 3. tjedan)
    • Najveći fizički volumen i intenzitet u ciklusu.
    • Cilj: razvoj aerobne baze, jakosti, eksplozivnosti i opće fizičke pripremljenosti.
    • Treninzi:
    • Kondicijski rad (intervalni treninzi, fartlek, tempo trčanja),
    • Trening snage i eksplozivnosti u teretani (olimpijska dizanja, pliometrija),
    • Tehničko-taktički treninzi pod umorom,
    • Prve kontrolne/prijateljske utakmice s lakšim protivnicima.

3. Specifična faza (4. – 5. tjedan)
    • Fokus seli s opće pripreme na nogometno-specifične zahtjeve.
    • Cilj: automatizacija taktičkih obrazaca i priprema udarne postave.
    • Treninzi:
    • Uigravanje sustava igre i taktičke discipline (presing, obrana, tranzicija),
    • Rad na prekidima (obrambeni i napadački),
    • Analiza protivnika i video analize vlastitih utakmica,
    • Intenzivnije utakmice protiv jačih suparnika.

4. Tapering faza / Zatvaranje ciklusa (posljednjih 5–7 dana prije početka sezone)
    • Smanjenje volumena treninga, uz zadržavanje visokog intenziteta.
    • Cilj: postizanje svježine, eksplozivnosti i mentalne spremnosti.
    • Treninzi:
    • Kratke, dinamične sesije (tehnika, brzina, reakcija),
    • Regeneracija (masaže, krioterapija, aktivni oporavak),
    • Psihološka priprema i timski sastanci.
  • austrijanac
    7.5k
    Trenutno izgledaju bolje i ozbiljnije od nas, jbg..emilperska

Slagao sam se s tobom skoro cijeli tekst do ovoga, što je raritet.

Ne izgledaju, ali nije isprika nama, moramo bit bolji.
  • emilperska
    11k

Mi smo promjenili 8 startera vjv. Oni 2, max 3.
    Ovima je ostao Fruk, tovarima je ćele Livaja i dalje tu. Mi smo prodali/riješili se Petka, Pjace, Sučića i Baturine. Prosle godine smo bili u bod s njima. Optimizam mozemo graditi samo na tome da oni moraju prodavati svi skupa do 31.8 i to na veliko s popustom. Trenutno se ne dešava nista od toga jbg. A na pripremama ih ne mlate ekipe iz sredine BiH tablice.
  • emilperska
    11k
    ti nisi normalanMali Zeus

Bravo Izborniče!
    Sjedi 5!
  • Mali Zeus
    18.2k
    Ma imaš ti pravo, nastavi histerizirati.
  • Crusades
    16.7k
    A na pripremama ih ne mlate ekipe iz sredine BiH tablice.emilperska

Je, baš su nas namlatili. Ne znamo kaj ćemo od ovakvih batina.
  • Jos-Optimus
    6.3k
    ti i građenje optimizma su kao komunizam i kapitalizam
  • ElDorado
    4.5k
    Usprkos svim činjenicama da su pripreme, uigravanje itd itd pravi igrači se odmah vide. Lijeva strana odlična, kombinatorna Vinlof-Stojke-Vidović, trokuti u krilu, sve kako treba. Desna strana puno lošija, fali krilo. I onda druga postava gdje su nekoliko igraca sve kaj smo nazalost znali. Soldo, Živković pa i Mudri nisu ta razina. Lisica, onak da dignes obrvu i zapitas se kae to to? Hoxha nema nade, glava u ramena i trči bez ikakve kombinatorike. Sve to nažalost budi sumnje da smo kratki s kadrom. Kratki na krilima, kratki u napadu a pomalo kratki i u kreaciji.
    S optimizmom naprijed!!!
  • Crni86
    12.2k
    Prvo poluvrijeme je bilo primjer kako želimo igrati, dečki su odradili odličan posao. A što reći za drugo poluvrijeme. Još smo 15, 20 minuta dobro igrali, iako nismo bili opasni. No, puno je bilo mladih igrača, prva greška i blokirali smo se. Nije lako nositi Dinamov dres, to se vidjelo. I Široki je to iskoristio. I tako od jedne lijepe utakmice dođemo do poraza. Ali, bolje da se sad to dogodilo, imamo vremena ispraviti do kraja. Primili smo dva pogotka zbog naših velikih grešaka. Ljutit sam iako to su mladi igrači, ali moraju znati gdje su i snositi odgovornost. Normalno da sam ljutit kad tako neodgovorno griješimo. Treba zagalamiti kad treba, možda će biti i posljedica, ali treba im dati i podršku

Tak je treneru. Tocno to sam i htio cut nakon ovakve tekme. Imam feeling da ce se Kova dugo zadrzat kod nas.
  • Izet Hajrović
    5.7k
    Treba s rezervom gledati na te pripremne utakmice, ne treba biti prenegativan niti prepozitivan. Prvo poluvrijeme je bilo ok, ali ja tu ne vidim napredak u odnosu na prošlu sezonu. Lijepo je to, dominirali smo, ali nismo gotovo ništa stvorili. Prvi gol pada nakon lijepe akcije gdje se lopta na kraju s(p)retno odbila Topiću na nogu. Stojkovićev gol pada nakon jedne greške Širokog gdje je bila sreća da se baš Stojković našao tamo gdje se našao jer mu je Kule dodao kao najvećem neprijatelju pa se Stojke svojom kvalitetom uspio snaći i uštopati loptu. To nešto što smo stvorili bilo je plod individualne kvalitete, trokut Vinlof-Vidović-Stojković odlično funkcionira, Vinlof je odličan prema naprijed, tehnički potkovan te ima smisla za kombinatoriku. Ova ekipa u Sloveniji neće imati protivnika koji će kvalitetno testirati našu obranu, možemo jedino vidjeti da i dalje imamo problema s kontrama što nam je i do sada bio veliki problem. Nadam se nekol Šahtaru po povratku u Zagreb da vidimo gdje smo i što smo. S Jakirom treba polako, treba se prilagoditi na seniorski nogomet, ima on kvalitetu i sve, ali za sad je dosta usporeniji od ostalih. Tu ne mislim na brzinu, nego na brzinu donošenja odluka, brzinu passeva, itd. S druge strane, Domingueza je užitak gledati kad vodi igru, jak je na lopti i izgleda fluidno kad razigrava iz zadnje linije, međutim opet kažem da nismo imali protivnika koji će testirati našu zadnju liniju, iako smo ustanovili već da smo tu tanki i da patimo od kontri.

Sad neke lošije strane. Većina će se složiti da Živković nije igrač za Dinamo, Soldo isto loš. Lisica = Špikić, Mudražija beskoristan ako ne zabije gol. Pošteno desno krilo nemamo, a obrana nam je neiskusna. Bit će zanimljivo vidjeti dalje kako će to izgledati i koje će poteze Kova povući.
  • ElDorado
    4.5k
    Dodao bih da još uvijek Špika naš najbolji dribler uz Vidovića. Pomalo tužno i zabrinjavajuće
  • Roky
    24
    I dalje vjerujem da ovo takticki nije uopce slozeno jos mozda se radilo jako malo na taktici i mehanizmima prema naprijed smo ok prvo pol. Tranzicija jos koci al vidim da kova pokusava suzit igru izmedju linija da bi dobio vise dubine...
  • CastAway1986
    3.3k
    Jesu još neki protiv dolaska Ivanušeca koji je ne duplo nego triput bolji od svakog našeg krila? Obavezno uz njega stoper i napadač
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.